. .. .. .. .. .. .
. .

Liptovsky metenik (kapustnik) - RECEPT 10178

Marta G. (Egreska) ID 53992
mimibazar.sk/egreska
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.7.2008
Naposledy: 16.12.2020 12:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 16
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 80
RECEPTY 339
NÁVODY 10

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Liptovsky metenik (kapustnik)


[ recept č. 10178 zo dňa  ]


Liptovsky metenik (kapustnik)


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej múky, 1 celé droždie, 5-6 dcl mlieka, 1dcl oleja, sol.. môže sa pridat aj uvareny prelisovany zemiak ,ale nemusi byt,kysla kapusta,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Do trošky mlieka si rozmrvime drozdie ,pridame štipku cukru a nechame vzist kvasok.Medzitym si preplachneme kyslu kapustu ak je moc kysla a nakrajame aby nebola dlha.Vyzmykame do misky.Do kapusty vsypeme muku,olej,kvasok,sol(kto chce aj ten zemiak) a vypracujeme cesto.Mlieko pridavame podla potreby.Nechame ho 45min kysnut a potom ho roztlacime na vymasteny plech.Upečieme do ružova a ešte teply potrieme strucikom cesnaku.(kto ma rad cesnak moze dat viac strucikov).K meteniku podavame nejaku dobru domacu slaninku a vaša navšteva sa bude oblizovat az za ušami...Skuste na prvykrat z polovičnej davky,vyjde to na 1 plech..
<< Grilovana makrela so šampionmi a s Ciabattou | Liptovsky metenik (kapustnik) | Pangasius na smotane >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MONIKA S. (bida) ID 48648 (13.1.2013, 14:46)
Ahoj...chcela by som tvoj recept vyskušat ale neviem kolko tej kapusty mam dat.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 19:12)
ahoj ,neviem presne ,nikdy som to nevážila ,dávam od oka,taku menšiu misku .čo ja viem možno 20-30 dkg... *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka K. (bzucka) ID 20675 (13.1.2013, 11:58)
Dnes som ho upiekla a je (Y) (Y) Recept som hladala odkedy sme boli v lete na Liptove ale tento je naj... |:o) |:o)
Deti sa zalizovali, takze urcite ostane v nasom jedalnicku (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 14:29)
dakujem Zdeni,nech vám chutí...nám najviac s domácou slaninkou (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martin I. (diego) ID 50241 (12.1.2013, 13:54)
u nas sa tento recept stal stalicou na jedalnom listku. Najcastejsie robim, ked ideme v zime von na lyzovacku, sankovacku (lyzar) Vecer pred planovanou akciou zarobim cesto, dam do chladnicky. Rano vykysnute dam na plech, upecene nakrajam, zbalim. A ked po troch hodinkach zideme zo svahu, tak nic nesposobi vacsiu radost u deti a manzela ako to, ze im dam na prehryznutie metenik :-) kym sa dostavime k obedu. (Ani chleby so salamkou, ani cokoladove keksiky nemali nikdy taky uspech)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.1.2013, 10:46)
to mám velku radost,to musím niekedy aj ja takto vyskušat ,dobrý nápad (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (25.2.2009, 15:30)
Ak budete robit z polovičnej davky tak take 4 hrste..ak je moc kysla,tak ju premyte a nakrajajte na kratšie.Dufam ze sa podarí...aj ja som ho včera robila.. (L) to som rada ze sa niekto odvazil ho vyskušat!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (25.2.2009, 15:05)
Prosím, a koľko tej kyslej kapusty treba_?
Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janett F. (zany644) ID 34323 (28.1.2009, 11:37)
(Y)ahojte zdravim liptov.
Samozrejme je to fajne kto to pozná vie o čom hovorím. Kto je z liptova tak ho pozna . :-p ja ked ho urobím padne pol plechu ešte teplého ^o) no ale robím to toršku ináč. Ingrediencie sú rovnaké ale pred pečením ho potriem olejom aby bol pekne chrumkavý.Pečiem na 200 stupnov asi 20 min. Ked vyberem z rury pokropím vodou. Zakryjem utierkou a hotovo. (H) necesnakujem lebo deti ho potom nechcu tak ja si nakrájam cesnak a zajedám. (smich)neexistuje jedna túra bez metenika a klobásky..... (jidlo) my to milujeme

JANETT
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu