končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie plátky s ananásom.POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, alebo iné, plechovka ananásového kompótu veľká-drobné kúsky,pol šálky mlieka+zarovnaná pol. lyžica solamylu, koreniny na dochutenie a ako príloha ryža. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie si nakrájame na menšie plátky, dáme na panvicu, ktorá má vrchnák, alebo do hrnca. Následne mäso zalejeme šťavou z kompótu, kľudne aj všetkou. Pridáme ananás a na miernom ohni dusíme. Po 20 minútkach dochutíme, ja dávam buď čínsku kuchyňu, alebo kombináciu trošku strúhaného mušk. oriešku, trošku chilli, kurkumu, soľ záleží na Vás, čo máte obľúbené. Potom premiešame, necháme chvíľu podusiť a nakoniec pridáme v pol šálke mlieka rozmiešaný solamyl, ktorý omáčku zjemní a zahustí a zároveň je to ľahké na strávenie. Ako prílohu odporúčam ryžu. celková doba dusenia závisí od mäsa samozrejme, treba vyskúšať, či je už mäkké, ale je to výborné odporúčam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2010, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kužele z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto, hnedý cukor a škorica, alebo vanilka................alebo slaná verzia: pizza korenie+strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Rozvaľkáme si cesto na tenko a posypeme ingredienciami, stočíme do roládky a krájame na tenko asi 7-8mm, keby ste dali hrubšie, tak Vám vevybehnú do kužeľa :-) potom poukladáme na plech a dozlatista pečieme ja som na 200 stupňov, netreba ničím potierať, ja som len na záver pocukrila práškovým, lebo som dala menej cukru. Tie slané som ešte nerealizovala, takže neviem, či so syrom vybehnú do kužeľa, vyskúšajte, potom napíšte :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2010, 17:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
CHRENOVÁ OMÁČKA SO SYROM, alebo obed za 10 minút :-)POTREBNÉ PRÍSADY chren vo fľaške, tvrdý syr neúdený asi 50g, smotana na varenie 250 ml, mlieko 1/2 l, soľ, olivový olej, solamyl na zahustenie 1 pol.lyžica zarovnaná, 3 dcl vody ************* knedľa+údené POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá: mlieko nalejeme do hrnca, pridáme za lyžicu olivového oleja, pokrájaný syr na kúsky, chren asi pol fľašky (radšej potom viac, podľa chuti) smotanu, soľ podľa chuti, ja osobne len málo. Privedieme do varu a potom tyčovým premixujeme, do hladka. Potom pridáme v šálke vody rozmiešanú 1 lyžicu solamylu a prevaríme ešte chvíľku na min. teplote, nakoniec pridáme kôpor (ak chcete) Veľmi odporúčam, chuťovo výborná aj bez zápražky, ktorú ja osobne nemusím. Už dávno "nefičí" lebo to nieje zdravé a vhodné pre deti. Solamyl je diétna náhrada zápražky, ktorú vrelo odporúčam pre deti, keďže hladká múka sa lepí na črevá a nieje zdravá. Ani manžel nespozná rozdiel medzi touto mojou a zapraženou omáčkou, to Vám ručím, mám to odskúšané, ten môj tiež vyrástol na zápražkách a moje diétne varenie si rýchlo obľúbil. Prajem dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2017, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečená torta BLACK & WHITEPOTREBNÉ PRÍSADY SPODOK:40 g masla,1 kakao, 1 dcl mlieka, 1 puding (najlepšie čokoládový), piškóty, ľubovolné ovocie (banány, ananás, kiwi, jahody...), nejaký cukor podľa chuti, VRCH: 1 pochúťkovú kyslú smotanu (naj. rajo, ostatné sa lejú), 1 tvaroh, alebo jogurt (čo máte radšej), 1 nátierkové maslo bez príchute, 1 šľahačka v kelímku, piškóty, ovocie, 1 želatínový stužovač od Dr.Oetkera (väčší modrý sáčok, nie ako želatina!), na vrch posypať kakao, alebo strúhaná čokoláda, alebo granko, alebo opražené strúhané mandle... POSTUP PRÍPRAVY Pol litra vody postavíme v hrnci a dáme hriať, pridáme celé kakao, maslo a keď sa blíži k varu, pridáme 1 dcl v šálke mlieka roztopený pudingový prášok a varíme na miernom ohni, kým to úplne nezhustne ocukríme podľa potreby, ale piškóty sú tiež sladké, netreba veľa, potom dáme vychladiť...............Spodok tortovej okrúhlej formy obložíme piškótami a dáme na to vrstvu krému, potom ovocie, potom krém, piškóty, krém... keď máme toto hotové dáme do ľadničky a zatiaľ si pripravíme druhú časť: okrem šľahačky si zmiešame prvé tri položky v zozname, ocukríme práškovým cukrom a premixujeme tyčovým (kôli tvarohu) a pridáme vyšľahanú šľahačku, potom podľa postupu na stužovači celú masu postupne pridáme do rozrobeného stužovača s 1 dcl vody. Rýchlo šľahať, najlepšie metličkou už od začiatku. Pokračujeme postupom ako spodnú časť, piškóty, krém, ovocie, krém a ukončíme krémom a posypeme ľubovolne. Zaručene stuhne, už za hodinku dve sa dá krájať.......... Spodok sa robí preto z vody, aby to bolo black :-)........................Recept je z mojej hlavy, určite ho tu nenájdete a je nenáročný na prípravu a určite sa podarí, ja som pokombinovala čo som doma mala a tak to vzniklo... Ten vrch sa dá samozrejme aj inak poskladať a ak pridáte ten stužovač, tak zaručene stuhne. Dobrú chuť prajem a dajte vedieť ako chutila návšteve... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 7.1.2010, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |