končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
CUKROVINKY |
SÓJOVÁ TYČINKAPOTREBNÉ PRÍSADY okaru alebo hrubú sójovú múku, keksy Marína, Salko, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 200 g okary (sójová drť, ktorá vznikne pri výrobe sójového mlieka) alebo 200 g hrubej sójovej múky, 2 balíčky keksov Marína, 1 konzervu Salka, 100 g 100 % stuženého tuku a rumovú arómu. Neotvorenú plechovku Salka 1 hodinu povaríme v hrnci s vodou, aby pekne zhustlo. Čerstvú okaru vysušíme v rúre. Ak máme kupovanú okaru, nemusíme ju sušiť. Namiesto okary môžeme použiť hrubú sójovú múku. Nastrúhame alebo pomelieme keksy Marína a pridáme suchú okaru alebo sójovú múku. Pridáme uvarené Salko, 100 g rozpusteného tuku, lyžicu rumovej arómy alebo deci rumu. Všetko dobre premiešame až vznikne homogénna lepkavá masa, ktorú odložíme na hodinku-dve do chladničky. Zo stuhnutej masy vykrojíme a vytvarujeme valčeky dlhé 8 cm s priemerom 3 cm. Ja som si na to vyrobil formu prestrihnutím papierovej rolky z alobalu. Hotové tyčinky zabalíme do celofánu. Energetická hodnota jednej 50 g tyčinky je 877 kJ (210 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.2.2014, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
VEĽKONOČNÉ PERNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY hladká múka, med, práškový cukor, vajcia, olej, sóda bikarbóna, perníkové korenie, mletá škorica, čokoládová poleva, slivkový lekvár, cukrárenská ozdoba POSTUP PRÍPRAVY Cesto: kilo hladkej múky T650, pol kila práškového cukru, 8 lyžíc medu, 5 vajec, 2,5 deci oleja, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica perníkového korenia, 1 lyžica mletej škorice, 2 lyžice slivkového lekváru alebo 10 nasekaných sušených sliviek. Ja som ho miesil 2x15 minút v pekárničke na programe cesto na rezance. Po dobrom vymiesení musí byť trochu lepkavé (záleží aj od múky). Cesto zabalíme do vrecka a odložíme do chladničky. Na druhý deň ho rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme medovníčky, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri 160 stupňoch. Plnka a poleva: 10 nastrúhaných medovníčkov zmiešame s 200 g lekváru a plnkou zlepujeme medovníčky. Tie potom omáčame v rozpustenej čokoládovej poleve, ozdobíme cukrárenskými ozdobami a necháme stuhnúť. Perníčky sú už na druhý deň pekne mäkučké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
GRILÁŽKYPOTREBNÉ PRÍSADY Oblátky, Salko, Cera, želé cukríky, orechy, Nutella, ďatle, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY V hrnci som roztopil rastlinný tuk Cera, pridal konzervu karamelového hnedého Salka, pohár Nutelly, zopár nadrobno nasekaných ďatlí, nadrobno nasekané ovocné želé Bon Pari, 20 deka mletých vlašských orechov, 10 deka nadrobno nasekaných orieškov, lieskovcov, mandlí a celé som to poriadne rozmiešal. Čiastočne stuhnutú plnku som rozdelil na štyri časti, tie som rozotrel na tortové oblátky po 2 vrstvy, prikryl servítkami, zaťažil dvoma atlasmi sveta a odložil na pol dňa do chladu. Nakoniec som ich pokrájal na obdĺžničky a ozdobil čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 8.2.2013, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KOKOSOVÉ GUĽKYPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóty, puding Dr.Oetker Olé, kakaový likér, strúhaný kokos, zavárané višne, rumová aróma POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame 250 g okrúhlych piškót, 2,5 deci likéru, 100 g nasekaných zaváraných višní, balíček pudingu Dr. Oetker Olé bez varenia a 100 g strúhaného kokosu. Tvarujeme guľky, ktoré obalíme v kokose a odložíme do chladu. Ak chceme nealkoholickú verziu pre deti, namiesto likéru použijeme šťavu z višňového kompótu a pár kvapiek rumovej arómy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2012, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY Čokoláda biela, čierna, Salko, kokos, olej, maslo POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca s vodou dáme na 2 hodiny variť zatvorenú plechovku Salka, po uvarení a otvorení ho ešte teplé zmiešame s 80 g masla, 2-3 lyžicami strúhaného kokosu a necháme vychladnúť. Nad parou roztopíme 250 g čokolády, pridáme lyžičku oleja, naplníme dopoly košíčky a necháme stuhnúť. Na vrstvu čokolády dáme lyžičku salkovej plnky. Roztopíme si ďalších 250 g čokolády a zalejeme košíčky. Nakoniec ich ešte ozdobíme čokoládovou ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.11.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
ORECHOVÉ KOŠÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 280g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 330g masla, 80g mletých vlašských orechov, 1 celé vajce, 2 vanilkové pudingy, pol litra mlieka, čokoláda, olej POSTUP PRÍPRAVY Z 280g polohrubej múky, 100g práškového cukru, 180g roztopeného masla alebo Hery, 80g mletých vlašských orechov a jedného vajíčka vypracujeme cesto, ktoré vtlačíme do vymastených a múkou vysypaných kovových formičiek (košíčkov) a pečieme 10 minút pri 160 stupňoch. Medzitým si uvaríme krém z dvoch vanilkových pudingov a pol litra mlieka. Do vychladnutého krému primiešame 150g masla a 100g práškového cukru. Krémom plníme košíčky pomocou cukrárskeho špricu s hviezdicovou tryskou. Nakoniec košíčky pofŕkame roztopenou čokoládou zmiešanou s lyžicou oleja. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.11.2012, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |