
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
Jana M. (marjo) ID 54254 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) hrianky so zemiakmi[ recept č. 10073 zo dňa 6.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 7-8 väčších zemiakov pokrájaných na kocky, 7 dkg, masla, 2 PL olivového oleja, 1 tavený syr v črievku, 1 konzerva šampiňónov (prípadne čerstvé pokrájané na plátky), 2 cibule pokrájané na mesiačiky, 2 dcl bieleho vína, sušený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, 1 kl sušeného estragónu, pečivo (môže byť aj staršie - toustový chlieb, bageta, rožky, sendvič), petržlenová vňať, parmezán POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Na panvicu si dáme olivový olej, maslo a necháme dobre prehriať, pridáme pokrájanú cibuľu a zľahka ju orestujeme. K nej pridáme odkvapkané šampiňóny a asi 10 minút ich orestujeme, pridáme soľ, korenie a podlejeme vínom - necháme dusiť kým sa víno neodparí. Nakoniec pridáme estragón a sušený cenak podľa chuti. Uvarené zemiaky scedíme, do horúcich vytlačíme tavený syr a len vidličkou ich pomačkáme aj so syrom, aby ostali aj malé kúsky zemiakov, syr sa dobre rozpustí v horúcich zemiakoch. K nim pridáme šampiňónovú zmes a premiešame. Pečivo opečieme v hriankovači, prípadne v rúre na plechu, ktorý vyložíme papierom a na opečené hrianky dáme vrstvu zmesi, posypeme strúhaným parmezánom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé. Kto nemá rád huby, môže namiesto nich pridať olivy, ale potom pozor na soľ, olivy zvyknú byť slané. Toto jedlo je rýchle a veľmi chutné, aj keď čakáte návštevu tak si hrianky ako chuťovky môžete vopred pripraviť a potom ich len zohriať v mikrovlnke. Ja som vyskúšala aj inú verziu bez dusenej zmesi s vínom. Do uvarených zemiakov som dala tavený syr, asi 1/2 črievka pečeňovky, salámku humenský ščipák pokrájanú na pásiky a sušený majorán. Aj táto verzia sa osvedčila. |