. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea M. (andream1) ID 31619
.
mimibazar.sk/andream1
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.1.2008
Naposledy: 13.4.2017 8:52
Aktualizácia: 21.5.2011 8:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 170
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Výborná bábovka - odporúúúúúčam :-)))))



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg prášk. cukru, 3 žltka, 1 celé vajce, 10 dkg oleja, 1 dcl horúcej vody, 25 dkg polohrubej múky, vanilkový cukor, citrónová kôra, 1/2 prášku do pečiva, sneh z 3 bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Odložíme asi tretinu cukru ( zašľaháme ho do tuhého snehu ). Cukor vymiešame so žltkami a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citron. kôru, horúcu vodu a dobre vyšľaháme. Vody pridávame po troške, nie však naraz. Ked cesto trošku zhustne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, tuhý sneh a nakoniec zamiešame olej. Cesto dobre vymiešame a dáme do pripravenej múkou vysypanej formy a pečieme vo vyhriatej rúre :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Metrový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 4 vajcia, 20 dkg pášk. cukru, 10 lyžíc teplej vody, 10 lyžíc oleja, 26 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, kakao, tuk na vymastenie formy PLNKA - 1/2 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, rum, čokoláda, 1 celé maslo, 20 dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky vymiešame s cukrom , pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku a prášok do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti, jednu z nich prifarbíme kakaom. Osobitne upečieme vo forme na srnčí chrbát. Upečené polovičky nakrájame a striedavo dávame potrené s plnkou. Nakoniec vylejeme na koláč čokoládovú polevu, ktorú sme pripravili z mlieka, vanilkového cukru, masla a čokolády

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kremeše z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto KRÉM - 9 dcl vody, 30 dkg kryšt. cukru, 3 Zlaté klasy, 9 bielkov. ŠĽAHAČKA - 2 smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukre.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a upečieme. V 7 dcl vody a 10 dkg kryšt. cukru dáme variť, ked zovrie prilejeme 3 Zlaté klasy , ktoré sme rozmiešali v 2 dcl vody a uvaríme z toho puding. 9 bielkov vyšľaháme s 20 dkg kryšt. cukru na tuhý sneh a hned primiešame do horúceho pudingu a vyklopíme na upečený plát. Necháme vychladnúľ a potom natrieme šľahačku z 2 smotán a 2 vanilkových cukrov. Druhý plát vopred nakrájame na obdlžníky a kladieme na šľahačku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 250 g prášk. cukru, 250 g margarínu, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 80 - 100 g hrozienok, postrúhaná citronová kôra, 2 lyžice kakaa, vanilkový cukor, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, tvaroh a soľ. Do múky vmiešame prášok do pečiva a striedavo so snehom ju zapracujeme do cesta. Vmiešame hrozienka. Oddelíme asi dve tretiny cesta. Časť z neho uložíme na dno pripravenej formy. Do zostávajúcej tretiny primiešame kakao a lyžicou ho ukladáme do formy so zvyškom bieleho cesta, aby vznikla mramorovitá štruktúra. Pečieme asi 1 hodinu pri miernej teplote. Upečenú bábovku vyklopíme. Po vychladnutí ju polejeme polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Žĺtkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 5 vajec, 5 dkg prášk. cukru, 5 lyžíc studenej vody, 20 dkg kryšt. cukru, 16 dkg polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, 1/2 prášku do pečiva. PLNKA - 1/2 l mlieka, 4 lyžice hladkej múky, 5 žltkov, 1 vanilkový cukor, 25 dkg masla, 15 dkg prášk. cukru. PENA - 5 bielkov, 20 dkg kryšt. cukru, šťava z 1 citrona.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka s cukrom a vodou vymiešame do peny. Pridáme z bielkov a cukru vyšľahaný sneh, múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech a pečieme 25 - 30 minút. Z mlieka, žltkov, múky a vanilkového cukru za stáleho miešania na miernom ohni uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Pridáme maslo vymiešané s cukrom a natrieme na cesto. Z bielkov, cukru a šťavy z citrona vyšľaháme sneh, ktorý nad parou miešame kým celkom nezhustne. Vychladnutý natrieme na plnku a ozdobíme postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zákusok z keksov



POTREBNÉ PRÍSADY

3 balíčky Bebe keksov, 3 dcl vody, 1 vanilkový cukor, 1 Zlatý klas, 250 g margarínu, 100 g prášk. cukru, 1 vajce, 3 navršené lyžice kakaa, 4 navršené lyžice kokosu, 1 lyžica rumu, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

V 1 dcl vody rozmiešame Zlatý klas a vanilkový cukor a vlejeme do 2 dcl vriacej vody. Zastáleho miešania uvaríme na hustú kašu. kašu necháme vychladnúť. Zmäknutý margarín vymiešame s vajcom a práškovým cukrom. Potom po lyžičkách zapracujeme do neho studenú kašu. Margyrínový krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme kakao a do druhej rum a kokos. Na dosku naukladáme prvú vrstvu keksov tak, aby v dvoch radoch bolo spolu 16 keksov. Na kekse natrieme polovicu kokosovej plnky. Na vrch uložíme druhý rad keksov, pritlačíme ich a rozotrieme polovicu kakaovej plnky. Postup ešte raz zopakujeme. Povrch oblejeme polevou, ozdobíme trochou kokosu a odložíme do chladničky na 24 hodín.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Francúzke zemiaky ako ich robím ja



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, 1 smotana na šľahanie, kyslá smotana, kabanos, cibuľa, vajcia, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

zemiačky si ošúpeme a pokrájame na kolieska, na spodok pekáča ( ja dávam jánsku misu ) poukladáme zemiaky, aby sme zaplnili celé dno pekáča trošku posypeme vegetou, nakrájame cibuľku a dáme ju na zemiaky, potom nakrájame kabanos a tiež dáme zasa na cibuľku. Uvaríme si vajcia, ktoré tiež nakrájame a dáme na kabanos a posypepeme troškou vegety. Potom to znova celé zakryjeme nakrájanými zemiačkami a dáme znova trošku vegety. Zmiešame si obe smotany dokopy a zalejemý tým zemiaky a dáme piecť do trúby až kým nebudú zemiačky mäkké a smotana hustá. Ja to robievam veľmi často a mojim papkáčom to veľmi chutí, tak prajem dobrú chuť :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VIANOČNÉ REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200 g práškového cukru, 10 lyžíc vody, 200 g hrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 100 g mletých orechov, 20 g masla, 20 g hrubej múky na plech. KRÉM - 2 dcl mlieka, 5 žltkov, 200 g masla, 200 g práškového cukru. SNEH - 5 bielkov, 250 g kryštálového cukru, 60 g čokolády.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka s cukrom vymiešame do peny. Striedavo k nim pridávame vodu, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechami a tuhý sneh vyšľahaný s z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme. Po vychladnutí múčnik potrieme krémom, na krém rozotrieme sneh a povrch múčnika posypeme čokoládou.
KRÉM - Mlieko s rozšľahanými žltkami za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Osobitne vymiešame maslo s preosiatym práškovým cukrom a k tomu primiešame po častiach vychladnutý krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.11.2008, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláč lenivej gazdinky



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 1 hrnček nemletého maku, jahodový džem, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, šľahačka, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridávame mak, múku, mlieko, olej a šľahačku, vždy dobre premiešame. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rozpálenej rúry. Ked je koláč hotový potrieme ho džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2008, 23:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kremeše z keksov



POTREBNÉ PRÍSADY

8 vajec, 20 dkg práškového cukru, 1 l vody, 1 vanilkový cukor, 15 dkg kryštálového cukru, 15 dkg Justín puding, 2 balíky Marína keksov, 2 šľahačky, 100 g čokolády, 1/3 Hery

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme 8 bielok, ušľaháme na tuhý sneh, pridáme 20 dkg práškového cukru a znova vymiešame. Do 1 l vody dáme 1 vanilkový cukor, 15 dkg kryštálového cukru, puding - prevaríme do husta a primiešame za horúca do vymiešaných bielok. Na plech poukladáme kekse a na to vylejeme upravený puding a uhladíme. Dáme do chladničky, ušľaháme 2 šľahačky a dáme na puding a znova vychladíme. Toto dáme znova do chladničky a zatiaľ si pripravíme čokoládu a 1/3 Hery dáme rozpustiť nad parou, necháme vychladnúť a rozlejeme po šľahačke a dáme znova do chladničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu