končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Superjemný a superchutný čokoládovo- orechový koláčik :)POTREBNÉ PRÍSADY 5-6 vajec, 1 čl sódy bb,1/2 prášku do pečiva, 1 čokoláda, posekané orechy, 1 šálka oleja, 2 šálky polohrubej múky, 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia rozmixujeme s kryštálovým cukrom. Pridáme sódu bb, múku, olej a vanilkový cukor, prášok do pečiva. Vmiešame na kúsky pokrájanú, čokoládu a orechy. Na plech dáme papier na pečenie. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180 stupňoch cca 30 min.\r\nMôžeme poliať roztopenou čokoládou.\r\n\r\nÚžasný jemný koláčik, u nás sa pečie takmer každý týždeň a nikto ho ešte nemá dosť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Valentínsky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Veľmi pekný farebný koláčik a tiež ľahký a chutný. Budeme potrebovať: Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 8 pl oleja, 8 pl vody, 1 2/3 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 pl kakaa Puding: 4 hrnčeky mlieka, 2 pudingové prášky- jahoda/malina, 6 čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor Poleva: 3-4 tégliky kyslej smotany, 2-3 pl práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Do rozšľahaných bielkov postupne pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridáme žĺtky, olej, vodu a múku spolu s práškom do pečiva. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme 2/3 cesta. Do zvyšnej tretiny primiešame kakao a pomaly ho nerovnomerne rozvrstvíme na svetlé cesto. Nakoniec lyžicou rovnomerne rozložíme do cesta uvarený, vychladnutý puding a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou z pochúťkovej smotany. Necháme ho dobre vychladnúť, aby zákusok so zapečeným pudingom stuhol a aby sme z neho mohli formičkami vykrajovať srdiečka alebo ho môžeme pokrájať na úhľadné kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lokše z kyslého mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY hrubá múka, polohrubá múka, kyslé mlieko, soľ, sóda bb (alebo prášok do pečiva), maslo POSTUP PRÍPRAVY Mlieko vylejeme do misky, prisypeme obe múky v množstve pribl. 1:1, osolíme, pridáme cca 1 lyžičku sódy bb- vypracujeme cesto (množstvo múky presne neviem udať, ja to robím od oka, postupne pridávam múku, kým nevznikne jemné, lepkavé cesto).- z cesta spracujeme valec, ktorý pokrájame na širšie kolieska. Koliesko vyvaľkáme (treba múku, lepí sa) na hrúbku cca 0.5 cm. 1. opečieme nasucho na kolese alebo panvici alebo 2. vyprážame na na rozpálenom oleji Potrieme rozpusteným maslom a osolíme. Výborne sa k tomu hodí acidko ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (21) posledné: 15.11.2013, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprážaný plnený hermelín :PPOTREBNÉ PRÍSADY hermelín (príp. encián alebo iný podobný syr s plesňou), cibuľa, šampiňóny, zemiaky, maslo, soľ, korenie, vajce, polohrubá múka, strúhanka, olej POSTUP PRÍPRAVY Syr rozkrojíme pozdĺžne napoly, obe polky opatrne vydlabeme. Na panvici na masle opečieme pokrájanú cibuľu a očistené a pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a vmiešame syrovú striedku. Panvicu môžeme z ohňa odstaviť, miešame, kým sa syr nerozpustí a nespojí sa s hubami a cibuľkou. Hmotou naplníme vydlabanú polovicu syra, prikryjeme druhou, mierne zatlačíme a odložíme na chvíľu do chladničky. Potom klasicky múka-vajce-strúhanka a vyprážame na rozpálenom oleji. Hodia sa zemiaky na všetky spôsoby. A pozor...jeden stačiť nebude :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Brokolicové kroketyPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica cca 500g, eidam cca 200g, 2 vajcia, strúhanka, olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme, roztlačíme vidličkou, primiešame postrúhaný syr a vajcia, zmes zahustíme strúhankou, okoreníme, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Zo zmesi tvarujeme krokety (guličky), ktoré obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji. Výborné samostatne aj ako príloha. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Lahodný vajíčkový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, konzerva kukurice, konzerva šampiňónov, 1-2 cibule, kyslá smotana, majonéza, 2 lyžičky plnotučnej horčice POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.2.2016, 7:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kyslá šampiňónová polievka s ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé šampiňóny, maslo, šťava z kyslej kapusty, ryža, soľ, korenie, bobkový list POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny pokrájame na tenké plátky a opečieme v hrnci na troche masla. Zalejeme šťavou z kyslej kapusty (2 dcl- podľa chuti a podľa množstva), vodou, pridáme premytú ryžu, bobkový list, soľ, korenie a varíme, kým ryža nezmäkne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla rascová polievka s trenými haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY koreňová zelenina, rasca, maslo, soľ, mčk, olej, hladká a hrubá múka, vajce, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Na rozpálenom oleji opražíme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu a potlčenú rascu, zalejeme horúcou vodou, okoreníme, trochu povaríme a zahustíme zápražkou (maslo+hladká múka). Povaríme, dochutíme a zavaríme do nej trené halušky (50g masla+vajce+3 lyžice mlieka+130 g hrubej múky+soľ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sýta zemiaková cesnačka :)POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, mrkva, cesnak, maslo, soľ, mčk, chlieb POSTUP PRÍPRAVY V hrnci na masle opečieme mrkvu pokrájanú na kolieska. Pridáme očistené a pokrájané zemiaky (podľa množstva polievky- na 2l som dala asi 6-7 stredne veľkých zemiakov) a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme. Keď sú zemiaky uvarené, roztlačíme do polievky niekoľko strúčikov cesnaku, čím viac, tým lepšie :) a zemiaky rozpučíme pučiakom na zemiaky. Tým sa zároveň všetko dobre premieša. Dochutíme, necháme zovrieť. Podávame s nasucho opečenými kockami chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY paradajky, maslo, soľ, mčk, cukor, múka, mlieko, cestovina, eidam POSTUP PRÍPRAVY Paradajky nakrájame na kocky. V hrnci rozpustíme maslo, paradajky prudko opečieme a zalejeme vodou. Prikryté dusíme asi 15 min. Ochutíme soľou a korením, prípadne trochou cukru. Uvarené paradajky prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili šupky a semiačka, a vrátime na oheň. V šálke rozmiešame cca 1 lyžicu múky s 2 dcl mlieka a za stáleho miešania vlejeme do polievky. Krátko povaríme. Podávame s cestovinovou ryžou a postrúhaným tvrdým syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |