Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Renata D. (reni74) ID 76373 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Svadobná torta2
[ recept č. 10462 zo dňa 20.1.2009 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
-
POSTUP PRÍPRAVY
- |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (22.1.2009, 7:43) |
nádhera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renata D. (reni74) ID 76373 (22.1.2009, 12:28) |
Ivi dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka J. (ladybirdka) ID 6432, mimibazar.sk/ladybirdka (20.1.2009, 21:14) |
peknucka torticka, chcem sa opytat, cim je potahovana?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renata D. (reni74) ID 76373 (21.1.2009, 8:02) |
Lenka dakujem za pochvalu.Potahovaná je z mliečnym poťahovacím marcipánom:15dkg plnotuč.suš.mlieka,20dkg pr.cukor(ale musí byť jemný,najlepší je Dar slnka)20dkg cera(zmeknutá)všetko spolu zmiesiš a vyvalkáš na pr.cukre.Poťahuješ samostatne boky a vrch.Celú tortu nakoniec potrieš olejom,aby sa pekne leskla a roztopil sa pr.cukor čo ostal na povrchu torty.Spoje potom pekne rukov vyhladíš do stratena.Kôli chuti je u mojich zákazníkov tento typ poť.marcipánu na 1.mieste.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (22.1.2009, 9:32) |
Reni 20 dkgCery???Veď to je skoro celá ...neviem si to predstaviť s takým množstvom...ja dávam k takému množstvu cukru a suš.mlieka 30g...čiže asi veľkosť lieskového orieška...a ak dám viac tak to už robí neplechu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Renata D. (reni74) ID 76373 (22.1.2009, 11:48) |
Gabika áno 20dkg tento pomer je dobrý iba na poťahovanie, ruže z neho nespravíš.Miesiť treba krátko,len kým sa nespojí,dlhým miesením zmäkne a pod hmotu treba dať dostatočné množstvo pr.cukru,Na tortu sa väčšie plochy prenášajú valčekom.Chce to prax ale kôli chuti a preto že sa veľmi dobre krája,neláme sa a je stále mäkká, nezatvrdne, mám kopu zákazníkov ktorý chcú len tento marcipán.Má tú nevýhodu že niektoré netradičné torty sa s ním nedajú potiahnuť na tie aj ja používam K2.Najlepšie sa poťahujú klasické torty ako kruh,srdce,obdlžník.Spoje sa dajú veľmi pekne prstom zahladiť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina k. (basado) ID 48922 (20.1.2009, 20:26) |
no to je krasna velmi sa mi pači , proste na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Renata D. (reni74) ID 76373 (21.1.2009, 8:02) |
Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |