končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zeleninový šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g hlávkového šalátu (asi 2 hlávky) 1 viazanička reďkovky 2 vajcia uvarené natvrdo 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate 1 lyžicu nasekanej pažítky soľ a mleté čierne korenie Na zálienku: 150g syra s modrou plesňou 2 lyžice citrónovej šťavy 2 lyžice majonézy 125ml kyslej smotany 1 lyžičku vorčestrovej omáčky POSTUP PRÍPRAVY 1). Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Reďkovku pokrájame na menšie kúsky, vajcia na osminky. 2). Nivu pretlačíme cez redšie sito a dohladka vymiešame s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, kyslú smotanu, vorčestrovú omáčku, ochutíme soľou a korením. 3). Pekné šalátové listy rozložíme na veľký tanier, zvyšok pokrájame na rezančeky, ktoré dáme do stredu taniera. Na ne navrstvíme reďkovku. Všetko posypeme nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Polejeme pripravenou zálienkou. Šalát necháme odstáť asi hodinu v chladničke a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.3.2011, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Snehové pusinky s plnkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 bielka 200g práškového cukru 1 lyžičku citrónovej šťavy 1 lyžička maizeny Na plnku 3 lyžice čokoládovej nutelly 6 lyžíc mascarpone preosiate kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1). Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh. Do snehu potom pridáme citrónovú šťavu a zľahka premiešame. Ochutený sneh dáme do cukrárenského vrecúška s nadstavcom a na plech vyložený papierom na pečenie dáme menšie okrúhle kôpky snehu, ktoré v mierne vyhriatej rúre usušíme. 2). Čokoládovú nutellu vymiešame s mascarpone. Na spodnú časť jednej usušenej pusinky dáme plnku, spojíme s druhou pusinkou a povrch posypeme preosiatym kakom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2011, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jarný šalát s lososomPOTREBNÉ PRÍSADY 200g údeného lososa 170g listov miešaného šalátu 50g mozzarely soľ mleté čierne korenie citrónovú šťavu olivový olej kôpor cukor POSTUP PRÍPRAVY 1). Listy šalátu umyjeme, osušíme, natrháme na menšie kúsky a dáme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme cukrom. Premiešame a necháme chvíľku odstáť. 2). Potom do šalátu pridáme kúsky údeného lososa a rukami na menšie kúsky natrháme mazzarelu. Premiešame a ozdobíme lístkami kôpru. Podávame s bielym pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.3.2011, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Nealko punč pre celú rodinuPOTREBNÉ PRÍSADY 1L jablkového džúsu 300g jabĺk 2 nektarinky 300g zeleného hrozna 1 pomaranč 1 limetka 1/2 vanilkového struku "BURBON" 1 balíček vanilínového cukru 1 škorica v celku POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme variť jablkový džús, 1/2 vanilkového struku, škoricu a vanilínový cukor. Ovocie dobre umyjeme a nakrájame na menšie časti. Limetku a pomaranč po umytí nakrájame na kocky aj s kôrou. Pridáme do hrnca a pomaly varíme hodinu, kým sa chute a vône spoja. Pripravený punč nalievame do pohárov aj s ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2012, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bábovka MargotPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 čokoláda Margot, 1 prášok do pečiva, 2 vajce 2 lyžice oleja, hrnček šľahačky alebo mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Zamiešať a upiecť. Pečie sa cca 25 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2013, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
čerešňový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g masla 150 g práškového cukru 35 g pomarančového práškového džúsu štyri vajcia 350 g polohrubej múky 0,1 l mlieka 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do mlieka vsypeme práškový džús a rozmiešame. Do vymiešaného masla pridáme mlieko s džúsom, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Dobre premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej formy dáme polovičnú časť cesta, do ktorej zatlačíme 250 g vykôstkovaných čerešní. Pridáme druhú časť cesta, do ktorej dáme zostávajúcu časť čerešní. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 60 až 70 minút. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Hviezdičkové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 200 g mletých mandlí ( môžu byť aj vlašské orechy ), 100 g horkej čokolády, 200 g marcipánu, 2 bielky, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, trocha škorice, čerešňový kompót, rum Na ozdobu : čokoládová poleva, bielková poleva ( cukor+1 bielok + citr. šťava) POSTUP PRÍPRAVY Čerešne scedíme a odkôstkované namočíme na 1 deň do rumu. Potom ich vyberieme a necháme dobre oschnúť. Mandle alebo orechy nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Marcipán spracujeme s bielkami, pridáme kakao, škoricu, mandle, strúhanú čokoládu, cukor a dobre spracujeme. Vlhkými rukami odoberáme malé kúsky cesta a vkladáme do nich čerešne. Každý kúsok s čerešňou vytvarujeme do guličky s priemerom asi 3 cm. Guličky uložíme na vymastený plech a pečieme asi 15 min pri strednej teplote. Necháme vychladnúť. Guličky namáčame vrchnou časťou, teda nie celé, do čokoládovej polevy a po stuhnutí na ne bielkovou polevou kreslíme hviezdičky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 31.7.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
pudingovy kolac s jahodamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 2 lyžice roztopenej Hery, 2 lyžice mlieka, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, jahodový džem, 500 g jahôd, postrúhaná čokoláda Plnka 1: 750 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 200 g masla, 80 g práškového cukru, 1/2 bal. želatíny Plnka 2: 2 pochúťkové smotany kyslé, 2 biele jogurty, vanilínový cukor, 1/2 bal. želatíny POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť. Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu došľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme teplou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť. Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 2.8.2010, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
bananove jednohubkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY guľaté piškóty, banány, čokoládovú polevu POSTUP PRÍPRAVY špáratko), namočíme v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9) |