končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
CRISPY STRIPS *chrumkavé maslové kuracie kúsky v cornflakes*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 hrnčeka roztopeného masla, 2 a 1/2 pohára podrvených cornflakes, 4 PL hladkej múky, kuracie prsia, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL vegeta, 1 PL grilovacie korenie,1 PL sušený cesnak,1 PL mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200 °C. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na medailóniky. Každý kúsok osolíme a okoreníme čiernym korením. Do jednej misky pripravíme roztopené maslo, do druhej rozdrvené cornflakes zmiešané s vegetou, gril. korením, paprikou a sušeným cesnakom. Kuracie kúsky namáčame do masla, obaľujeme v pripravenej zmesi a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto obalíme všetky kúsky, môžme preliať zvyšným maslom. Pečieme 30 min., podávame s tatárskou omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2018, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
**Liptovské rezne - zapekané bravčové karé**POTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčové karé, 125g údený syr, 125g neúdený syr, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové káre nakrájame na rezne, narežeme a vyklepeme. Každý rezeň osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej masti rezne prudko opečieme a ukladáme na plech. V miske si rozšľaháme vajcia so šľahačkovou smotanou, ochutíme vegetou a soľou. Nastrúhame oba druhy syra, ktoré zmiešame do jednej syrovej zmesi. Rezne podlejeme výpekom, na každý z nich vrstvíme kôpku syrovej zmesi a na záver zalejeme smotanou. Vrch poprášime červenou paprikou. Pečieme v rúre neprikryté až dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2015, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Letný cestovinový šalát s balkánskym syrom a kuracím mäskom :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie Fusilli, 2 jarné cibuľky, cherry paradajky, 1 zelená paprika, pažitka, syr balkánskeho typu (môžme nahradiť syrom podľa vlastného výberu), olivový olej, sójová omáčka, vegeta, chilli omáčka, sladký kečup, kuracie prsia (1 kus), soľ, mleté čierne korenie, malá majonéza Hellmans POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, olivový olej, chilli omáčku a kečup. Necháme chvíľu odležať, zatiaľ si do väčšej misky nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, cherry paradajky (prekrojíme napoly), papriku a syr. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom. pridáme pažitku a premiešame. Následne kuracie prsia opražíme a aj s výpekom pridáme do misky. Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu, scedíme a prepláchneme studenou vodou, pridáme do misky. Na záver primiešame majonézu a dochutíme. Uložíme do chladničky aspoň na 2 - 3 hodinky, aby sa chute prepojili. Podávame vychladené. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.9.2014, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
MAC & CHEESE - zapekané cestoviny so syrom :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky cestovín (kolienka, penne), 3 PL masla, 3 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, 2 a pol hrnčeka plnotučného mlieka, 1 kocka syrokrému, mozzarella, 4 plátky šunky alebo slaninky POSTUP PRÍPRAVY V slanej vode uvaríme cestoviny do polomäkka. Zlejeme ich z vody a pridáme kúsok masla, aby sa nezlepili. Na miernom ohni si v hrnci roztopíme maslo, pridáme múku, soľ, čierne korenie, papriku a popražíme. Zalejeme mliekom, pridáme syrokrém a za stáleho miešania varíme, kým sa syrokrém roztopí a omáčka zhustne. Pripravenú omáčku premiešame s cestovinami. Do zapekacej misy vrstvíme cestoviny, kúsky mozzarelly, na kocky nakrájanú šunku alebo slaninku, cestoviny, mozzarellu, šunku a cestoviny. Môžme posypať mletou papirkou. Pečieme pri 200 °C asi 20 - 30 minút, kým nie sú okraje zapečené. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka :)POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 ružičiek karfiolu, 1 mrkva, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 4 -5 menších zemiakov, olivový olej, šľahačková smotana, 1 kocka syrokrému, hovädzí bujón, soľ, mčk, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú mrkvu. Karfiolové ružičky umyjeme, rozoberieme na menšie kúsky a pridáme k cibuli a mrkve. Zalejeme horúcou vodou, približne 3 -4 cm nad opraženú zeleninu. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a cesnak, bujón a soľ. Varíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom polievku odstavíme a rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Pridáme smotanu, syrokrém, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie, prípadne dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu ešte raz prevaríme. Podávame s cesnakovými krutónkami. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.12.2020, 14:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vanilkovo – jablkový, rýchly a výborný :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 jablko, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka sódy bikarbóny, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 vajce, čokovločky alebo kúsky čokolády Poleva: vanilkovo-smotanový puding, 1 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 350 ml mlieka, horká čokoláda 1 hrnček = 250ml POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, PDP, sódu bikarbónu, čokovločky) a zvlášť vymiešame tekuté prísady (vajce, olej, mlieko). Obe spojíme do jednej zmesi, pridáme na hrubo postrúhané jablká, čokovločky a premiešame. Zmes vlejeme na maslom vymastený a krupicou vysypaný pekáč a pečieme pri 200° približne 15 - 20 minút. Polevu pripravíme z pudingu, mlieka a cukru podľa návodu. Miešame, až kým bude poleva vlažná, aby sa nám nevytvorila kožka, potom rovnomerne rozotrieme na koláč a dozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla jarná KNEDLIČKOVÁ polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 menšie mrkvy, 1 petržlen, 2 strúčiky cesnaku, hrášok môže byť mrazený), paprika, petržlenová vňať, maslo, soľ, mčk, vegeta, hovädzí alebo slepačí bujón Na knedličky: 1 vajce, sóda bikarbóna, vegeta, krupica, maslo alebo olej POSTUP PRÍPRAVY Na masle si opražíme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen, a na dobré kúsky nakrájaný cesnak. Po chvíľke pridáme hrášok a opražíme. Zalejeme horúcou vodou, pridáme bujón, vegetu, soľ, korenie, prúžok papriky a petržlenovú vňať. Varíme, kým zeleninka zmäkne. Vyberieme papriku a do vriacej polievky hádžeme knedličky. Tie sme si pripravili z rozšľahaného vajíčka, štipky sódy bikarbóny a vegety, masla alebo oleja a krupice. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.4.2013, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moja KAVARMA - bravčové karé na zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé, krkovička alebo kuracia prsia, 1 väčšia cibuľa, 2 papriky, 4 paradajky, zeleninový bujón, mleté čierne korenie, soľ, olej, bulharská soľ, petržlenová vňať, sušené huby, sušený cesnak, olej, plátkový syr POSTUP PRÍPRAVY Moja spomienka na letnú dovolenku :) Bravčové karé si nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, ocesnakujeme a sprudka opečieme z oboch strán. Cibuľu, paradajku a papriku nakrájame na tenké kolieska. Na troška oleja cibuľku orestujeme, pridáme papriku, paradajku a sušené huby. Po chvíľke dusenia dochutíme soľou, sušeným cesnakom, bulharskou soľou, MČK, bujónom a petržlenovou vňaťou. Podľa potreby podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Zapekacie nádoby naplníme zeleninovou zmesou a bravčovým mäskom. Pečieme prikryté pri 200°C cca 40 minút. Potom nádoby odokryjeme, do každej vložíme plátok syra a zapečieme. Dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-škoricový CUPCAKE s vanilkovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 - 3 jablká, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 škoricový cukor, 1/4 šálky oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 vajce, čokovločky alebo kúsky čokolády krém: 1 zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, pár kvapiek vanilkovej arómy (nemusí byť), 400 ml mlieka 1 hrnček = 250ml POSTUP PRÍPRAVY V miske zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, PDP, škoricový cukor, čokovločky) a zvlášť vymiešame tekuté prísady (vajce, olej, mlieko). Obe spojíme do jednej zmesi, pridáme na hrubo postrúhané jablká a premiešame. Zmesou plníme košíčky na muffiny a pečieme pri 190° približne 15 - 20 minút. Kým muffinky vychladnú, pripravíme si krém na zdobenie. Zlatý klas pripravíme podľa návodu v 400ml mlieka, pridáme aj cukor, vanilkový cukor a arómu. Varíme do zhustnutia a necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa nám nevytvorila kožka. Vychladnutým krémom zdobíme muffinky a dozdobíme. Sú chutné, voňavé, vydržia dlho mäkké a vďaka jablkám sú poriadne šťavnaté. Výborné aj bez krému. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 10.10.2012, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečená krkovička so zeleninovým prekvapením :)POTREBNÉ PRÍSADY bravčová krkovička, soľ, mleté č. korenie, sušený cesnak, grilovacie korenie, pór, pradajka, paprika, šunka, sladká smotana, plátkový syr POSTUP PRÍPRAVY Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okorením, dochutíme sušeným cesnakom a grilovacím korením. Vložíme na pekáč, podlejeme malým množstvom vody, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinku. Medzitým si na panvici pripravíme zeleninové prekvapenie. Na troške oleja orestujeme na kolieska nakrájaný pór a na menšie kúsky nakrájanú papriku, šunku a paradajku. Zmes osolíme a okoreníme. Po hodinke pečenia mäsko odokryjeme a na každý plátok krkovičky navrstvíme zeleninovú zmes. Môžeme podliať sladkou smotanou. Opäť vložíme do rúry. Až tesne pred koncom necháme na každom plátku krkovičky roztopiť a zapiecť plátok syra. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 4.4.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |