končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, troška citrónovej šťavy, troška citrónovej kory....KRÉM- 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 1PL kakaa, 120 G masla, 2 vačšie banány....POLEVA- 100 g varovej čokolády, 70 g palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista, postupne pridávame prášok do pečiva, múku. Postrúhanú citrónovú koru a šťavu (dávam koli tomu že cesto pekne vonia). Cesto vylejeme na plech (na veľký a hlboký plech) vyloženým papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút ( kto má plynovú radšej pomaly). Po upečení cesto zavinieme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce, cukor, kakao ( kto chce može si pridať 2-3 PL mletých orechov) a šľaháme kým nezačne hustnúť a ťahať sa (asi 20 minút). Vymiešame si maslo ( ja som dala 1 lyžicu práškového cukru ale nemusí byť). Vychladnutú plnku vmiešame do masla a vyšľaháme. Vychladnutú roládu zavinieme a natrieme plnkou na kt. potom ku kraju dáme 2 banány ( lepšie sú rovné). Roládu zavinieme a polejeme čokoládovou polevou, kt. pripravujeme zo 100 g varovej čokolády a 70 g palmarínu, pridáme ešte 1 lyžičku oleja a roztopíme vo vodnom kúpeli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančovo tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 150 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 mandarinkoví kompót....KRÉM- 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g makkého tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL rumu....POMARANČOVÁ POLEVA- 500 ml pomarančového džúsu, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 balíček vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, kt. opatrne zamiešame do cesta. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Maslo alebo tuk, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a rum. Všetko dokladne vyšľaháme. V hrnci krátko povaríme džús s pudingom a vanilkovým cukrom. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Po upečení a vychladnutí piškótu natrieme tvarohovým krémom, na kt. poukladáme odkvapkané mardarinky. Navrch nanesieme pomarančovú polevu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky. Na tento koláč možeme použiť aj čerstvé mandarínky, no treba ich zbaviť vnútorných blaniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY - 16 kusov, čas prípravy 50 minút, čas varenia 30 minút, čas pečenia 25 minút...POTREBUJEME- 6 vajec, 120 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 1 PL prášku do pečiva, 1 ČL vanilkového cukru, tuk na vymastenie plechu.....PLNKA-2 citróny, 2 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 40 g masla, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Citróny dokladne umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a koru nastrúhame na jemnom strúhadle. Z citrónov vytlačíme šťavu, kt. v miske zmiešame s korou, cukrom, vajciami, soľou a maslom. Misku preložíme nad teplý vodný kúpeľ a miešame do zhustnutia. Zmes sa nesmie variť. Po zhustení odstavíme, necháme vychladnúť a dáme do chladničky. Vajcia vyšľaháme v miske do penista s cukrom. Preosiatu múku, prášok do pečiva a vanilkoví cukor zmiešame preosejem do vaječnej zmesi a opatrne premiešame. Cesto preložíme do vymasteného plechu. Robia sa 2 cestá. Pečieme 25 minút v rúre, vyhriatej na 160°C. Po upečení necháme vychladnúť v plechu a vyklopíme. Spodné cesto natrieme vychladnutou plnkou a zakryjeme vrchným cestom. Pred podávaním nakrájame na kocky a podľa chuti ozdobíme ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.6.2013, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lacný jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jabĺk, 150 g hladkej múky, 150 g Hélie ( Rama), 1 vajce, 1 lyžica vody, trošku cukru, 1 vanilkový cukor, 30 g masla, práškoví cukor, (orechy, hrozienka, škoricoví cukor) POSTUP PRÍPRAVY Z múky, vajca, Hélie (Ramy), a vody vypracujeme cesto, kt. rozdelíme na 2 časti. Alebo ak chceme hrubšie cesto, 2x spravíme cesto. Prvú časť rozvaľkáme na polcentimetrovú hrúbku a prenesieme na vymastený a pomúčený plech. Na cesto nahusto naukladáme olúpané a na mesiačiky pokrájané jablká. Pokropíme rozpusteným maslom, vanilkovým cukrom, prípadne škoricovým cukrom. Možno pridať hrozienka a na hrubo pomleté orechy. Nakoniec rozvaľkáme 2-hú časť cesta a dáme na plech a okraje pritlačíme, vrch popicháme vidličkou a dáme upiecť. Pečieme na 200°C. Po upečení ešte horúci jablčník posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jogurtová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 600 ml polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 300 ml kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 tégliky bieleho jogurtu, ovocie POSTUP PRÍPRAVY Múku aj s práškom do pečiva preosejeme. Cukor vymiešame s vajcami, pridáme jogurt a neskor postupne aj múku. Cesto vylejeme do formy, na vrch poukladáme ovocie a dáme piecť v dobre vyhriatej rúre na 200°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2017, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MuffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g čokolády na varenie, papierové košíčky, Suchá zmes- 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrnček kryštálového cukru, štipku soli, Mokrá zmes- 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Plech na muffiny si vyložíme papierovými košíčkami. Zmiešame suchú zmes. Zmiešame mokrú zmes. Do suchej zmesi vlejeme mokrú zmes. Vymiešame hladké cesto a pridáme na hrubo nakrájanú čokoládu na varenie a kúsok čokolády na varenie necháme na koniec. Pečieme pri teplote 190°C cca, 15-20 minút. A nakoniec posypeme vrch cesta čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nebíčko v ústachPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 180-200 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, olej, ovocie POSTUP PRÍPRAVY 5 vajec a 200 g kryštálového cukru vyšľaháme. Pridáme 180-200 g polohrubej múky, prášok do pečiva a premiešame. Vymastený plech olejom, posypeme polohrubou múkou a vylejeme cesto na plech. Pridáme na vrch cesta ovocie a pečieme na 200°C. Po dopečení vrch možme posypať práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |