. .. .. .. .. .. .
. .

Ovocné rezy so želatínou - RECEPT 10381

Martina P. (rikinka) ID 16490
.
Oblasť: Spišská Nová Ves
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2007
Naposledy: 28.5.2021 20:29
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 155
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 19
RECEPTY 141
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Ovocné rezy so želatínou


[ recept č. 10381 zo dňa  ]


Ovocné rezy so želatínou


POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKOTA: **6 žĺtok, **6 PL práškového cukru, **6 PL polohrubej múky, **1 prášok do pečiva. KRÉM: **2 kyslé smotany, **2 šľahačky, **1 stužovač šľahačky, **1 vanilkový cukor, **3 PL práškového cukru. ŽELATÍNA: **1 Zlatý klas, ** 1 bal. práškového džúsu, **5 PL kryštálového cukru a ovocie podľa vlastného výberu.

POSTUP PRÍPRAVY

nižšie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom,


vyšľaháme si 6 bielok na tuhý sneh,


pridáme k žĺtkom,


a taktiež si tam šupneme polohrubú múku, do ktorej sme primiešali prdopeč.


Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu /alebo použijeme mastný papier na pečenie/. Piekla som to na 180 stupňoch a koľko minút - aj keď ma zabijete nenapíšem. Furt zabudnem ://. Ale myslím, že problémy s tým nebudú :o)).


Upečenú piškotu necháme vychladnúť a pustíme sa do želatíny...


Rozrobíte si už buď želatínu kúpenú podľa návodu - ja som kupovala na poslednú chvíľu a mali už len číru, takže som si zliala šťávu z ovocia, ktoré som použila v koláči, teda marhuľovú a jahodovú šťávu som zliala dokopy, a čo ostalo do 1/2 litra, doliala som vodu.


t.j. uvaríme si 1/2 l vody alebo štávy z ovocia, do ktorej sme primiešali 1 Zlatý klas, 1 bal.práškového džúsu /ja som použila Tropic tang a bola to dobrá voľba/ a 5 PL kryštálového cukru. Oslaďte si to až nakoniec, pretože ak použíjete šťavu z ovocia, môže byť, že sladiť už nebude nutné!


Za stáleho miešana necháme zovrieť a občasným miešaním ochladíme. Medzitým si urobíme krém....


Kupila som si tieto šľahačky, nevšimla som si, že sú bez cukru, ale veď dosladila som si ich, vyšľahala som ich, pridala aj 1 stužovač šľahačky pre istotu....


mala som doma tieto dve kyslé smotany, a i keď sa písalo v recepte, že Rajo smotany, koláč bol vynikajúci aj týmito - takže pridala som ich k vyšľahaným šľahačkám,


kde som pridala aj 1 vanilkový cukor a 3 PL práškového cukru. Nie je vidieť... biela bola belšia :o))


Na vychladnutý korpus rozotrieme krém...


na to poukladáme ľubovoľné ovocie....


rozlejeme vychladnutú želatínu a šup s ním do chladu. Koláčik robíme deň vopred alebo aspoň niekoľko hodín pred podávaním, aby krém vsiakol do cesta a želatína dobre stuhla. Tá moja stuhla behom hodiny, no ale čo môžem degustovať, keď som ho zase piekla v noci.....


nooo, detailistka ako Aďka27 so mňa nebude... :o)))


Takmer žiadna námaha a zložitosť. Ako odomňa - rýchlosť a jednoduchosť :o)).



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Plnené kuracie prsia | Ovocné rezy so želatínou | Dánsky hrniec >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Bozena K. (manomama) ID 100387 (14.9.2009, 22:01)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (14.9.2009, 20:24)
Tak tento aj my neskutočne milujeme, najradšej s mandarínkami, len bacha na tú želatínu, raz som si poriadne obarila ruku :-S :-S :-S
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.9.2009, 7:44)
zatial sa mi to nestalo, no zase tú želatinu niiiikdy neurobim rovnú, hladkú, ako moja mamka alebo iné žienky, minule urobila tak rovnučkú ako stôl, a ja furt hrboľatú 8o|
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.1.2009, 19:32)
(clamp) (clamp) (clamp) Tak tento koláčik ľúbime aj my, deti ho majú najradšej z kiwi sirupu, lebo ho vtedy môžu volať Žabí sliz ;-) To ich napadlo, keď sme fungovali na Majstrovi N :-) A čo to vidím? :-D :-D :-D ;-) Tu nepotrebuješ detail, ten koláčik a postup je úžasný aj bez neho (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.1.2009, 13:34)
mňam, s kiwi je tiež dobrý, proste všetko ovocie je na tom super! A ten detail ;-) ;-) ;-) ;-), som to chcela skúsiť, ale to by som asi o nervy prišla, kým by som si foťak nastavila riadne (H)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:23)
Ahoj Maťka, máš pravdu, ten koláčik chutí s akoukoľvek želatínou, či ovocím. Je to vynikajúci osviežujúci zákusok (zajic) (zajic) (zajic) Dúfam, že si sa nenahnevala, ja som sa nesmiala z tej foto, ale z toho, čo si pri nej mala napísané :-$ Potešilo ma to :-) :-) :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.1.2009, 22:39)
Ahoooj :-) Aďka. Samozrejme že žiaden hnev, nebol dôvod (L). (flower)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (Camomille) ID 66810 (22.1.2009, 11:01)
Vyborny kolacik, ako sa u nas hovori, taky mokry (Y)
Druhu variaciu mam, ze na cesto dam uvareny puding zo Zlateho klasu, na to ovocie a zelatinu :-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.1.2009, 19:23)
Noo, Alenka, aj to môže byť (zajic). Inak ani som nevedela, že takýto koláč letí pod názvom "tangovka", alebo tango koláč, hlavne na českom MMB. Ale je fakt super. Ak pečiem, väčšinou koláč ochutnám, dám 2, 3 kúsky a dosť, ale toho som sa taaaaak napráskala +o(, až mám zlé svedomie, teda moje telo :^).
ODPOVEDAŤ
tatiana t. (talinka 196) ID 76604 (22.1.2009, 10:52)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu