. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína M. (katkam) ID 62614
.
mimibazar.sk/katkam
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.10.2008
Naposledy: 4.10.2019 14:05
Aktualizácia: 20.12.2013 19:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 87
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová panenka plnená klobásou na kyslej kapuste



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová panenka, domáca klobása, kyslá kapusta, mleté korenie štyroch farieb, soľ alebo vegeta, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do bravčovej panenky urobíme ostrým nožom otvor na klobásu. Celú klobásu vložíme dnu, okoreníme panenku, trošku posolíme alebo ovegetujeme a orestujeme na rozpálenom oleji z každej strany. Do jenskej misy si na spodok dáme kyslú kapustu, na kapustu položíme panenku a zalejem výpekom. Prikryté pečieme pri 200°C cca 10-15 minút(podľa vlastnej rúry). Podávame s opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.6.2014, 14:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Viedenský rezeň (Wiener snitzel)



POTREBNÉ PRÍSADY

teľacie mäso(stehno), bravčová masť, strúhanka, hladká múka, vajcia, mčk, soľ, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Prekvapilo ma, že tu nie je recept na Viedenský rezeň, totiž ja som ho tu hľadala, nenašla ale našla som inde a dnes som ho robila, tak si dovolím recept pridať :)

Teľacinku si nakrájame na 1,5cm hrubé rezne, jemne(nie veľmi na tenko) vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Kraje rezňov jemne narežeme aby sa pri vyprážaní nekrútili. Obalíme v trojobale ale vajíčka neriedime mliekom a strúhanku do rezňov nevtláčame(obalíme len zľahka). Vyprážame na bravčovej masti každú stranu asi 3 minúty. Podávame s maslovými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Rezeň ozdobíme kolieskom citróna. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Olivová pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto pomazánku robila v relácii Bez servítky p.Mária Vaškovičová a môžem povedať, že je fantastická. Teda pre toho kto má rád olivy a sušené paradajky tak ako ja :). Potrebujeme: 150g zelených olív /bez kôstky/ 150g čiernych olív 150g sušených paradajok naložených v oleji 5g kapari 3 strúčky cesnaku 1-2 chili papričky kečup worchester olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu rozmixovať a podávame na bagetkách(ja som si upiekla cesnakovú bagetu) alebo suchých hriankach. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.8.2011, 14:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Kasíno vajcia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od andrea s. (18andi) ID 65642. Len ja som predsa na spodok dala vlašský šalát a podľa vlastnej fantázie prizdobila. A nerobila som z 20 vajec ale len z 10tich. Robila som to na oslavu a všetkým veľmi chutilo :) vlašský šalát - recept nájdete na internete a množstvo nechám na vás(podľa veľkosti misy)***10 na tvrdo uvarených vajec, 1 majolka, 1kyslá smotana, horčica, vegeta, korenie****na ozdobu: mrazený hrášok, cherry paradajky, suchá saláma alebo šunka alebo podľa vlastnej fantázie...

POSTUP PRÍPRAVY

Na dno misy dáme vlašský šalát a zarovnáme. Vajcia si olúpeme a poprekrajujeme na polovice, Poukladáme rovnomerne žĺtkom dole na šalát a zalejeme majolenkou zmiešanou s kyslou smotanou, 2 lyžičkami horčice, štipkou mčk a vegetou. Ozdobíme rozmrazeným hráškom, cherry paradajkami a suchou salámou alebo šunkou. Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 30.12.2019, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Superrýchla rožková knedľa...



POTREBNÉ PRÍSADY

7ks starších rožkov * 2dcl vlažného mlieka * 1dcl oleja * 2 vajcia * petržlenová vňať * vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky nakrájame na malé kúsky, pridáme všetky suroviny, dobre vymiešame, necháme chvíľu odstáť a mokrými rukami vyformujeme gule. Dáme variť do vriacej osolenej vody na 15 minút, v polovici času gule obrátime. Po uvarení vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame. Ak je tu už podobný recept tak som ho prehliadla a sa ospravedľňujem :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.9.2014, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šumavská polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kyslej kapusty *500g zemiakov *smotana na varenie *smotana na šľahanie* cibuľa *vegeta *ml.čierne korenie* sladká červ.paprika* hl.múka*olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kyslú kapustu si podľa potreby prepláchneme a varíme do mäkka. Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme úplne do mäkka, keď sú zemiaky uvarené, vodu z nich nezlievame ale v tej vode ich popučíme až nám vznikne riedka kaša. Túto zemiakovú kašu vlejeme do hrnca s kyslou kapustou, pridáme do sklovita popraženú cibuľku a pomaly vlejeme hladkou múkou zatrepanú smotanu na varenie a na šľahanie, ochutíme podľa chuti vegetou, čer,paprikou, mčk , zamiešame a necháme prevrieť . Hotovo. Podávame s čerstvým chlebom alebo iným pečivom. Túto polievku niekto kedysi varil v telke ale nepamätám si kto :). Ale recept som si zapísala a u nás je to obľúbená polievka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.8.2011, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté na južanský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, sušené paradajky, krájané olivy, krájané sterilizované šampióny, provensálske korenie, cesnak, mleté čierne korenie, vegeta a olivový olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance, orestujeme na olivovom oleji, keď je maso hotové, pridáme šampióny, olivy a rozmixované sušené paradajky(ja som ich mixovala aj s tým olejom). Ochutíme mčk, cesnakom, vegetou a provensálskym korením, dobre premiešame a ešte orestujeme cca 5 min. Pred servírovaním môžete posypať strúhaným syrom. Príloha môže byť čokoľvek aj chlebík :).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.11.2010, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nivové jednohubky s vlašským orechom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kyslá smotana, 1 syr Niva, cesnak, trošku soli alebo vegety, vlašské orechy, rožky

POSTUP PRÍPRAVY

syr Niva nastrúhame a vymiešame s kyslou smotanou, pridáme prelisovaný alebo sušený cesnak podľa chuti(ja dávam 3 strúčiky) a podľa potreby opatrne dosolíme. Takto pripravenú nátierku lyžičkou dávame na nakrájané rožky na kolieska a ozdobíme polovicou vlašského orecha. Dáme na polhodinku alebo hodinku trošku stuhnúť do chladničky a podávame. Ten orech tam robí divy! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 14.9.2013, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané makaróny s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

makaróny Panzani expres, mleté bravčové mäso, korenie na pizzu, cesnak, vegeta, mčk, malý paradajkový pretlak, smotana na varenie, olivový olej, strúhaný syr, zelené olivy.

POSTUP PRÍPRAVY

Makaróny si uvaríme podľa návodu(ale nie úplne do mäkka), scedíme a odložíme nabok. Mäso orestujeme na olivovom oleji, pridáme korenie na pizzu, cesnak, mčk, vegetu(všetko podľa chuti a množstva mäsa), pridáme zelené olivy premiešame a pridáme paradajkový pretlak zmiešaný so smotanou na varenie. Necháme prejsť varom a odstavíme. Mäsko premiešame s cestovinami a dáme do zapekacej misky. Zapekáme pri 200°C cca 20-30 min, treba sledovať. Pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.4.2013, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia rolka



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 2 rožky, 2 natvrdo uvarené vajcia, 40g strúhaného syra, 2 vajcia, pažítka, vegeta, mčk,strúhanka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si na drobno pokrájame. Na oleji orestujeme cibuľu a necháme vychladnúť. Červenú papriku nakrájame na drobno. Kuracie prsia, červenú papriku, nakrájané varené vajcia, surové vajcia, strúhaný syr, pažítku, namočené a vyžmýkané rožky, mčk, vegetu zmiešame, podľa potreby pridáme preosiatu strúhanku na zahustenie. Vyformujeme rolku a na vymastenom plechu pečieme na 150°C cca 1 hodinu(treba sledovať). Ja som k tomu urobila zemiaky na masle a paradajkový šalát. Je to vynikajúce!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2009, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu