končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Expresná šťavnatá bábovka s jablkamiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálový cukor, 1 vanilinový cukor, 1 vajíčko ,1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 1/2 nastuhaného jablka, trošku orechov, ( ja dávam kúsky , sú potom príjemne chrumkave) može ale nemusí byť čokoláda ( ja používam polámané veľkonočne zajace, mikuláškov, vajíčka a pod.) Na posypanie práškový cukor, resp. na ozdobu šľahačku POSTUP PRÍPRAVY Potrebné prísady: múku, cukor, mlieko vajce, vanilínovy cukor, prídáme postrúhane jablka, orechy, čokoládu a olej , všetko zmiešame, nakoniec vsypem do cesta a jemne vmiešam kypriaci prášok resp. prašok do pečiva. Hotové cesto dáme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 45 min. Kontrolujem špilkou aby sa cesto nelepilo. Nakoniec posypem práškovým cukrom,, môžme dozdobiť pred podávaním šľahačkou. Bábovka je výborna, rýchla, šťavnata a nenáročná, zvládne ju každá gazdinka. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 14.10.2015, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obrátený jabĺkový hrnčekový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1hrnček mlieka, 1 vajíčko, 1 vanilinový cukor, 1/2 hrnčeka oleja, prášok do pečiva jablka 1kg môže byť aj viac, škoricový cukor ( resp. škorica +vanilinovy cukor) čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Použila som aktualne letné jabĺčka. Začína sa od jabĺk, ktoré treba ošúpať a nastruhať, vytlačiť z nich sťavu aby neboli velmi vodnate, ochutiť škoricovým cukrom resp. vanilínovým cukrom. (pridala som do jablk aj orechy - nemusia byť ). Na plech treba dať papier na pečenie, ktory potrieme tukom. Na to dáme ochutené jabĺčka, roztrieme po papiery. Príprava cesta: múku, cukor, vajíčko, mlieko, vanilínový cukor zmiešať v mise, pridať olej, kypriaci prášok .(Ja ho nakoniec jemne vmiešavam). Ja dnes experimentujem s orechami pridala som ich aj namlete do cesta. Túto zmes naliaťna jabĺka a jemne roztrieť po celej ploche. Dať piecť do rúry, zhruba asi 35-45 min., podla potreby skontrolovať špilkou. Keď koláč vychladne, pripravíme si tácku na ktorý celý koláč vyklopíme a pomaly dáme dole papier na pečenie. Uz stačí urobiť len polevu podľa osvedčených receptov a šup, šup do neho . Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 11.2.2021, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |