končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Moja prvotina z marcipanom z pravych mandli[ recept č. 10290 zo dňa 15.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na korpus- 4 cele vajcia slahame so 4 lyzicami krystaloveho cukru do biela, potom zlahka primiesame 4 lyzice polohrubej muky s 1 praskom do peciva (alebo 3,5 lyzice muky a 1 lyzica kakaa). Upecieme na 180 st.C Korpus rozrezeme na 3 casti a plnime lubovolnym kremom, ja som vymiesala pol plechovky uvareneho salka s asi tretinou masla. pravy marcipan - 120 g najemno zomletych olupanych mandli, 120 g preosiateho praskoveho cukru, 1 lyzicka studenej vody a spracovavat a spracovavat, cim dlhsie, tym lepsie POSTUP PRÍPRAVY Tak toto bola prva torta z pravym marcipanom z mandli.. piskot bol zo 4 vajec, podla mna naj, nadychany, lahucky, na chut urcite lepsi ako mramorovy.. prve poschodie bolo plnene puncovinou, druhe kremom z uvareneho salka a masla a jahodami, tretie opat kremom a potiahnuta bola marcipanom z pravych mandli, ktory som vyrabala doma...mala som ho vsak malo, preto bol vyvalkany privelmi na tenko a npri prenasani na tortu sa potrhal...chut vsak bola stokrat lepsia ako vyzor. |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (5.4.2012, 21:30) | |
Anicka, cesto som piekla v nerezovej miske, priemer 20 cm...ale nie je problem si suroviny znasobit dajte vediet, ako torta dopadla, drzim palce |
|
ODPOVEDAŤ |
Anna V. (mahula) ID 82892 (11.4.2012, 21:12) | |
dakujem Zuzka za odpoved tortu idem v sobotu robit, oslavu mame v nedelu...snaaad sa podariii...este sa mi velmi paci, ze ste pouzili pravy marcipan...neboli s nim problemy? dobre sa natahoval na tortu? pekny vecer | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (11.4.2012, 21:18) | |||
bol v pohode, len sa mi osvedcilo potahovat hned po vyrobeni marcipanu, v chladnicke mi stvrdol | |||
ODPOVEDAŤ |
Anna V. (mahula) ID 82892 (12.4.2012, 13:18) | |||
a ja som dufala, ze cez den si ho spravim a vecer budem potahovat...ozaj a keby som ho nedala do chladnicky pol dna ale nechala ho normalne zabaleny v potravinarskej folii aj tak by stvrdol? co myslite? | |||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.4.2012, 13:52) | |||||
uz neskoro, ze? ked sa trosku zahreje na par sekund v mikrovlnke, povoli ani vonku sa mu nic nestane | |||||
ODPOVEDAŤ |
Anna V. (mahula) ID 82892 (5.4.2012, 20:36) |
Dobry den, velmi sa mi paci vas recpet Idem ho synovi spravit na narodeninky. Aky priemer plechu na tortu ste pouzili? Dakujem Anna |
ODPOVEDAŤ |