. .. .. .. .. .. .
. .

Liptovsky metenik (kapustnik) - RECEPT 10178

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Liptovsky metenik (kapustnik)


[ recept č. 10178 zo dňa  ]


Liptovsky metenik (kapustnik)


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 1 celé droždie, 5-6 dcl mlieka, 1dcl oleja, sol.. môže sa pridat aj uvareny prelisovany zemiak ,ale nemusi byt,kysla kapusta,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Do trošky mlieka si rozmrvime drozdie ,pridame štipku cukru a nechame vzist kvasok.Medzitym si preplachneme kyslu kapustu ak je moc kysla a nakrajame aby nebola dlha.Vyzmykame do misky.Do kapusty vsypeme muku,olej,kvasok,sol(kto chce aj ten zemiak) a vypracujeme cesto.Mlieko pridavame podla potreby.Nechame ho 45min kysnut a potom ho roztlacime na vymasteny plech.Upečieme do ružova a ešte teply potrieme strucikom cesnaku.(kto ma rad cesnak moze dat viac strucikov).K meteniku podavame nejaku dobru domacu slaninku a vaša navšteva sa bude oblizovat az za ušami...Skuste na prvykrat z polovičnej davky,vyjde to na 1 plech..
<< Sójové rezance s čínskou zeleninou | Liptovsky metenik (kapustnik) | Kyslá kapusta s klobásou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MONIKA S. (bida) ID 48648 (13.1.2013, 14:46)
Ahoj...chcela by som tvoj recept vyskušat ale neviem kolko tej kapusty mam dat.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 19:12)
ahoj ,neviem presne ,nikdy som to nevážila ,dávam od oka,taku menšiu misku .čo ja viem možno 20-30 dkg... *-)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (bzucka) ID 20675 (13.1.2013, 11:58)
Dnes som ho upiekla a je (Y) (Y) Recept som hladala odkedy sme boli v lete na Liptove ale tento je naj... |:o) |:o)
Deti sa zalizovali, takze urcite ostane v nasom jedalnicku (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 14:29)
dakujem Zdeni,nech vám chutí...nám najviac s domácou slaninkou (Y)
ODPOVEDAŤ
Martin I. (diego) ID 50241 (12.1.2013, 13:54)
u nas sa tento recept stal stalicou na jedalnom listku. Najcastejsie robim, ked ideme v zime von na lyzovacku, sankovacku (lyzar) Vecer pred planovanou akciou zarobim cesto, dam do chladnicky. Rano vykysnute dam na plech, upecene nakrajam, zbalim. A ked po troch hodinkach zideme zo svahu, tak nic nesposobi vacsiu radost u deti a manzela ako to, ze im dam na prehryznutie metenik :-) kym sa dostavime k obedu. (Ani chleby so salamkou, ani cokoladove keksiky nemali nikdy taky uspech)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 10:46)
to mám velku radost,to musím niekedy aj ja takto vyskušat ,dobrý nápad (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.2.2009, 15:30)
Ak budete robit z polovičnej davky tak take 4 hrste..ak je moc kysla,tak ju premyte a nakrajajte na kratšie.Dufam ze sa podarí...aj ja som ho včera robila.. (L) to som rada ze sa niekto odvazil ho vyskušat!!
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (25.2.2009, 15:05)
Prosím, a koľko tej kyslej kapusty treba_?
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Janett F. (zany644) ID 34323 (28.1.2009, 11:37)
(Y)ahojte zdravim liptov.
Samozrejme je to fajne kto to pozná vie o čom hovorím. Kto je z liptova tak ho pozna . :-p ja ked ho urobím padne pol plechu ešte teplého ^o) no ale robím to toršku ináč. Ingrediencie sú rovnaké ale pred pečením ho potriem olejom aby bol pekne chrumkavý.Pečiem na 200 stupnov asi 20 min. Ked vyberem z rury pokropím vodou. Zakryjem utierkou a hotovo. (H) necesnakujem lebo deti ho potom nechcu tak ja si nakrájam cesnak a zajedám. (smich)neexistuje jedna túra bez metenika a klobásky..... (jidlo) my to milujeme

JANETT
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu