. .. .. .. .. .. .
. .

Kilimandzaro - RECEPT 30301

Adriana S. (adrika280) ID 34442
.
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2008
Naposledy: 29.7.2018 9:04
Aktualizácia: 27.3.2011 14:50
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 308
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 131
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 161 návštěvníkov)


Kilimandzaro


[ recept č. 30301 zo dňa  ]


Kilimandzaro


POTREBNÉ PRÍSADY

korpus: 5 vajec, 180 g pr. cukru, 100 g hl. muky, 30 g solamylu, 30 g kakaa, 50 g Hery, 2 KL prdopec.)**** Krem: 500 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark), 2 KL vanilkoveho extraktu, 1 slahackova smotana, 60-100g pr.cukru, 7 platkov zelatiny, 2 mandarinkove kompoty, Okrem toho: tortova forma 24 cm, misa s priemerom 20-22 cm, potravinova folia

POSTUP PRÍPRAVY

Zdolat najvyssi vrch africkeho kontinentu Kilimandzaro isto nie je lahke a podari sa to iba malo ludom. Zarucujem vsak, ze toto Kilimandzaro zvladnete bez najmensich problemov a po jeho zdolani budete iba sladko odfukovat a rozjimat sa nad uzasnou chutou tohoto mucnika:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v mise zmiesame sypke suroviny okrem cukru: muku, prdopec, solamyl, kakao. Odlozime bokom
zltka, cukor , tuk vymiesame dopenista
asi takto
oddelene bielka vyslahame so stipkou soli na tuhu penu
do maslovo-zltkovej masy primiesame sypke suroviny, premiesame. Ide to dost tazko,ale tak hat som si poradila:)
pridame vyslahane bielka a premiesame
neslo mi to dobre rozmiesat, tak som sa na.... a premiesala mixerom:) mozno mi aj preto trochu praskol korpus ( vid foto nizssie)
tortovu formu som vymastila (iba boky) vysypala mukou, na spodok som dala papier na pecenie
korpus som piekla vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch asi 40 minut. Odsledujte si!!!!
platkovu zelatinu namocime do 100 ml studenej vody. Asi po 10 min. vyzmykame a zalejeme 100 ml horucej vody, ale nie, vriacej. ( nedavame celych 500ml vody - ako je uvedene v navode na pripravu zelatiny, pretoze treba pocitat s tvarohovo-slahackovou hmotou a masa by nam dobre nestuhla) .Premiesame, aby sa zelatina pekne rozpustila a nechame mierne ochladit
mandarinkove kompoty zlejeme, stavu odlozime bokom, este budeme ju potrebovat. Mandarinky pokrajame na mensie kusky ( mozno ani by nemuselo, ale tak som robila podla receptu). 1/3 mandariniek odlozime bokom (ozdoba na vrch torty)
tvaroh, vanilkovy extrakt, praskovy cukor vymiesame, pridame mandarinky
slahackovu smotanu vyslahame a pirmiesame do tvarohovo-mandarinkovej masy
pripravime si misu na slahackovo-tvarohovu zmes. Vylozime ju foliou.
prilejeme ochladenu zelatinu, dobre premiesame a celu zmes vylejeme do misy vylozenej foliou. Odlozime stuhnut do chladnicky cca na 3 hodiny
dobre vychladeny korpus prerezeme na dve polovice
vrchnu cast korpusu rozrezeme na 16 casti
spodnu cast prelozime na tacku (tanier), pokropime stavou z mandarinok
stuhnutu tvarohovo-slahackovu zmes vyklopime na spodnu cast korpusu, odstranime foliu
trojuholniky z druhej casti korpusu namacame do zvysnej mandarinkovej casti a jemny pritacenim prikladame k tvarohovej casti torty. Najprv som to iba tou maslanickou, ale po druhom kusku som cely ten spodok , ktory som prikladala k tvarohovej mase namocila. Korpus je dost tuhy, tak netreba sa bat dobre navlhcit ho.
asi takto
kusky korpusu prikladame vzdy oproti sebe
vyplname prazdne miesta:)
ked sme dokoncili ukladanie korpusu, poprasime praskovym cukrom a na vrch dame odlozene mandarinky
pohlad zblizka
v reze
na tanieriku
tak este jedna:)
xxx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Strawberry trifle - po slovensky : jahody v zele s vanilkovym kremom a slahackou | Kilimandzaro | Tapioka - puding*** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 85 (zobrazuje sa 81-85)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Milada K. (milad) ID 54061 (8.8.2010, 22:14)
WAWWWWW, už len titulky........zajtra mastím do obchodu po chýbajúce ingrediencie... (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:26)
Miladka, tak tak titulky. Som rada, ze ta tento receptus tak zaujal. Cakam na tvoj nazor a drzim palceky, nech sa ti torticka vydari. Nie je to nic narocne na pracu, skor ten cas , kym stuhne slahackovo- tvarohova zmes (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (8.8.2010, 22:05)
oooooooo, to je paraaadny kolacik..... oooooo ...... peeerfektna praca...... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) moj muz kuka a ze dobreeee.... to moze byt mnam.... a to jeho take nezaujima, ale na toto kukal ako puk.....
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:24)
Toje dobre, to poznam. :-D Moj drahy dokazal sparat dva kusky naraz. Tak asi je to fakt dobre (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada K. (milad) ID 54061 (8.8.2010, 22:02)
Normálne to sledujem ako film, postupne, ako pribúdajú fotky... (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:23)
Tak dufam, ze sa film skoncil dobre :) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 8.8.2010, 22:54)
ja tiez.... len som cakala kedy bude dalsia... :-D a co sa bude diat...... dopadlo vsetko v najslesom poriadku.... (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:23)
Veronika, dufam, ze aj pri skusani dopadne vseko dobre :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (8.8.2010, 21:48)
:-o :-ono ale uz dost :-@ (6) 8o| (comp) (comp)Adrika,ty ma nutis zablokovat si mmb (comp) (comp)toto este svet nevidel co ty za umelecke diela vyrabas (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)to musi byt dobrota ako hrom (zajic) (zajic) (zajic) (pl) (pl) (pl) ja by som veru rozjimat ani nestihla rovno by som tu uzasnu chut mucnika okusila :-D ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:22)
Jaj Slavka, ty si ale podarena :-) Pobavila som sa dobre pri tvojom komentariku . Ja sa uz chystam na tvojho inteligenta :) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.8.2010, 21:47)
:-o :-o :-o Wau! Ako pozerám, bude to zase niečo úžasné ako od Adriky! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (K) (K)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.8.2010, 22:19)
Vies Darinka aj toto je jeden z receptov, ktory ked som videla, tak som hned vedela, ze to musim skusit ,-) :-) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.8.2010, 22:49)
Ani sa Ti nečudujem, ja som dnes ráno zbadala recept od Martinkya hneď som piekla, proste, keď musíš, tak musíš... :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 85 (zobrazuje sa 81-85)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu