. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dominika A. (paris) ID 5347
.
mimibazar.sk/ninuliatkooo
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.8.2006
Naposledy: 28.1.2013 7:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 103
RODINNÉ FOTOGRAFIE 13
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč s pudingom



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej muky, 1/4 kg masla, 3 lyžice práškového cukru , 3 lyžice mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vajce.
--------------------------------------------------------------
1,5 kg jablk, 12 lyžic cukru,4 vanilkové pudinky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spracujeme , cesto rozdelíme na 2 diely a dáme do chladničky stuhnút. Zatial si na pláty nakrájame 1,5 kg jablk do ktorých pridáme 12 lyžic cukru a 4 vanilkové pudinky. Všetko dobre rozmiešame. Nevadí ked z niektorých plátkou jablk bude kaša.
Vyberieme cesto z chladničky a vyvalkáme z jedného z nich placku , ktoru položíme na vymastený a mukou vysypaný plech. Na spodné cesto rozvrstvíme jablka a prikryjeme dalšou plackou. Dáme piect do vyhriatej truby a potom znížime teplotu na 180-200 stupňou. Krájame až po vychladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2008, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč s jablkami, medom a orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vejce

* 200 g pískového cukru

* 80 ml oleje

* 3 lžíce tekutého medu

* 200 ml mléka

* 350 g polohrubé mouky

* 1/2 sáčku prášku do pečiva

* 80 g ořechových jader

* 250 g jablek

* tuk a hrubá mouka na formu

Na ozdobu: moučkový cuk

POSTUP PRÍPRAVY

Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, med a mléko a dobře promícháme. Do jiné misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vmícháme vaječnou směs. Nakonec do těsta přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše důkladně promícháme.

Do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy nalijeme těsto a vršek uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně 45 minut. Zda je moučník hotový, vyzkoušíme špejlí - těsto se na ni nelepí. Vychladlý koláč pocukrujeme a poklademe křížalami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo-jablčný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hrušiek, 600 g jabĺk, 2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 kypriace prášky, 1 lyžicu mletej škorice, 50 g lieskových orieškov, 50 g mandlí, ríbezľový džem, maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu. Poleva: 100 g masla, 100 g cukru, 1 lyžicu mlieka, 3 lyžice Solamylu, 3 lyžičky kakaa.

POSTUP PRÍPRAVY

Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babkina bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček hl.múky, 1 hrnček výb.múka, 1 hrnček kryš.cukor, 2 vajíčka, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 prášku do pečiva, 2-3 PL kakao, 2 postrúhané jablká

POSTUP PRÍPRAVY

Múky, cukor, mlieko, olej, prášok do pečiva a vajíčka zmiešame dokopy. Polovičku masy vylejeme na plech, a do druhej vmiešame kakao. Potom tú masu lejeme do plechu s prvou masou tak aby sme vytvarovali mozajku podla vlastneho vkusu. Slabo potrasieme s plechom aby sa masa usadila, a pokladáme na celú masu postrúhané jablká (ovocie môžeme dať podľa sezóny). Dáme piecť až do zlatista.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.7.2007, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablčník z krehkého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
300 g hladkej múky,
70 g práškového cukru,
1/4 balíčka prášku do pečiva,
140 g masla alebo tuku,
soľ,
1 žĺtok,
1 vajce,
1 vanilkový cukor,
1 dl mlieka alebo smotany.

Plnka: 750 g jabĺk, 100 g práškového cukru, škorica, 100 g hrozienok, 100 g orechov, mlieko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Do hladkej múky pridáme preosiatý cukor s práškom do pečiva, rozsekáme maslo alebo tuk, pridáme trošku soli, žĺtok, vajce, vanilkový cukor a toľko smotany alebo vody, aby bolo cesto spojené a hladké. Potom ho rozdelíme na dva diely a dáme do chladu. medzitým pripravíme plnku. Potom cesto každé zvlášť rozvaľkáme na 1/2 cm, na váľku prenesieme na plech, posypeme postrúhanými jablkami zmiešanými so škoricou a s cukrom. Cukru dáme podľa kyslosti jabĺk. Do plnky môžeme pridať aj hrozienka a posekané orechy. Jablká prikryjeme druhým dielom cesta, rováľkaného na veľkosť prvého cesta, kraje pretlačíme, celý jablčník potrieme mliekom a upečieme.
Upečený posypeme vanilkovým cukrom, trochu vychladnutý pokrájame na štvorcové rezy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.10.2006, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dámska pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
0,6 l mlieka,
50 g hladkej múky (špeciál),
20 g kakaa,
1 žĺtok,
100 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
50 g masla,
80 g piškót,
silný vývar z kávy,
3 cl rumu,
1/4 l šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Polovicu mlieka dáme variť. Do druhej časti studeného mlieka rozšľaháme múku, kakao a žĺtok vlejeme za stáleho miešania k vriacemu mlieku. Potom pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a varíme do zhustnutia. K polovychladenému krému zamiešame maslo.
Do mištičiek vložíme piškóty namočené v čiernej káve s rumom. Zalejeme vychladnutým krémom a ozdobíme šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové piškotové mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g (3 1/2 šálku) hladké mouky,
15 ml (1 lžíce) prášku do pečiva,
30 ml (2 lžíce) kakaa,
115 g (2/3 šálku) třtinového cukru,
2 vejce,
150 ml (2/3 šálku) kysané smetany,
150 ml (2/3 šálku) mléka,
60 ml (4 lžíce slunečnicového oleje),
175 g bílé čokolády, drobně nasekané,
175 g hořké čokolády, drobně nasekané,
kakaový prášek k poprášení

POSTUP PRÍPRAVY

Předehřejeme troubu na 180 °C. Do formy s otvory umístíme 16 papírových košíčků na dortíky.
Do mísy prosijeme mouku, prášek do pečiva a kakao a vmícháme cukr. Uprostřed utvoříme prohlubeň.

V jiné míse ušleháme vejce s kysanou smetanou, mlékem a olejem, potom vmícháme do prohlubně v míse se suchými přísadami. Dobře rozmícháme, postupně začleňujeme okolní moučnou směs, aby vzniklo husté a krémové těstíčko. Do směsi vmícháme kousek bílé a hořké čokolády.

Papírové formy naplníme směsí skoro po okraj. Pečeme 25-30 minut, až dortíky dobře vystoupí a jsou pevné na dotek. Zchladíme na prkýnku a potom lehce poprášíme kakaem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.3.2009, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu