. .. .. .. .. .. .
. .

Moja prvotina z marcipanom z pravych mandli - RECEPT 10290

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 14337 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Moja prvotina z marcipanom z pravych mandli


[ recept č. 10290 zo dňa  ]


Moja prvotina z marcipanom z pravych mandli


POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus- 4 cele vajcia slahame so 4 lyzicami krystaloveho cukru do biela, potom zlahka primiesame 4 lyzice polohrubej muky s 1 praskom do peciva (alebo 3,5 lyzice muky a 1 lyzica kakaa). Upecieme na 180 st.C Korpus rozrezeme na 3 casti a plnime lubovolnym kremom, ja som vymiesala pol plechovky uvareneho salka s asi tretinou masla. pravy marcipan - 120 g najemno zomletych olupanych mandli, 120 g preosiateho praskoveho cukru, 1 lyzicka studenej vody a spracovavat a spracovavat, cim dlhsie, tym lepsie

POSTUP PRÍPRAVY

Tak toto bola prva torta z pravym marcipanom z mandli.. piskot bol zo 4 vajec, podla mna naj, nadychany, lahucky, na chut urcite lepsi ako mramorovy.. prve poschodie bolo plnene puncovinou, druhe kremom z uvareneho salka a masla a jahodami, tretie opat kremom a potiahnuta bola marcipanom z pravych mandli, ktory som vyrabala doma...mala som ho vsak malo, preto bol vyvalkany privelmi na tenko a npri prenasani na tortu sa potrhal...chut vsak bola stokrat lepsia ako vyzor.
<< Torta pre syna Alexa-Pirátsky poklad dobošová | Moja prvotina z marcipanom z pravych mandli | Čučoriedkové muffiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (5.4.2012, 21:30)
Anicka, cesto som piekla v nerezovej miske, priemer 20 cm...ale nie je problem si suroviny znasobit :-) :-)
dajte vediet, ako torta dopadla, drzim palce (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna V. (mahula) ID 82892 (11.4.2012, 21:12)
dakujem Zuzka za odpoved :) tortu idem v sobotu robit, oslavu mame v nedelu...snaaad sa podariii...este sa mi velmi paci, ze ste pouzili pravy marcipan...neboli s nim problemy? dobre sa natahoval na tortu? pekny vecer
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (11.4.2012, 21:18)
bol v pohode, len sa mi osvedcilo potahovat hned po vyrobeni marcipanu, v chladnicke mi stvrdol
ODPOVEDAŤ
Anna V. (mahula) ID 82892 (12.4.2012, 13:18)
a ja som dufala, ze cez den si ho spravim a vecer budem potahovat...ozaj a keby som ho nedala do chladnicky pol dna ale nechala ho normalne zabaleny v potravinarskej folii aj tak by stvrdol? co myslite? :)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (15.4.2012, 13:52)
uz neskoro, ze? :-Sked sa trosku zahreje na par sekund v mikrovlnke, povoli :-$ani vonku sa mu nic nestane
ODPOVEDAŤ
Anna V. (mahula) ID 82892 (5.4.2012, 20:36)
Dobry den,

velmi sa mi paci vas recpet :) Idem ho synovi spravit na narodeninky. Aky priemer plechu na tortu ste pouzili?

Dakujem
Anna
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu