končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Údené v lístkovom ceste s babyšpenátomPOTREBNÉ PRÍSADY údené mäso, lístkové cesto, baby špenát, maslo, 1 vajíčko\r\n+ príloha my sme mali zeleninový šalát POSTUP PRÍPRAVY Už ma omrzelo na Veľkú noc klasické údené a majonézový šalát, tak som sa tento rok inšpirovala kuchármi z Lidlu .. údené som si predvarila, rozvaľkala lístkové cesto ( to bolo kupované) natrela ho maslom, na to poukladala lístky baby špenátu, zrolovala, potrela vajíčkom a nechala zapiecť\r\nK tomu sme mali náš obľúbený zeleninový šalát\r\n3 paradajky, 2 papriky, 1 uhorka, 20 dkg tvrdého syra + 1 biely jogurt\r\nVšetko nakrájať na kocky, premiešať, prípadne trocha dochutiť soľou či korením, ale nemusí byť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Letná pochúťka z cuketyPOTREBNÉ PRÍSADY Budeme potrebovať mladé cuketky, jednu, dve konzervy tuniaka, jeden cotagge cheese, strúčik cenaku, kúsok slaninky( tá ani nemusí byť, to len pre chlapov, aby mali pocit, že je tam mäso), tvrdý syr Cuketky si vydlabeme, vymiešame tuniaka s cotagge a naplníme tým "lodičky " z cukety, navrch uložíme plátky slaninky, dáme zapiecť a chvíľu pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a necháme dopiecť K tomu sa super hodia nové zemiačky upečené aj so šupkou, ktoré som potrela zmesou soli, korenín a bazalky, navrch každého som dala ešte kocku slaninky POSTUP PRÍPRAVY ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Jednoduchý recept pre náročnýchPOTREBNÉ PRÍSADY Receptík sem dávam skôr na pobavenie alebo skôr zamyslenie sa, lebo ma oslovil - je z časopisu Dobré jedlo\r\nPotrebovat budeme : pohodu, spokojnosť, optimizmus, plno drobných ale nesmierne dôležitých ingrediencií\r\nčas prípravy : varenie takmer celý život\r\npočet porcií : pre každého, kto má s vami dočinenia\r\nnáročnosť : zdá sa ľahká ale nie je POSTUP PRÍPRAVY Postup :\r\n1. Vo veľkej panvici roztopíme kus svojej nevšímavosti a uzavretosti, potom primiešame tak akurát svojho temperamentu, necháme jemne prehriať. Aby zmes mala lahodú chuť, postupne do nej primiešavame láskavosť, porozumenie, toleranciu a poriadny kus empatie. Pozor, nie veľmi rýchlo, aby sa nám to celé nepripálilo. Necháme odstáť.\r\n2. Nakoniec kopcovitými lyžicami pridýme ostatné ingrediencie : optimizmus, pohodu, okoreníme poriadnou štipkou humoru. Aby zmes mala správnu chuť je dobré z času na čas aj kus veľkorysosti a nadhľadu. Správnu konzistenciu docielime nekonečným množstvom zdravého rozumu. Zmes dobre premiešame, poriadne dlho povaríme, ozdobíme úsemvom a podávame s láskou...\r\nDobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Ananásové pokušenie - zaručene neodoláte !!!POTREBNÉ PRÍSADY 1 ananásový kompót / cca 400g/, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2KL sódy bikarbóny, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 2 vajcia Na plnku : 2 x tvaroh jemný 250 alebo 200g, 2 x smotana na šľahanie / ja davam dve malé krabičkové/, 2 x vanilkový cukor, 1 puding / aký máte radi / a 0,5 litra mlieka, 3PL cukru, džem POSTUP PRÍPRAVY Koláčik prezentovala v časopise Dobré jedlo Lucka Barmošová, ale ja som si ho upravila, jej pôvodný recept bol upiecť piškotu a navrch dať len 2 natierkové maslá s cukrom ale nám to nechutilo, tak som to o čosi vylepšila a tento je fakt dobrý, už som ho robila na 3 oslavy a behom chvile sa zjedol celý plech, dokonca si dupľu pýtali aj takí čo nejedia sladké :) Mám odfotený len posledný kúsok, viac som nestihla, ale koláčik je jednoduchý, zvládnete aj bez podrobných fotiek Takze z hore uvedených surovín na cesto si urobíme cesto a to tak že ananásový kompot rozmixujeme /ide to dobre aj tyčovým mixerom, necháme tam aj tú kompotovú šťavu, potom zmiešama s mukou, kypriacim práškom, sodou bikarbonou, cukrom a vajcami. Vylejeme na plech, ktorý netreba ani vymasťovať a dáme piecť na cca 20 minút pri T 160 až 170 stupňov. Koláčik krásne zhnedne,necháme vychladnúť, kym chladne uvarime si klasicky puding z pol litra mlieka, ja som davala karamelovy ale myslim že je to uplne jedno aky bude po ruke. Po vychladnutí kolača natrieme tenkou vrstvou nejakeho dzemu, ja som dala aky som mala... a nato natrieme vychladnutý puding, mozeme na chvilu supnut do chladničky a pripravime si poslednú vrstvu. Vyšlahame 2 šlahačky a do nich vmiešame 2 jemné tvarohy s 2 - mi vanilkovými cukrami, toto natrieme na koláčik a vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť a dáme reťaz na dvere od chladničky Ja som si ho robila v sobotu poobede a vždy som nakrojila až v nedeľu ráno ale pre tých čo nevydržia myslim že tak 2 hodky v chladničke mu stačia, je fakt dobrý, povedala by som kľudne slávnostnejší,,, Tak šup sa do pečenia budem rada ak dáte vedieť či chutil, poprípade napíšte iné variácie... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 8.4.2012, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Môj prvý levPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Klasika, torticka\r\nPiškotové platy a kremy ake mate radi POSTUP PRÍPRAVY Chaloši si rozkázali na narodky leva, tak som sa pokusila, nie je to bohviečo, ale urobila radosť a bola dobra, možno niekoho inšpiruje ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2011, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Plnené karéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Receptík som vymýšľala sama ale inšpirovala som sa plnenou kačicou, ale my nemusíme moc masné mäsko, preto som použila karé,,, Dá sa robiť s husou, kačkou, kurčaťom, karé, krkovica no čo vás napadne :) Potrebujeme : mäso, väčší kúsok v celku bez kosti, 2 -3 rožky, cca pol kila mletého mäsa, vajíčko, koreniny,mletá sladká paprika, ja som dala aj nivu ale fantázii sa medze nekladú, olej kto má rád môže aj cibuľku... POSTUP PRÍPRAVY Mäso si narežeme, aby sa nám vytvoril akoby jeden velký plát, osolíme okoreníme a natenko naklepeme, potom z bokov zošijeme, a plníme plnkou z rožkov, mletého mäsa, vajíčka, nivy + koreniny Aj vrch následne zošijeme, vytvorili sme takú plnenú " kapsu " Tú dáme do pekáča a povrch potrieme, červenou paprikkou s trochou oleja... Dáme piecť prikryté alebo pod alobalom na cca 1,5 hodiny na 200 C / ja mam elektricku ruru/ potom odkryjeme a necháme ešte dopiecť tak 10 -15 minút aby sa nám hore vytvorila taká kôrčička, počas dopekania sem tam oblejeme alebo potrieme výpekom trocha necháme vychladnúť, odstránime nite a narežeme na úhľadné plátky To karé bolo síce suché ale zasa plnka to vyvažovala Zo zvyšku plnky som urobila malé akoby faširky, a dala som ich upiecť naukladané okolo mäska, boli fantastické Podávame so zemiačkami, hranolkami, aj kapusta by sa hodila...jednoducho fantázii sa medze nekladú Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2011, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Cuketový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 2 poháre kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 pohár oleja, 3 poháre polohrubej múky, 1PL škorice, 1PL sódy bikarbóny, 1PL kakaa, 1prášok do pečiva, 3 -4 poháre postrúhanej cukety\r\nNavrch: džem, vymiešaný práškový cukor s maslom, 250 g tvarohu, jeden ochutený jogurt POSTUP PRÍPRAVY receptík mám od kamošky, je fakt vynikajúci taký vláčny a osviežujúci, vyzerá krajšie aj sa lepšie krája ako ten moj na foto ale musela som ho krajať nestuhnutý lebo som neskoro zistila ze plech na ktorom som piekla mi nevojde do chladničky :): takže sorry za vzhľad\r\n\r\nPostup najskor si mixerom vymiešame krystal. cukor. vanilkovy cukor a vajcia a postupne tam pridavame olej, potom postupne primiešavame ostatné...Vylejeme na vymastený a vysypaný plech (alebo použijeme papier na pečenie) a dáme upiecť na 180 stupňov na cca 30-40 minút. Po vychladnutí natrieme džemom, a vymiešame tvaroh maslo jogurt a natrieme este navrch..mozeme posypat struhanou cokoladou alebo pofrkat roztopenou..\r\nNa chvilu dat stuhnut do chladnicky a ..... zjete na posedenie, je fakt vynikajúci ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.8.2010, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
♥♥♥ Veselá krava! ♥♥♥POTREBNÉ PRÍSADY Tmavé cesto : : 1 šálka hladkej múky, 1 šálka hrubej múky, 1 šálka kryštá.cukru, 1 šálka mlieka, 3/4 šálky oleja, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, 2 vajcia Bledé cesto : 1/2 kg makkeho tvarohu, 2 vajcia, 1 šálka práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 šálka mlieka POSTUP PRÍPRAVY Receptík som dostala od susedky a ona zas od kolegyne, takze nie je môj vlastny Prvé tmavé cesto vymiešame, odoberieme z neho cca pol šalky a vylejeme na vymasteny plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie Naň vylejeme druhé bledé cesto s tvarohom a na bledú vrstvu potom urobíme fŕkance alebo také akože kravské flaky z tej polšálky čo sme si odložili toť všetko, jednoduchž ale celkom chutný koláč, ospravedlňujem sa za foto ale kým som išla po foťák akosi z neho ubudlo : OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 9.5.2012, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Červená kapusta trochu inakPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY červená kapusta, bud cerstvá alebo vo flasi cibula jablká olej rasca bobkovy list cervené víno ocot cukor sol POSTUP PRÍPRAVY tento recept som ziskala na jednej super oslave od kuchara, ktory tam varil, po jedle za nim vsetci chodili do kuchyne a pytali recept ako robil kapustu Tu je : Na oleji osmazime nadrobno nakrajanu cibulku, pridame kapustu, nastruhane 2-3 jablká, bobkobý list, cukor, sol, rascu. Dusime a podlievame cerveným vínom. Na záver dáme trocha octu Vyskúšajte, je fakt dobrá a jablká tam ani necítiť K tomu knedla a pečená krkovica - :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 21.9.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
♥Letná žemlovka ♥PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vianočka alebo par rožkov od 6 do 10, podla toho kolko vas doma je :) Recept vznikol na prianie mojich detí Vianočka alebo rožky 4 x vanilkový cukor 2 x balenie tvarohu cca po 200g plechovka ananasu -kocky plechovka jahôd alebo hocake ine ovocie, ktoré mate radi hrozienka kúsok masla Pripadne este bielka na sneh ale nemusia byť alebo si môžete navrch urobiť čokoládovú polevu POSTUP PRÍPRAVY Do mlika dáme 2x vanilkový cukor, namočime rožky alebo vianočku nakrájané alebo natrhané, necháme napiť.. pekáčik alebo misku z jánskeho skla si vymažeme maslom a naspodok dáme vrstvu rožkov / vianočky, ktoré sme vyžmýkali ak boli príliš mokré Nato dáme tvaroh vymiešaný s 2 vanilkovými cukrami a naň navrstvíme ananás a jahody Nato dáme zvyšok rožkov / vianočky Dáme zapiecť, zakryté cca na hodinku na 200stupňov Ak sa vám chce tak 10 -15 minút pred dopečením si vyšlahajte sneh z bielkov a dajte ho ešte navrch aby sa zapiekol dohneda ak nie nevadí Dobrú chuť,,,, Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.5.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |