. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea S. (talamara) ID 45692
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.5.2008
Naposledy: 26.10.2012 8:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Expresná šťavnatá bábovka s jablkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kryštálový cukor, 1 vanilinový cukor, 1 vajíčko ,1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 prášok do pečiva, 1 1/2 nastuhaného jablka, trošku orechov, ( ja dávam kúsky , sú potom príjemne chrumkave) može ale nemusí byť čokoláda ( ja používam polámané veľkonočne zajace, mikuláškov, vajíčka a pod.) Na posypanie práškový cukor, resp. na ozdobu šľahačku

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebné prísady: múku, cukor, mlieko vajce, vanilínovy cukor, prídáme postrúhane jablka, orechy, čokoládu a olej , všetko zmiešame, nakoniec vsypem do cesta a jemne vmiešam kypriaci prášok resp. prašok do pečiva.
Hotové cesto dáme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre zhruba 45 min. Kontrolujem špilkou aby sa cesto nelepilo.
Nakoniec posypem práškovým cukrom,, môžme dozdobiť pred podávaním šľahačkou.

Bábovka je výborna, rýchla, šťavnata a nenáročná, zvládne ju každá gazdinka.

Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 14.10.2015, 9:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Obrátený jabĺkový hrnčekový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto : 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1hrnček mlieka, 1 vajíčko, 1 vanilinový cukor, 1/2 hrnčeka oleja, prášok do pečiva
jablka 1kg môže byť aj viac, škoricový cukor ( resp. škorica +vanilinovy cukor)
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Použila som aktualne letné jabĺčka.

Začína sa od jabĺk, ktoré treba ošúpať a nastruhať, vytlačiť z nich sťavu aby neboli velmi vodnate, ochutiť škoricovým cukrom resp. vanilínovým cukrom. (pridala som do jablk aj orechy - nemusia byť ).
Na plech treba dať papier na pečenie, ktory potrieme tukom. Na to dáme ochutené jabĺčka, roztrieme po papiery.
Príprava cesta: múku, cukor, vajíčko, mlieko, vanilínový cukor zmiešať v mise, pridať olej, kypriaci prášok .(Ja ho nakoniec jemne vmiešavam). Ja dnes experimentujem s orechami pridala som ich aj namlete do cesta.
Túto zmes naliaťna jabĺka a jemne roztrieť po celej ploche. Dať piecť do rúry, zhruba asi 35-45 min., podla potreby skontrolovať špilkou.
Keď koláč vychladne, pripravíme si tácku na ktorý celý koláč vyklopíme a pomaly dáme dole papier na pečenie.
Uz stačí urobiť len polevu podľa osvedčených receptov a šup, šup do neho .

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.2.2021, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu