
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
RŮZNÉ VYCHYTÁVKY |
ULOŽIT NÁVOD | VYTISKNOUT NÁVOD | (návod si oblíbilo 7 návštěvníků) Dobré rady do kuchyne - Korenie[4.6.2009] ![]() Zázvor do kapusty Dusenú červenú kapustu nemusíte ochucovať iba klasicky jabĺčkom. Vhodným doplnkom môže byť čajová lyžička postrúhaného zázvoru. Zázvor dodá kapuste pikantnú chuť navyše podporuje aj trávenie. Muškátový oriešok či kvet? Muškátový oriešok a muškátový kvet sú dva rozličné druhy korenia, i keď majú podobnú chuť a arómu. Oriešok sa však ukrýva v kvete a používa sa skôr do pikantnejších jedál, tiež na dochutenie špenátu alebo brokolice. Kvet je vhodnejší v sladkých jedlách, hodí sa napríklad k rebarbore. Bobkový list neskôr! Do pokrmov ho pridávajte až tesne pred dovarením. Po uvarení ho vyberte, aby sa do jedla nevylúhovali extrakty, ktoré by mohli spôsobiť jeho horkastú chuť. Čili papričky Nie je čili ako čili. Je veľký rozdiel, či používate zelené, červené, čerstvé, sušené korenie, alebo či ho používate pri pečení alebo varení. Kto nie je zvyknutý, mal by byť pri dávkovaní opatrný. Pridávajte ho vždy až na koniec varenia, resp. pečenia, aby vám jedlo nezhorklo. Sušené huby ako korenie Sú vhodné nielen do rizota či kapustnice - sušené huby sa dajú využiť aj ako výborné korenie. Jeho výroba nie je pri tom zložitá. Usušené huby rozdrobíme a rozdrvíme, vsypeme ich do umytého a suchého pohára, ktorý dôkladne uzavrieme. Hubové korenie môžeme pridávať najmä do polievok či omáčok. ***** |