. .. .. .. .. .. .
. .
NÁVODY
Zuzana M. (izmask) ID 75440
.
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.1.2009
Naposledy: 8.9.2023 21:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 7
NÁZEV
VŠECHNY NÁVODY
FOTOGRAFIE
SCRAPBOOK
RUČNÍ PRÁCE
BYDLENÍ
ZAHRADA
AKTIVITY S DĚTMI
SPORTOVNÍ AKTIVITY
DIETY
DOMÁCÍ MAZLÍČCI
SBĚRATELSTVÍ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Korenie

Zázvor do kapusty
Dusenú červenú kapustu nemusíte ochucovať iba klasicky jabĺčkom. Vhodným doplnkom môže byť čajová lyžička postrúhaného zázvoru. Zázvor dodá kapuste pikantnú chuť navyše podporuje aj trávenie.

Muškátový oriešok či kvet?
Muškátový oriešok a muškátový kvet sú dva rozličné druhy korenia, i keď majú podobnú chuť a arómu. Oriešok sa však ukrýva v kvete a používa sa skôr do pikantnejších jedál, tiež na dochutenie špenátu alebo brokolice. Kvet je vhodnejší v sladkých jedlách, hodí sa napríklad k rebarbore.

Bobkový list neskôr!
Do pokrmov ho pridávajte až tesne pred dovarením. Po uvarení ho vyberte, aby sa do jedla nevylúhovali extrakty, ktoré by mohli spôsobiť jeho horkastú chuť.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 7 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Polievky

Číra polievka
Ak sa chystáte pripraviť hovädziu polievku a nechcete, aby bola kalná, povarte v nej kúsok pečene alebo jednu mäkkú paradajku.

Aby bolo husté
Ak chcete, aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošky bieleho jogurtu.

Macesové knedličky
Slepačia alebo kuracia polievka je neoddeliteľnou súčasťou pravého nedeľného obeda, ak si ju však chcete pripraviť netradične, nedajte do nej klasické slíže, ale macesové knedličky. Maces rozdrobte, zmiešajte s vajíčkom, s olejom, so strúhankou a s trochou minerálnej vody. Z cesta vyformujte knedličky a uvarte ich v osolenej vode.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 25 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) posledné: 5.11.2012, 19:23 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne

Popálený jazyk
Rýchlo ho potrite kúskom masla. Uvidíte, že nepríjemná bolesť sa raz-dva stratí.

Ryžu môžete zamraziť
Pokiaľ navaríte väčšie množstvo ryže a všetku ju neskonzumujete, rozhodne ju nemusíte vyhodiť alebo dať len do rizota Stačí, ak túto obľúbenú prílohu necháte poriadne vychladnúť a dáte ju zmraziť. Pred ďalším použitím ju rozmrazujte asi 10 minút, najlepšie na sitku nad parou.

Ryža s korením, uhorky s horčicou
Ak ryžu už počas prípravy okoreníte, zvýšite príjem jej výživných hodnôt o 30 percent. Do uhorkového šalátu sa zase odporúča pridať jedna čajová lyžička horčice, osolené plátky sú totiž ťažko stráviteľné a práve horčica šalát lahodne zjemní.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 51 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) posledné: 14.7.2009, 8:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Pečenie

Použite kokos
Mnohé koláče alebo torty nemôžeme upiecť bez dôkladne vymastenej a vysypanej formy. Obyčajne na to používame hrubú múku alebo strúhanku, ak však chcete skúsiť menšiu zmenu, odporúčame kokosovú múčku.

Nadýchané žĺtky
Pri pečení niektorých druhov koláčov je dôležitý každý detail a takým môžu byť aj poriadne našľahané žĺtky. Aby sa vám podarilo ich správne našľahať, pridajte k nim lyžicu vlažnej vody.

Lahodnejšie pečivo
Ak do cesta pridáte čerstvý alebo uvarený nastrúhaný zemiak, bude vláčnejšie. Zemiakom zároveň nahradíte časť z potrebného množstva múky.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 44 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Mäso

Tenké plátky mäsa
Pokiaľ chcete z čerstvého mäsa nakrájať naozaj tenké a rovnako hrubé rezne, pomôže rýchly trik. Mäso dajte na pár minút do mraziaceho boxu. Stuhne a s ostrým nožíkom v ruke dosiahnete požadované úhľadné plátky.

Šťavnatá hydina
Ak ho pred prípravou potriete rozkrojeným citrónom, zostane vždy biele a šťavnaté.

Šťavnatejšie mäso
Mleté mäso na fašírku sa lepšie spojí a bude aj šťavnatejšie, keď doň pridáte jeden veľký surový postrúhaný zemiak.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 39 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Ovocie

Ľahšie šúpanie pomarančov
Citrusové plody sa zvyknú niekedy ťažko šúpať - buď je kôra už stará alebo príliš tuhá. Pomaranče ľahšie ošúpete, ak ich ponoríte na pár minút do teplej vody.

Banány dolu hlavou
Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladajte do chladničky, ale vešajte v komore špičkou dolu.

Jabĺčko opravár
Ak ste to pri príprave zemiakového majonézového šalátu prehnali so soľou, nevešajte ešte hlavu. O nápravu sa postará najemno postrúhané jabĺčko.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 17 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY
Dobré rady do kuchyne - Zelenina

Pozor pri krájaní zeleniny
Krájanie zeleniny má aj svoje nevýhody. V miestach, kde totiž zeleninu prerežeme, sa z nej strácajú výživné látky a čím dlhšie nakrájané kúsky „čakajú" na varenie, tým menej vitamínov v nich ostáva. Pri strúhaní zelenina prichádza takmer o 30 percent svojho bohatstva.

Cibuľa v šaláte
Ak vás odrádza jej štipľavá chuť, vložte ju na pár minút osolenú do olivového oleja, prv než ju zamiešate do šalátu.

Čerstvé v alobale
Pažítka a iná zelenina vydržia v chladničke dlhšie, ak ich prepláchnuté studenou vodou zabalíte do alobalu.

Zobraz viac ...


ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 38 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) posledné: 25.6.2009, 18:35 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu