končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
NÁTIERKY |
Pomazánka z droždiaPOTREBNÉ PRÍSADY 2kusy celého droždia, 3vajíčka, cibulka, sol, vegeta a maslo. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si roztopíme droždie za miešania, pridáme vajička a urobíme praženicu. Osolíme trošku. Ked zmes vychladne vymiešame ju s maslom do penista, pridame nasekanu cibulku a dochutíme vegetou. Mnam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 20.2.2009, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Pomazánka z pečeňového syraPOTREBNÉ PRÍSADY Pečenový syr podla množstva kolko chcete mať čojaviem cca 20-30dkg- kupite bežne v masiarstve je to ten obalený bielou kožou. Maslo a cibulka, troška korenia. POSTUP PRÍPRAVY Syr zbavíte bielej kože, nakrájate na drobno, date do misky, pridáte k tomu maslo cca tolko isto masla prípadne viac je to na Vás, pridáte nasekanu cibulku, trocha mletého čierneho korenia a vymiešate mixérom do penista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekaná zelená fazuľkaPOTREBNÉ PRÍSADY Zelená fazulka -kupujem si v konzerve v LIDL 1balenie (kludne može byť aj čerstvá tu však treba uvariť v osolenej vode zbavenu okrajov cca 700g), strúhanka, maslo, smotana kyslá, smotana sladká (šlahačková) 2-3vajíčka a syr na strúhanie, varianta šunka nasekaná (može i nemusí byť), soľ prípadne vegeta. Zemiaky ako príloha. POSTUP PRÍPRAVY Fazulku scedíme zo šťavy nechame odkvapkať, sklennu misu vhodnu do rury vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na spod vysypeme fazulku, posypeme nasekanou šunkou. Vedla si nastrúhame syr cca 20-30dkg, pridáme vajíčko, smotanu sladku i kyslu (prípadne troška mlieka k tomu ja som dolievala až do misy a troška premiešala kludne može byť aj smotana ešte) a dochutíme solou či vegetou. Touto zmesou zalejeme pripravenu fazulku a zakrytu nechame piecť cca 20min. Na konci trošku odkryjeme a zapečieme povrch cca 10min.. Na povrch možme koli farebnosti nasypať nasekanu petržl.vnatku a poukladať kusky masla ešte pred pečením (nie príliš veľa-kde tu kusoček). Uvaríme si k tomu ako prílohu zemiaky. Je to výborné a v prípade použitia sterilizovanej fazulky super rýchle a vyzera to takto výborne i na pohlad :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2009, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvovo-karelábová polievočka-rýchla a hlavne zdraváPOTREBNÉ PRÍSADY 3vačšie mrkvičky, 1kareláb, trocha rasce, troška masla, 2dcl mlieka, 1polievková lyžica muky, sol, vegeta, petržlenová vnaťka, trocha rasce mletej. POSTUP PRÍPRAVY Nastrúhame si očistenu mrkvu a kareláb, udusíme na masielku, pridáme troška mletej rasce, sol, vegetu, a pred koncom dusenia petržlenovu vnaťku premiešame a ešte trolinku podusíme. Zalejeme vodou tak od oka aby veľmi neplávala zelenina a aby tam zas nebola len mrkva a kareláb. Uvaríme do makka. Pripravíme zasmažku z oleja, muky a mlieka a vlejeme do polievky. Nechame prevrieť a hotovo. (opať platí zakladom je správne dochutenie :), vegetkou a solou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 13.7.2021, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Karfiolová polievočka na kyslo-výbornáááPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hlavička karfiolu - stredná :), 3 vačšie mrkvy, jedna smotana kyslá, jedna smotana sladká 33%...troška masla na udusenie zeleninky, polievková lyžica hladkej muky, na dochutenie soľ, vegeta, lyžička octu, (mletu racsu..kto uzna za vhodné) POSTUP PRÍPRAVY Karfiol naporcujeme na ružičky, mrkvu si nastrúhame. Do hrnca dame maslo a na nom zeleninku podusíme, možme pridať troška mletej rasce, osolíme a ovegetíme samozrejme bezglutamanovou vegetou (napr. Dobrota), ked je zeleninka troška udusená zalejeme ju vodou asi tak 8cm nad karfiol... uvaríme do makka, vo vedlajšej miske si zlejeme obe smotany, rozhabarkujeme do nich jednu lyžicu muky hladkej a velejeme do polievky...ked polievočka prevrie odstavíme z ohna a vlejeme polievkovu lyžicu octu dalej nevaríme... Doležité je spravne ochutiť polievku a vegeta hra tiež svoju chuť takže bez nej by som polievočku isto nerobila :)))). Takže dochucujeme kým nam polievočka nieje mnamky po chuti. Decká ju miluju my tiež... Dakujem Karin za výborný receptík :)))). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.8.2008, 19:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Rýchle tvarohové knedlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g tvarohu., 2 vajcia., 150 g strúhanky., 100 g detskej krupice., soľ., 50 g práškového cukru., 100 g masla POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh rozmrvíme, pridáme vajcia, 50 g strúhanky, detskú krupicu, soľ a polovicu cukru. Všetko dobre premiešame a z masy formujeme knedlíčky, ktoré dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávjú na povrch vyberieme a posypeme ich na troche masla popraženým zbytkom strúhanky. Podávame poliate rozpusteným maslom a posypané práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 26.5.2017, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |