Kilimandzaro

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
korpus: 5 vajec, 180 g pr. cukru, 100 g hl. muky, 30 g solamylu, 30 g kakaa, 50 g Hery, 2 KL prdopec.)**** Krem: 500 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark), 2 KL vanilkoveho extraktu, 1 slahackova smotana, 60-100g pr.cukru, 7 platkov zelatiny, 2 mandarinkove kompoty, Okrem toho: tortova forma 24 cm, misa s priemerom 20-22 cm, potravinova folia
POSTUP PŘÍPRAVY
Zdolat najvyssi vrch africkeho kontinentu Kilimandzaro isto nie je lahke a podari sa to iba malo ludom. Zarucujem vsak, ze toto Kilimandzaro zvladnete bez najmensich problemov a po jeho zdolani budete iba sladko odfukovat a rozjimat sa nad uzasnou chutou tohoto mucnika:)
 |
v mise zmiesame sypke suroviny okrem cukru: muku, prdopec, solamyl, kakao. Odlozime bokom |
 |
zltka, cukor , tuk vymiesame dopenista |
 |
asi takto |
 |
oddelene bielka vyslahame so stipkou soli na tuhu penu |
 |
do maslovo-zltkovej masy primiesame sypke suroviny, premiesame. Ide to dost tazko,ale tak hat som si poradila:) |
 |
pridame vyslahane bielka a premiesame |
 |
neslo mi to dobre rozmiesat, tak som sa na.... a premiesala mixerom:) mozno mi aj preto trochu praskol korpus ( vid foto nizssie) |
 |
tortovu formu som vymastila (iba boky) vysypala mukou, na spodok som dala papier na pecenie |
 |
korpus som piekla vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch asi 40 minut. Odsledujte si!!!! |
 |
platkovu zelatinu namocime do 100 ml studenej vody. Asi po 10 min. vyzmykame a zalejeme 100 ml horucej vody, ale nie, vriacej. ( nedavame celych 500ml vody - ako je uvedene v navode na pripravu zelatiny, pretoze treba pocitat s tvarohovo-slahackovou hmotou a masa by nam dobre nestuhla) .Premiesame, aby sa zelatina pekne rozpustila a nechame mierne ochladit |
 |
mandarinkove kompoty zlejeme, stavu odlozime bokom, este budeme ju potrebovat. Mandarinky pokrajame na mensie kusky ( mozno ani by nemuselo, ale tak som robila podla receptu). 1/3 mandariniek odlozime bokom (ozdoba na vrch torty) |
 |
tvaroh, vanilkovy extrakt, praskovy cukor vymiesame, pridame mandarinky |
 |
slahackovu smotanu vyslahame a pirmiesame do tvarohovo-mandarinkovej masy |
 |
pripravime si misu na slahackovo-tvarohovu zmes. Vylozime ju foliou. |
 |
prilejeme ochladenu zelatinu, dobre premiesame a celu zmes vylejeme do misy vylozenej foliou. Odlozime stuhnut do chladnicky cca na 3 hodiny |
 |
dobre vychladeny korpus prerezeme na dve polovice |
 |
vrchnu cast korpusu rozrezeme na 16 casti |
 |
spodnu cast prelozime na tacku (tanier), pokropime stavou z mandarinok |
 |
stuhnutu tvarohovo-slahackovu zmes vyklopime na spodnu cast korpusu, odstranime foliu |
 |
trojuholniky z druhej casti korpusu namacame do zvysnej mandarinkovej casti a jemny pritacenim prikladame k tvarohovej casti torty. Najprv som to iba tou maslanickou, ale po druhom kusku som cely ten spodok , ktory som prikladala k tvarohovej mase namocila. Korpus je dost tuhy, tak netreba sa bat dobre navlhcit ho. |
 |
asi takto |
 |
kusky korpusu prikladame vzdy oproti sebe |
 |
vyplname prazdne miesta:) |
 |
ked sme dokoncili ukladanie korpusu, poprasime praskovym cukrom a na vrch dame odlozene mandarinky |
 |
pohlad zblizka |
 |
v reze |
 |
na tanieriku |
 |
tak este jedna:) |
 |
xxx |