. .. .. .. .. .. .
. .

Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou - RECEPT 10008

Mirka M. (Myrca) ID 22115
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.9.2007
Naposledy: 11.11.2022 11:05
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 22
RECEPTY 312
NÁVODY 1

ZVERINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou


[ recept č. 10008 zo dňa  ]


Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

jelenie stehno * mleté čierne korenie * soľ * olej * hladká múka * cibuľa * paradajkový pretlak * mletá červená paprika * bobkový list * čierne korenie celé * nové korenie * brusnicový džem s kúskami * hladká múka * červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

Túto špecialitku som varila na svoje narodeniny, a keďže nám to chutilo tak som urobila na Silvestra repete :)

Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.

Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.

Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji. Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť. Rezne vyberieme na tanier. Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami.

Ako prílohu som zvolila farebné penne alebo hodia sa k tomu aj tagliatelle. Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mäso si narežeme na rezne a naklepeme. Osolíme a okoreníme. Rezne ukladáme do dózy pričom jednotlivé kúsky polejeme olejom, takto sa to môže marinovať aj dva, tri dni v chladničke.
Rezne obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji.
Základ: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak a ďalej restujeme. Potom zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme vodou. Mierne osolíme, pridáme nové korenie, čierne celé korenie a bobkové listy.
Opečené ukladáme do pripraveného základu. V tlakovom hrnci varíme 20 minút a potom ešte necháme 5 minút postáť.
Rezne vyberieme na tanier.
Do omáčky dáme brusnicový džem a červené víno. Krátko povaríme. Ochutíme. Omáčka by mala byť skôr sladká ako slaná. Omáčku zahustíme hladkou múkou rozhabarkovanou v červenom víne. Následne omáčku precedíme a prehrejeme spolu s rezňami. Na fotke je hotová precedená.
Uvaríme si cestoviny - prílohu.
Na tanieri rezeň ozdobíme šľahačkou a brusnicovým džemom


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vianočná kapustnica | Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou | Strúhaný tvarohový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (11.3.2013, 19:34)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (9.10.2011, 19:34)
vyyyborneee (clamp) mozem len odporucat... ako prilohu sme mali knedlu.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Dianka Z. (Didusinka) ID 98466 (8.11.2009, 9:41)
cestoviny k divine tak to tada nemusím
ODPOVEDAŤ
Ľubomír K. (Luboško57) ID 319388 (22.1.2016, 13:26)
Keď budeš robiť divinu na kyselo resp. na spôsob sviečkovej a ostane ti omáčka, sprav si k nej cestoviny a zadrhneš sa ak oti bude chutiť :)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (8.11.2009, 10:13)
Veď ja vás do nich ani nenútim (tudledudle) (tudledudle) Ja tu dávam recepty len pre inšpiráciu a komu sa zapáčia tak vyskúša. A mimochodom, nám chutilo aj s cestovinami. Niekto je rezeň s ryžou - proti gustu žiaden dišputát. Krásny deň (L)
ODPOVEDAŤ
maria v. (misa2406) ID 60887 (24.1.2009, 21:07)
Tak tento receptik určite vyskušam,dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.1.2009, 22:38)
Dúfam, že bude chutiť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (5.1.2009, 18:43)
Pridala som nejaké fotky do postupu :-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.1.2009, 19:27)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) toto vyzerá dobre, idem vybrať jeleňa z mrazáku, vyriešila si mi problem čo na zajtrajší obed (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (3.1.2009, 19:40)
No tak to som rada (L) dúfam, že ti bude chutiť ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu