končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Môj prvý borščPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cvikla, 3 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, cibuľa, štvrť väčšej bielej kapusty, hovädzie mäso, soľ, 1 až 2 citróny, cukor, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si dala variť mäso a cibuľu do osolenej vody, pridala som bobkové listy a korenie nové aj čierne. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si mrkvu a petržlen (môže sa tam dať aj zeler a iná koreňová zelenina). Túto zeleninu som pridala k mäsu asi po hodine varenia. Do druhého hrnca som si postavila ošúpanú cviklu nakrájanu na kocky, pridala som tam soľ, 1 ks bobkového listu, trošku cukru a šťavu z jedného citróna. Keď sa už cvikla dovárala ešte som ju poriadne dochutila cukrom, soľou a najmä citrónom, musí to mať poriadne výraznú chuť. Keď sa mäso aj zelenina uvarila, mäso som vybrala a nakrájala na kúsky. Vybrala som cibuľu, bobkové listy a korenie z oboch hrncov. Do polievky som vliala uvarenú cviklu aj so šťavou a ešte som to nechala poriadne spolu prevrieť. Servírovala som to takto: najprv mäsko do taniera, to som zaliala poriadne hustou polievkou a nakoniec navrch kopček kyslej smotany. A bolo to super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Kapustový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 hlávky väčšej kapusty konzerva kukurice 2 väčšie rajčiny tvrdý syr 2 biele smotanové jogurty 3 vajíčka horčica soľ mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame najemno, alebo nastrúhame, pridáme kukuricu, nakrájané rajčiny, nakrájaný tvrdý syr a nakrájané bielka z uvarených vajíčok. Zálievku spravíme z jogurtov, do ktorých roztlačíme uvarené žĺtka, pridáme malú lyžičku horčice, trošku korenia a soli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč z ovsených vločiekPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g ovsených vločiek 2 vajíčka med sušené ovocie a oriešky podľa chute mletá škorica POSTUP PRÍPRAVY Sušené ovocie rôzneho druhu umyjeme v teplej vode a pokrájame na väčšie kúsky. Vhodné sú slivky, marhule, jablká, hrozienka, ďatle ... každému podľa chuti. Zatiaľ si namočíme vločky do vody na 10 min., tak aby boli zakryté. Potom časť vody zlejeme, časť tam môžeme nechať. Pridáme sušené ovocie, celé vajíčka, 2-3 lyžice medu rozpusteného v troške teplej vody, olúpané slnečnicové semienka, škoricu. Všetko to premiešame a vylejeme na plech, na papier na pečenie. Vrch posypeme podrvenými, alebo aj celými orechami. Pečieme na 180 C. Keď sa to upečie, má to peknú tmavo medovú farbu. Možné sú rôzne varianty, s použitím kokosu, alebo kakaa namiesto škorice a pod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.2.2011, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |