končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks vajcia 180 g cukor krištáľový 180 g múka polohrubá 4 PL voda 1/2 čl prášok do pečiva toto cesto spavíme 3x potravinárska farba 0.5 L malinový sirup 1 dcl rumu POSTUP PRÍPRAVY 1.Vymiešame žĺtky, cukor a vodu, pridáme múku a sneh z bielkov. Na veľký koláč upečieme 3 také cestá. 2.Jeden plát cesta natrieme lekvárom a prikryjeme ďalším plátom. Tento polievame sirupom. 3.Tretí diel natrieme lekvárom a natretou stranou priložíme na prvé dva. 4.Poleva je kupovaná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2013, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
MakronkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mandľová múka 60 ml vody 2x 95 g bielok 250 g cukor kryštáľ 250 g cukor múčka Cukrárske farbivo podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Predhrejte rúru na 170 °C. Pripravte si hrniec s vodou a kryštálovým cukrom a na strednom plameni priveďte do varu. Cukrová voda by mala mať teplotu 118 °C. Pozor, aby sa teplota už nezvyšovala. Cukor a mandľovú múku premiešajte cukrárskou stierkou s 95g bielok. Do mixéru dáme zvyšné bielka (95g) a zľahka jemne našľaháme (cca 30 sekúnd). Potom začneme pomaly prilievať do bielok pripravenú cukrovú vodu. Teplota musí byť presne 114 °C a šľaháme do tuha. Vyšľahanú hmotu premiešame s cukrárskou farbou a zmiešame so zmesou z cukru, mandľovej múky a bielok. Hotovou zmesou naplňte cukrárske vrecko. Na plech dajte papier na pečenie a striekajte makaronky o priemere asi 4 cm. Makaronky nechajte na 30 minút zaschnúť. Že sú makaronky správne vyschnuté spoznáte tak, že sa vrch nelepí na prst. Potom makaronky vložte do rúry a pečte presne 11 minút. Medzitým si pripravte dva druhy krému. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a vždy jeden pár makaroniek spojte dokopy krémom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.9.2020, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |