. .. .. .. .. .. .
. .

Kávové muffins alebo "Ako sa má u nás Buzz Lightyear" - RECEPT 1000

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)


Kávové muffins alebo "Ako sa má u nás Buzz Lightyear"


[ recept č. 1000 zo dňa  ]


Kávové muffins alebo


POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 4 celé vajcia * 1 trojdecový hrnček kryštálového cukru * 2 hrnčeky polohrubej múky * ¾ hrnčeka oleja, 3-5 PL mlieka – až ¼ hrnčeka * 1 prášok do pečiva * 1 vanilkový cukor * kakaový prášok na zafarbenie polovice cesta * 0,5 dcl kávového likéru alebo silnej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

PôVODNÝ NÁZOV: Valentínske Buzz Lightyear muffins :-))) pôvodne upečené pre Buzza a Woodyho
OSOBY A OBSADENIE: starring: cukrárka a pekárka Laura K., vo vedľajšej úlohe sa predstavil náš milovaný vesmírny spasiteľ, verný, nekonečne bdelý Buzz Lightyear.
SCENÁR, RÉŽIA A OCHUTNÁVAČ: moja maličkosť
ĎALŠIE VYBAVENIE: najpoužívanejšia miestnosť v dome – pre niekoho spálňa, pre nás kuchyňa :-)))

V deň Svätého Valentína, keď sme obe dostali od ocka darček, sa Laura spýtala, prečo nedostal darček od nášho ocka aj Buzz Lightyear. Otázka na telo. Tak sme sa dohodli, že Buzzovi darček jednoducho upečieme. A pustili sme sa do boja. Buzz musel byť pri tom, veď tak to už býva pri každom členovi rodiny, pre niekoho to je pudel, poľovnícky stavač, pre niekoho bytová rastlinka, pre niekoho nový šperk od Swarowskeho.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. To je on, Laurinho srdca šampión. Na tieto mafiny predovšetkým potrebujeme trpezlivú prítomnosť Buzza Lightyeara a kávový likér. Všetko ostatné v špajzi určite nájdete.
2. Prvá klapka: rozklepkávačke vajec sa v rozklepávaní vajec začína dariť. Režisér je veľmi spokojný. Asi budú dvojnásobné odmeny a o deň dovolenky navyše.
3. Druhý výstup je o niečo jednoduchší: pripraviť si odmerku, ktorá bude zodpovedná za správny pomer surovín - v tomto prípade je to 3 dcl hrnček a Buzz Lightyear, ktorý dozerá na správnosť postupu.
4. Buzz sleduje, ako jeho verná obdivovateľka sype hrnček kryštálového cukru do úspešne rozklepnutých vajíčok. Je to úžasné, že aj hračky majú svoj život, už som o tom aj ja presvedčená a tak som mala veľké obavy, aby sa Buzz s nami v kuchyni moc nenudil. Sem-tam sme zahliadli jeho pohľad na hodinky, ale tváril sa ako keby nič.
5. Laura sype do misy vanilkový cukor, všetko ide podľa scenára. Buzz robí drahoty a na moje otázky mi vôbec neodpovedá. Napríklad na otázku, kto odtrhol bábike Anče nohu a prilepil ju na hlavu bábike Kače, mi odmietol povedať čo i len slovíčko.
6. Ďalšia klapka sa podarila veľmi úspešne: hlavná úloha elektrickým šľahačom šľahá vajíčka s cukrom, pričom asistuje režisér a technický dozor. Buzzovi sa zvuk šľahača veľmi páči, až sme sa báli, že si šľahač pomýli s raketou a odletí "donekonečna a ešte ďalej"...
7. Buzz Lightyear dôkladne prizerá, či hlavná úloha zodpovedne plní svoje poslanie.
8. Laura K. pridáva polohrubú múku do vyšľahaných vajec a Buzz Lightyear vyzerá, ako keby odštartoval svoju misiu na Mars.
9. Ak by Buzz padol do cesta, bol by to veru mäkučký pád...
10. Za pomoci Buzza prilieva hlavná protagonistka do misy olej,
11...... a za dobre myslených rád Lightyeara to riadne zamieša!!!
12. Buzz sleduje okamih, kedy Laura K. naleje mlieko do budúcich mafiniek. Buzz očividne neprotestuje, určite má vypleštené oči ako keď bol zabalený v krabici a čakal na prebudenie sa z hybernetického spánku.
13. Buzz si namočil nos do cesta pri sypaní prášku do pečiva. Chýbalo troška, aby sa Buzz utopil v žltej bažine.
14. Cesto je riadne vymiešané a tak režisér pomohol hlavnej úlohe preliať z jednej vesmírnej stanice do druhej vesmírnej stanice polovicu cesta.
15. Do polovice cesta pridá Laura K. v hlavnej úlohe kávový likér alebo silnú čiernu precedenú kávu a kakaový prášok a dobre zamieša. Všetko postupuje podľa scenára a ak okolnosti dajú, prvé dejstvo dnes určite natočíme.
16. Režisér je spokojný, neprišlo k žiadnym škodám na majetku. Teda presnejšie povedané, po fotku číslo 16.
17. Buzzovi sa pristávacie miesta pre cesto veľmi páčia.
18. Pristávacie plôšky sa najprv naplnia žltým cestom,
19. ... a potom hnedým kávovým cestom....
20. Buzz sleduje pôsobenie teplotných zmien na lightyear muffins.
21. Pečenie sa vydarilo, z cesta vyšlo 21 muffiniek, ktoré nám veľmi chutili. Už iba sporadické technické info: muffinky sa výborne odliepajú od papierových košíčkov, sú mäkučké niekoľko dní a tiež ich kľudne zmrazujte.
22. Tento stomatologický odtlačok Buzza Lightyeara Vám iba chcel ukázať, ako vyzerajú dvojfarebné muffinky zvnútra.
23. V noci nám zázračne zmizlo asi 7 mafiniek. Že by to bol Buzz? A možno to bol dinosaurus .... Hlavná vec, že sa hráme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< naša Pórková polievka | Kávové muffins alebo "Ako sa má u nás Buzz Lightyear" | Zapečené plnené zemiaky - oddelená strava >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (17.2.2007, 13:48)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) supeeer,idem urobit hned muffinky,vsetko doma mame a dokonca aj RAKETU (H) (H) (H) BUZZA ,,potom dodam foto,len toho vaseho doma dobre zatvorte,lebo to nutkanie ist ku nam bude potom veelmi silne-s pokrikom "DO NEKONEČNA A EŠTE DALEJ" idem zapnut ruru ;-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.2.2007, 19:32)
Ďakujem, Zuzka, zapni rúru a Buzza zamknem na záchode :-) :-) :-), papa (F)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (19.2.2007, 22:54)
tak uz je to tam ;-) ;-) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1022&user=447
Maxik caka s krabicou a baliacim papierom na adresu -a pyta sa ci to ma poistit ? :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (17.2.2007, 10:51)
krasne... (Y) u nas ale letia CARS, Za plotom a Cmorik, takze mam o starost menej... (Y) ale ked sa mi podari presvedcit manzela aby mi investoval do formy na muffiny, urcite si ich upecieme podla vasho receptu.... (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.2.2007, 21:37)
Maťka, ďakujem!!! (F) (F) (F) Keď máte "správne presvedčovacie" metódy na chlapov, určite ho nemôžete nepresvedčiť :-) :-) :-) papa a (F)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (17.2.2007, 2:29)
mnaaam, posli mi jednu cez mejlik ;-) stale nemam formu na muffiny :-(
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.2.2007, 19:31)
Iffka, veľmi rada aj poštou :'(, ale bohužiaľ u nás má náš tatičko pásomnicu :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (adina) ID 2754 (16.2.2007, 23:45)
No Marcelka, tá tvoja fantázia ozaj nemá hraníc :-$ ;-) ;-) ;-), zasa si mi zdvihla náladu (F) (F) (F). Aj u nás frčí Príbeh hračiek, tak to keď ukážem tento recept synátorovi, tak zajtra pečieme (Z) (^).
No a vidím, že dej a povahy hlavných predstaviteľov máš naozaj zvládnuté (clamp) - no niet čudo, keď to denne pozeráte ;-),ale povedz, no nie sú zlatí ? :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (17.2.2007, 19:30)
Ahoj Adrika, Toy story je super, už som si zvykla, ;-), ale z Teletubbieskov som mala depresie 8o|, niekedy som myslela, že skončím vo zvieracej kazajke na psychiatrii, ešte teraz mám hisáky, keď si na Tinkiho Winkyho, Lalu, Dipsyho a Po spomeniem 8o|, papa :-)
ODPOVEDAŤ
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (16.2.2007, 19:53)
Macka tak toto je bomba! Nevydáš knihu? Asi ťa "udám" nejakému vydavateľovi |:o) |:o) |:o) kniha tvojich receptov by bola proste úžasná, volala by sa "Šéfkuchár bez čapice na materskej dovolenke" (Y) Maci ako vždy (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (17.2.2007, 1:10)
Ja som prvy zakaznik, knizku Mackinych receptov si zavazne objednavam hned, ako stanovite datum vydania, takze na mna nezabudnite ! (C)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (16.2.2007, 18:09)
supééééééér (Y) ďalšie mňamňovééééé muffiiinky od sladkej Laurinky......no dala by som si.....kávu síce nepijem, no Vás muffinky všetky zjem :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (16.2.2007, 16:57)
Pozdravujem Laurinku, Boj hračiek I a II bol u nás v hitparáde rozprávok na 1.mieste, chalani sú už veľkí ale na Toy Story frčali keď boli mladší a dokonca nám strýko poslal z usa Buzza, Woodyho, pani a pána Krumplihlavovcov, sú to nádherné hračky, hrajú, rozprávajú, nečudujem sa Laurinke že ste Buzzovi napiekli muffins, teraz som s hrôzou zisila, že Buzz a Krumplihlavovci sú v krabici a to neznášajú, idem ich rýchlo vystaviť na policu k Woodymu a muffins sú Marcelka na (Y) ako inak, hlavná pekárka (X) je super, pozdravujeme vás. (F) :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.2.2007, 17:28)
Ahoooj Adrika, chúdiatko Buzz a Krumplíkovci :-S, dúfam si ich už oprášila :-) :-) :-). U nás letí Toy Story už pol roka, každý deň za odmenu, a to dokonca každý deň pozerám aj ja :-$ Asi sa dám liečiť, ale každý deň si to pozriem aj ja a pesničku "Máš vo mne priateľa" si pohmkávam celý deň. Pomóóóóóc!!!! :-| :-| :-|
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (16.2.2007, 17:45)
Tak toto poznám, mňa to čaká ešte s drobcom, lebo túto rozprávočku mu povinne pustíme aby sme si zase pripomenuli krásne časy, ja som to pozerala tiež každý deň a a podobne aj u nás to išlo "donekonečna a ešte ďalej, máš pravdu marcelka - následky aj po rokoch. :-D
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.2.2007, 19:53)
Adri, sa rehocem, stretneme sa v nejakej zotavovni :-D, ja si potrebujem dať preliečiť hlavu, pretože mi z tých rozprávok niekedy dobre haraší.... a možno by iba stačilo troška poškriabať dvd a tváriť sa že nič :-P
ODPOVEDAŤ
Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (16.2.2007, 16:32)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.2.2007, 16:50)
(L) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (16.2.2007, 16:22)
Cickáááááááááááááááá jéminenko a my sme Vám sľúbili toho kovboja *-) *-) *-) *-) *-)Musím sa spojiť s Andy a napraviť to (MP) (B) :-) :-) :-) :-) :-) Posielame milión (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.2.2007, 16:35)
Áno áno áno áno áno áno áno áno!!!!!!!!!!!!!!! Pozdravujem Andy!!! A Teba samozrejme tiež, ná jakoš!!! (K) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (upravené 16.2.2007, 23:45)
Cicka už je u mňa kovboj,len nejaksis ho musíme schovať pred mužským pohlavím |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (16.2.2007, 15:46)
Laurinka sikovna ako vzdy (X), mamicku k tomu vlastne potrebovala len v ulohe fotografky (P). To je lahoda, moj Filipko sa tiez nikdy nenecha z kuchyne vyhodit, a musi tiez pomahat pri vsetkych kolacikoch (Z). Len pochybujem, ze tych 7 muffinkov zjedol Buzz, ci Laurinka :-D. A ked konecne objavim predajnu isteho retazca, kde tieto super plechy dostat, tiez ich spravim take pekne gulate. U nas zatial sice boduju vsetky tvoje muffinove recepty, ale robime ich v takom tehlickovom prevedeni, a aj ked na chuti im to neubera, tuzim po tych gulatych krasnych capickach :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.2.2007, 16:44)
Ajoooj Neli, ver či never, tých 7 mafiniek zjedol určite Buzz. Veď na druhý deň bol 5x na záchode :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (17.2.2007, 1:07)
Chichichi, ty volas drobceka v brusku Buzz? ;-) :-D :-)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 30 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu