Janik G. (janicekBJ) ID 61360 |
|
Oblasť: Bardejov |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.10.2008 |
Naposledy: 2.10.2019 22:49 |
Aktualizácia: 21.2.2011 22:08 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Jemnučké jogurtové žemle
[ recept č. 30161 zo dňa 4.8.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3,5 - 4,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek vlaznej vody, 1 hrncek bieleho jogurtu, 1 PL suseneho drozdia (ja som dala 1 balicek drozdia s lastovickou), 2PL medu, 1,5 CL soli, 3PL oleja (1hrncek=cca 2,5-3dl)
POSTUP PRÍPRAVY
Vynikajuce, jednoduche, nadychane zemlicky... Tento recept som nasla na nete (ako inak, trosku som si upravila uz pri prvom pokuse) uz davno pradavno,ale nejak som nanho zabudala... ale za posledne dni sa mi 3x prisnilo,ze ich idem piect,tak som sa dnes teda odhodlala a urobila ich. a nelutujem, su fakt vynikajuce.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Vo vacsej miske si zmiesame muku (zacneme s 3,5 hrncekmi, postupne pridavame viac, podla potreby) so susenym drozdim a solou. Pridame teplu vodu s medom (ja som med roztopila v tej vode), jogurt a olej. Vypracujeme vlacne, cesto a nechame na teplom mieste kysnut asi hodinu alebo kym nezdvojnasobi objem. Vykysnute cesto dame na pomucenu dosku, jemne ho vytvarujeme do valca (na 2-3 pohyby,nehrame sa s nim) a odkrajujeme mensie casti,ktore vytvarujeme do tvaru zemliciek alebo ako ja aj slimakov (odkrajovali sa mi z cesta take pasy,tak som ich len skrutila do slimacikov). Vyslo mi 19 mensich zemli. Dame na plech s papierom na pecenie, kraje ponatierame olejom,aby sa ku sebe nepoprilepovali. Nechame chvilu podkysnut, cca 20 min. alebo kym sa nevyhreje rura. na 180-200 stupnoch (kazdy podla vlastnej rury) pecieme kym nie su zemle pekne hnede a pri poklopani zneju duto (20-30 min.). Po upeceni mozeme potriet olejom a prikryte utierkou nechame zmaknut a vychladnut. Skladujeme zatvorene v sacku alebo doze. Na druhy den su stale makke a vlacne, tretieho sa bohuzial nedozili :-) |
|
Nasla som na Jitcinom blogu obrazok "lastovickoveho" drozdia, dufam,ze nebude vadit,ze som si ho pozicala. S tymto mame velmi dobre skusenosti,este sa nestalo,aby sa s nim cesto nepodarilo. mamka ine ani nepouziva. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
| Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (5.8.2010, 8:45) |
Vyzeraju super, dnes ich urcite vyskusam!!!! Dam vediet ako vysli |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 9:42) |
jej,tesim sa, Martuska. dufam,ze budu chutit. akurat som bola dat kostovku a su vyborne aj ked postoja, take jemne, vlacne, mne velmi chutia, tak snad budu aj u vas |
ODPOVEDAŤ |
Lívia B. (Livča) ID 52332 (5.8.2010, 7:30) |
Vyzerajú mňam,mňam,asi aj mne sa bude o nich snívať ,kým ich nespravím. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.8.2010, 9:41) |
no mozno sa ti podari vyskusat skor ako mne |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika G. (veronika45) ID 20591 (4.8.2010, 21:35) |
hmmmm super na ranajky.... a daju sa jest aj napr so sunkou, ci len s lekvarom alebo medom, no teda na sladko....? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.8.2010, 21:38) |
ano, Veronika, su na slano, skor take neutralne, ze sa daju aj tak aj tak |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (4.8.2010, 21:34) |
Janicku,su aj sladke,medove Ci ten med je ako sladidlo namiesto cukru v kvasku |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 4.8.2010, 22:05) |
nie su sladke,med je ako pises len kvoli tomu drozdiu. ale ja som z neho ubrala,kedze tam ide aj sol (povodne mali ist 3PL,co sa mi zdalo celkom dost,ale tie moje 2PL neboli zarovnane,tak koniec-koncov, mozno som dala aj tie 3 ) kazdopadne, s viac medom a len stipkou soli by mohli byt aj na sladko. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |