Anna H. (aňa) ID 545 |
|
mimibazar.sk/ana |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2005 |
Naposledy: 10.6.2019 15:37 |
Aktualizácia: 25.11.2018 23:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 161-180) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,20 ďalšie >> |
silvia u. (bacula) ID 7149, mimibazar.sk/bacula (14.4.2010, 14:41) |
dobry den ta kysla smotana ide do cesta tiez?to nieje na dochutenie?prosim poradte mi idem to robit prvy kart a s polovicnej davky,dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (15.4.2010, 8:01) |
do cesta ide tiež kyslá smotana, na 1 kg múky 250ml, takže vy dáte polovicu kelímka 125 ml. Prajem nech sa vydaria. Anna |
ODPOVEDAŤ |
| | silvia u. (bacula) ID 7149, mimibazar.sk/bacula (15.4.2010, 21:26) |
DAKUJEM ,UROBILA SOM BOLI VYBORNE,MEKUCKE SUPER |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.4.2010, 8:39) |
Teším sa spolu s Vami |
ODPOVEDAŤ |
Vladimíra H. (vladuch) ID 56002 (28.3.2010, 13:39) |
marte |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (26.3.2010, 22:17) |
su super, strasne mi chutili, akurat som dopapkala, mame aj na zajtra |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia Ž. (silvia28) ID 14301 (20.3.2010, 19:21) |
fajneee |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (17.3.2010, 15:04) |
skvelé....vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
Eva B. (elliana) ID 11524 (13.3.2010, 17:02) |
|
ODPOVEDAŤ |
andrea b. (borkovicka) ID 92273 (7.3.2010, 18:13) |
ja tieto lángoše tiež robievam,ale som ich skusila naplnit,a su takto výborné,surové cesto si roztiahnem jak na lángoš a naplním ho posrtuhaným syrom,šunkou a kukuricou,prehnem dobre pritlačím a pomaly vysmážam,aby sa dobre prepieklo,moji sa idu zadrhnut )) vyskušajte |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana d. (blanco) ID 105225 (15.5.2010, 11:53) |
No Adka dobry napad aj určite skusim. |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (8.3.2010, 21:55) |
Dakujem za super tip, určite vyskúšam aj túto verziu |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (Jana Komancova) ID 141010 (7.3.2010, 9:32) |
perfektne |
ODPOVEDAŤ |
eva n. (hildunka) ID 88511 (4.3.2010, 13:20) |
ja dávam aj 2 uvarené a nastrúhané zemiaky. |
ODPOVEDAŤ |
maria z. (majsim) ID 57336 (2.3.2010, 16:36) |
ozaj výborné,len sa tak zaprášilo a bolo po nich |
ODPOVEDAŤ |
| Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.1.2010, 12:40) |
v sobotu sme mali u mamky, len neviem, čím to je, alebo či sa to robí aj vám, čo ako natenko vyvaľkáme, keď dáme do horúceho, scvrkne sa to namenšie a je to potom aj hrubšie, a my máme radi tenši, dá sa to nejak poriešiť??? |
ODPOVEDAŤ |
Lucia V. (luciavrablova) ID 121859 (26.1.2010, 12:31) |
fajný receptík,díky,pod pokrievkou to treba len preto,aby nebola mastná celá kuchyňa keď to fŕka dookola :D |
ODPOVEDAŤ |
Tomáš K. (Tomik3) ID 112334 (20.1.2010, 12:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (24.11.2009, 22:24) |
Dakujem a som rada že ste dali zlákať receptom... odvážnym šťastie praje... a pre ostatných naozaj nie je to ťažké... a rada na záver vyskúšajte niekedy vydržať do druhého dňa, budú naozaj fajnovejšie |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (LenkaMartin) ID 113605 (24.11.2009, 16:04) |
|
ODPOVEDAŤ |
Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 (18.11.2009, 22:16) |
Tak a pridávam aj môj komentár . Ani ďakujem veľmi pekne za receptík, langoše sú fantastické, vydarili sa . Ja som doteraz robila langoše dvakrát v živote a ani raz sa mi poriadne nevydarili. Vždy som nadávala, hromžila . Odteraz je pre mňa veľmi jednoduché robiť langoše a určite ich budem robievať častejšie, pretože aj manžel sa zalizoval . Robila som iba z 1/2 dávky, sme iba traja aj to maličký ich ešte nepapá a vyšlo ich 7 ks, už nieje ani jeden . A nečakala som do druhého dňa, takže ani neviem ako má to cesto poriadne vypadať |
ODPOVEDAŤ |
Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 (18.11.2009, 12:27) |
Idem sa do toho pustiť aj ja . Dúfam, že sa mi vydaria, lebo kvaseného cesta sa bojím ako čerta . Manžel sa už nevie dočkať, kým príde z práce a napapá sa, tak dúfam, že nebude sklamaný . |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 161-180) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,20 ďalšie >> |