
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Čokoládová roláda[ recept č. 10026 zo dňa 4.1.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Prísady: Kandizované ovocie - čerešňa Cesto: 6 ks vajec 70 g práškového cukru 20 g kakaa 40 g hrubej múky Krém: 250 g rastlinného tuku 50 g práškového cukru 2 PL silnej horúcej čiernej kávy 3 PL kryštálového cukru 2 dcl vody 2 PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY Postup: Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme preosiate kakao a premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou ho zľahka zamiešame do cesta. Na plech dáme papier na pečenie, rovnomerne naň rozotrieme cesto a upečieme. Ešte teplé cesto aj s papierom dáme na vlhkú utierku a zavinieme do rolády. Vychladnuté cesto oddelíme od papiera, potrieme krémom a kandizovanou čeresňou. Krém: Z kryštálového cukru vyrobíme karamel. Zalejeme 1 dcl vody a necháme rozvariť. Vo zvyšnej vode (1 dcl) rozmiešame kakao, vlejeme do rozvareného cukru a pri miernej teplote za občasného miešania varíme 10 minút. Maslo s cukrom vymiešame do penista, postupne pridávame kakaový sirup, dobre vymiešame a po lyžiciach pridáme horúcu kávu. |