
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY |
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 11 návštěvníků) zopár rád,ako ušetriť v kuchyni[18.5.2009] ![]() A čo to stojí peňazí! Prezradíme vám, ako by ste mali skladovať zeleninu, aby vydržala čo najdlhšie čerstvá, a iné cenné tipy. Mleté mäso Keď pri fašírkach či mäsových guľkách nahradíte štvrtinu mletého mäsa nízkotučným tvarohom, nastrúhanou mrkvou alebo zemiakmi, namočeným pečivom, ovsenými vločkami alebo kuskusom, nielenže to celú masu zjemní, ale zredukuje aj náklady na mäso. Vanilkový struk Keď použijete dreň z vanilkového struku, nemusíte struk hneď vyhadzovať. Miesto toho ho vložte na pár dní spolu s cukrom do pevne uzavretého pohára a hneď máte vanilkový cukor! Zelenina Zelenina, ktorá príliš zmäkla, sa dá skvelo poroztláčať na pyré a zamraziť. Toto pyré sa potom výborne hodí na dochutenie omáčok a polievok. Chlieb Len čo je starý pár dní, už ho nikto nechce jesť. Preto ho však nemusíte hneď vyhadzovať, po plátkoch ho radšej opečte v hriankovači. Syr Tvrdé druhy syra vydržia omnoho dlhšie, ak ich budete skladovať v chladničke v plastovom boxe spolu s pár kockami cukru. Nakúpili ste priveľa krájaného syra? Dajte ho do plastikového vrecka a do mrazničky. Hlboko mrazený syr vydrží ešte ďalšie tri mesiace. Hlávkový šalát Celá hlávka šalátu je mnohokrát príliš veľká, aby ste ju spotrebovali na jedenkrát. Ak šalát odspodu krížom narežete a dáte do misky s vodou, vydrží dlhšie čerstvý a môžete ho postupne spotrebovať. Cibuľa Táto zelenina nezačne tak skoro hnať výhonky, keď ju dáte do nádoby na skladovanie na tmavé miesto a pridáte plátok suchého chleba. Citrónová šupka Postrúhaná citrónová šupka zaliata rumom alebo koňakom vydrží v pevne uzavretom zaváraninovom pohári aj 12 mesiacov. Skladujte na tmavom a chladnom mieste. Kuchynské koreniny Často ich skladujeme priamo nad sporákom, pritom to je to najnevhodnejšie miesto. Teplo a vodné pary im škodia a oslabujú ich účinok, až sú nakoniec úplne bez chuti. Lepšie bude, keď ich uložíte na suchom a tmavom mieste. |