Anna H. (aňa) ID 545 |
|
mimibazar.sk/ana |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2005 |
Naposledy: 10.6.2019 15:37 |
Aktualizácia: 25.11.2018 23:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1231 návštěvníkov)
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/
[ recept č. 810 zo dňa 11.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 Kg hladkej múky, 2 vajcia, 400ml mlieka, 250g kyslej smotany, 4 KL soli, 50g droždia, 1 kocka cukru, na dochutenie, cesnak, smotana, kečup, syr
POSTUP PRÍPRAVY
Najlepsie deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problem, ked je niekto veľmi hladný aj hned ale neskor ciže také odležané cesto je potom ako fantázia. Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Dáme do väčšieho /napr. igelitka /mikroténového sáčku,/ tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do vejkej misky a prikryjem / a vložíme do chladničky, tam to narastie- nakysne a tam vydrží aj 3-4 dni. Ako pri kom?/ A pre tých ktorí nevydržia hned vyprážaju na rozpálenom tuku, stačí ked sa na jeden langoš odoberie cca za hrsť cesta s a vyprážame spôsobom : prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky / takto Vám olej neprska / boli tak isto dobré. Sledujte však pre istotu je to rýchlo, aby neprihoreli . Dochutíme podla chuti, najlepšie všetko. cesnak, smotana, syr, kečup. |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 381-389) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20 |
| martina M. (MaťaM) ID 5789 (25.1.2007, 19:15) |
Perfektný recept,lángoše milujem.Nestíhala som vyprážať,len sa za nimi zaprášilo.Dokonca aj moja dcéra sa oblizovala,veľmi jej lángošík chutil.Ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.1.2007, 9:15) |
Dakujem za pochvalu, a rado sa stalo, no neviem, ci ich dnes nebudem zase robiť, narobila ste mi zase chuťky. |
ODPOVEDAŤ |
Sasa T. (Sasula17) ID 9990 (25.1.2007, 16:33) |
Ahojte dievčatá, ja som tu nová. Práve som zamiesila cesto na langoše, ale chcem sa opýtať, má to byť také slané? Dala som tam 4 KL soli, ako je v recepte, ale to cesto sa mi zdá dosť slané, vyprážaním sa to stratí, alebo to mali byť nejaké špeciálne malé kávové lyžičky? |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.1.2007, 9:14) |
Ahoj, podla mna staci 4 ale mokka lyzicky, tie sa udavaju ako kávové, lebo čajové su väčšie, takze v podstate take 2 čajové. Dufam, ze si ich nepresolila, mrzelo by ma to... |
ODPOVEDAŤ |
| | Sasa T. (Sasula17) ID 9990 (26.1.2007, 12:53) |
Ahojte, takze langose boli vyborne, vobec neboli presolene. Dakujem za super recept. Chcem sa este opytat, ked je to cesto v chladnicke den a potom si idem urobit zas langos, mam ho nechat podkysnut, alebo ho mozem rovno z chladnicky studeny rozvalkany supnut do oleja? Dik za rady. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (26.1.2007, 13:08) |
Ahojte, takze som rada, ze sa podarili, ze nie su presolené a priznam sa ze ani ja som tam nedávala tolko soli,, ja málo solím. A z chladničky mozete cesto supnút rovno do oleja, ale nezaskodi aj ked 5ˇakurát kým sa rozohreje olej langoš pokysne |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (23.1.2007, 15:32) |
Ďakujem, ďakujem, ďakujem za tento recept. Milujem langoše a vždy som ich robila z klasického kysnutého cesta a nikdy to nebolo ono. Toto sú tie pravé, mňam!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (23.1.2007, 19:02) |
Ahoj Janka, som naozaj rada, ze som Ti ulahodila, a pozdravujem Prievidzu, som odtial, |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (24.1.2007, 8:43) |
Ďakujeme, ale ja som pôvodne z KE |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (24.1.2007, 12:08) |
Aha, zase som trafila, no tu aspoň vidime tu migráciu slov. národa. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana Č. (janita) ID 7581 (19.1.2007, 21:31) |
ja som ich dnes robila a nemaju chybu maly sa len oblizoval, spraskal cely langos a to inokedy mame problem s papanim. Este nam zostalo cesto aj na zajtra, uz teraz sa tesiiim |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.1.2007, 21:33) |
No to som rada, a tesim sa ze Vám a syncekovi chutia. Ja som ich robila min. týžden a dala by som si ich aj teraz hned - aj polnoci |
ODPOVEDAŤ |
Jarka B. (Jarka5) ID 9487 (19.1.2007, 17:10) |
Ahojte, tento recept poznám, je naozaj dobrý. Ja z toho cesta robievam aj pizzu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (19.1.2007, 21:34) |
Ahoj, vyskusam aj ja, urcite bude super , diky za typ. |
ODPOVEDAŤ |
| Gabi H. (gaha1) ID 4525 (18.1.2007, 11:13) |
Dobrý den Anna, a to sa na tú panvicu nejako naťahujú do kruhu? Povedzme vo veľkosti panvice? Ďakujem.G. |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (18.1.2007, 12:29) |
Dobrý, ja si odoberiem do hrste kus cesta, ktoré potom bud natiahnem, ale lepse je pomoct si trošku s valčekom, ano presne tak na velkosť panvice. |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (17.1.2007, 14:50) |
Langoše som ešte nikdy nerobila , ale veru dala by som si . Musím ich vyskúšať..a hovoríš, že netreba nechať kysnúť?! |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (17.1.2007, 14:55) |
Nie nemusi, iba tie prvé nechás chvilu pokysnuť uz vyvaľkané na doske, pretoze ja by som ten den nečakalaááááá |
ODPOVEDAŤ |
| | | Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (18.1.2007, 13:50) |
Tak a už som ich aj vyskúšala ! Sú super . Ten prvý bol sice trocha divný(asi olej nebol dostatočne rozpálený), ale ostané boli aj pekné a o chuti ani nehovorím...skvelé . Ani, ďakujem za super recept . |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (22.1.2007, 18:52) |
Adka, som rada, , ze si ich vyskusala a chutili . Ano treba mať poriadne rozpálený olej a potom sa vydarí aj ten prvý . A nie je zač, rada pripojim viac takých mojich vychytávok,len sa mi nechce fotit . |
ODPOVEDAŤ |
Michaela Š. (duska) ID 709 (17.1.2007, 13:15) |
Ahoj Ańa ! Dnes som robila langoše tvojej mamy a sú skvelé ! Nechala som ich najprv normálne vykysnúť spravila som si dva pre seba a ostatné cesto som dala do mikroténového sáčku do ladničky a urobím čerstvé a teplé keď príde mužík z roboty a deti zo školy. Možno zvýši aj niečo na zajtra Vrelo odporúčam sú naozaj vynikajúce a v ladničke dokonca tiež ešte trošku cesto "narástlo Dobrú chuť. Miša. |
ODPOVEDAŤ |
| | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (17.1.2007, 14:42) |
Ahoj Miška, som rada, ze chutili. Ja ich zboznujem, maminku mám daleko a tak som ich o prvý krát skusila sama a vydarili sa, - Najprv som myslela,. super, kolko vela langošov z toho bude ale zjedli sa za chvilu. A uvidiš u mužíčka zabodujes a verim ze aj deťom budu chutiť. len na večeru nedavaj vela cesnaku, niekto to znáša horšie |
ODPOVEDAŤ |
| Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (17.1.2007, 11:56) |
Toto cesto nemusi kysnut? Dobre som pochopila?Alebo kvasok necham vykysnut????Nejako mi to nie je jasne Diky za radu.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika P. (saraQ) ID 4338, mimibazar.sk/saraq (17.1.2007, 13:21) |
Gladys ja necham normalne vykysnut cesto. a inac tieto langose su skvele |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna H. (aňa) ID 545, mimibazar.sk/ana (17.1.2007, 14:46) |
Ahoj, ja som ho nenechala vykysnut - ono vykysne aj pri chlade ...No otvorim po chvili chladničku a mikrotenovy sáčok/ a nebol malý/ skoro praskol, treba na ňom urobiť dierku. A potom moze spokojne rásť a rásť. Pravda su skvelé, som rada, ze ich nejem len ja...inak sa stravujem v podstate zdravo, ale toto si neodopriem. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Monika P. (saraQ) ID 4338, mimibazar.sk/saraq (18.1.2007, 11:36) |
no hej.ja som ich raz robila a ostalo mi cesto,tak som dala do chladnicky.a potom len pozeram ako ten puk ako to v tej chladnicke narastlo |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 389 (zobrazuje sa 381-389) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20 |