končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Výborná bábovka - odporúúúúúčam :-)))))POTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg prášk. cukru, 3 žltka, 1 celé vajce, 10 dkg oleja, 1 dcl horúcej vody, 25 dkg polohrubej múky, vanilkový cukor, citrónová kôra, 1/2 prášku do pečiva, sneh z 3 bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Odložíme asi tretinu cukru ( zašľaháme ho do tuhého snehu ). Cukor vymiešame so žltkami a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citron. kôru, horúcu vodu a dobre vyšľaháme. Vody pridávame po troške, nie však naraz. Ked cesto trošku zhustne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, tuhý sneh a nakoniec zamiešame olej. Cesto dobre vymiešame a dáme do pripravenej múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Metrový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 4 vajcia, 20 dkg pášk. cukru, 10 lyžíc teplej vody, 10 lyžíc oleja, 26 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, kakao, tuk na vymastenie formy PLNKA - 1/2 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, rum, čokoláda, 1 celé maslo, 20 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Žltky vymiešame s cukrom , pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku a prášok do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti, jednu z nich prifarbíme kakaom. Osobitne upečieme vo forme na srnčí chrbát. Upečené polovičky nakrájame a striedavo dávame potrené s plnkou. Nakoniec vylejeme na koláč čokoládovú polevu, ktorú sme pripravili z mlieka, vanilkového cukru, masla a čokolády ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kremeše z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto KRÉM - 9 dcl vody, 30 dkg kryšt. cukru, 3 Zlaté klasy, 9 bielkov. ŠĽAHAČKA - 2 smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukre. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a upečieme. V 7 dcl vody a 10 dkg kryšt. cukru dáme variť, ked zovrie prilejeme 3 Zlaté klasy , ktoré sme rozmiešali v 2 dcl vody a uvaríme z toho puding. 9 bielkov vyšľaháme s 20 dkg kryšt. cukru na tuhý sneh a hned primiešame do horúceho pudingu a vyklopíme na upečený plát. Necháme vychladnúľ a potom natrieme šľahačku z 2 smotán a 2 vanilkových cukrov. Druhý plát vopred nakrájame na obdlžníky a kladieme na šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250 g prášk. cukru, 250 g margarínu, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 80 - 100 g hrozienok, postrúhaná citronová kôra, 2 lyžice kakaa, vanilkový cukor, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY Žltka vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, tvaroh a soľ. Do múky vmiešame prášok do pečiva a striedavo so snehom ju zapracujeme do cesta. Vmiešame hrozienka. Oddelíme asi dve tretiny cesta. Časť z neho uložíme na dno pripravenej formy. Do zostávajúcej tretiny primiešame kakao a lyžicou ho ukladáme do formy so zvyškom bieleho cesta, aby vznikla mramorovitá štruktúra. Pečieme asi 1 hodinu pri miernej teplote. Upečenú bábovku vyklopíme. Po vychladnutí ju polejeme polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Žĺtkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 5 vajec, 5 dkg prášk. cukru, 5 lyžíc studenej vody, 20 dkg kryšt. cukru, 16 dkg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do pečiva. PLNKA - 1/2 l mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 5 žltkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 15 dkg prášk. cukru. PENA - 5 bielkov, 20 dkg kryšt. cukru, šťava z 1 citrona. POSTUP PRÍPRAVY Žltka s cukrom a vodou vymiešame do peny. Pridáme z bielkov a cukru vyšľahaný sneh, múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme 25 - 30 minút. Z mlieka, žltkov, múky a vanilkového cukru za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme maslo vymiešané s cukrom a natrieme na cesto. Z bielkov, cukru a šťavy z citrona vyšľaháme sneh, ktorý nad parou miešame kým celkom nezhustne. Vychladnutý natrieme na plnku a ozdobíme postrúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zákusok z keksovPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíčky Bebe keksov, 3 dcl vody, 1 vanilkový cukor, 1 Zlatý klas, 250 g margarínu, 100 g prášk. cukru, 1 vajce, 3 navršené lyžice kakaa, 4 navršené lyžice kokosu, 1 lyžica rumu, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY V 1 dcl vody rozmiešame Zlatý klas a vanilkový cukor a vlejeme do 2 dcl vriacej vody. Zastáleho miešania uvaríme na hustú kašu. kašu necháme vychladnúť. Zmäknutý margarín vymiešame s vajcom a práškovým cukrom. Potom po lyžičkách zapracujeme do neho studenú kašu. Margyrínový krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao a do druhej rum a kokos. Na dosku naukladáme prvú vrstvu keksov tak, aby v dvoch radoch bolo spolu 16 keksov. Na kekse natrieme polovicu kokosovej plnky. Na vrch uložíme druhý rad keksov, pritlačíme ich a rozotrieme polovicu kakaovej plnky. Postup ešte raz zopakujeme. Povrch oblejeme polevou, ozdobíme trochou kokosu a odložíme do chladničky na 24 hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Francúzke zemiaky ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 1 smotana na šľahanie, kyslá smotana, kabanos, cibuľa, vajcia, vegeta POSTUP PRÍPRAVY zemiačky si ošúpeme a pokrájame na kolieska, na spodok pekáča ( ja dávam jánsku misu ) poukladáme zemiaky, aby sme zaplnili celé dno pekáča trošku posypeme vegetou, nakrájame cibuľku a dáme ju na zemiaky, potom nakrájame kabanos a tiež dáme zasa na cibuľku. Uvaríme si vajcia, ktoré tiež nakrájame a dáme na kabanos a posypepeme troškou vegety. Potom to znova celé zakryjeme nakrájanými zemiačkami a dáme znova trošku vegety. Zmiešame si obe smotany dokopy a zalejemý tým zemiaky a dáme piecť do trúby až kým nebudú zemiačky mäkké a smotana hustá. Ja to robievam veľmi často a mojim papkáčom to veľmi chutí, tak prajem dobrú chuť :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
VIANOČNÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 200 g hrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 100 g mletých orechov, 20 g masla, 20 g hrubej múky na plech. KRÉM - 2 dcl mlieka, 5 žltkov, 200 g masla, 200 g práškového cukru. SNEH - 5 bielkov, 250 g kryštálového cukru, 60 g čokolády. POSTUP PRÍPRAVY Žltka s cukrom vymiešame do peny. Striedavo k nim pridávame vodu, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechami a tuhý sneh vyšľahaný s z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme. Po vychladnutí múčnik potrieme krémom, na krém rozotrieme sneh a povrch múčnika posypeme čokoládou. KRÉM - Mlieko s rozšľahanými žltkami za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Osobitne vymiešame maslo s preosiatym práškovým cukrom a k tomu primiešame po častiach vychladnutý krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.11.2008, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč lenivej gazdinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 hrnček nemletého maku, jahodový džem, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, šľahačka, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame mak, múku, mlieko, olej a šľahačku, vždy dobre premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rozpálenej rúry. Ked je koláč hotový potrieme ho džemom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2008, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kremeše z keksovPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 20 dkg práškového cukru, 1 l vody, 1 vanilkový cukor, 15 dkg kryštálového cukru, 15 dkg Justín puding, 2 balíky Marína keksov, 2 šľahačky, 100 g čokolády, 1/3 Hery POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme 8 bielok, ušľaháme na tuhý sneh, pridáme 20 dkg práškového cukru a znova vymiešame. Do 1 l vody dáme 1 vanilkový cukor, 15 dkg kryštálového cukru, puding - prevaríme do husta a primiešame za horúca do vymiešaných bielok. Na plech poukladáme kekse a na to vylejeme upravený puding a uhladíme. Dáme do chladničky, ušľaháme 2 šľahačky a dáme na puding a znova vychladíme. Toto dáme znova do chladničky a zatiaľ si pripravíme čokoládu a 1/3 Hery dáme rozpustiť nad parou, necháme vychladnúť a rozlejeme po šľahačke a dáme znova do chladničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |