. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta D. (Ivetka_D) ID 30924
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.12.2007
Naposledy: 6.3.2013 13:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

NÁTIERKY

Avokádová pomazánka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 avokáda • 2 strúčiky cesnaku • 250 g taveného syru • soľ • pár kvapiek olivového oleja a citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Avokádo ošúpeme a roztlačíme, cesnak pretlačíme, všetko zmiešame so syrom, môžeme rozmixovať, dochutíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osie hniezda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

• 350 g hrubej múky • 5 žĺtkov • 1 kocka droždia • trocha mlieka • 1 PL práškového cukru Suroviny plnka: • 2 dcl sladkej smotany • 2PL vanilkového cukru • 150 g cukru • 150g masla • malú hrsť pomletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások a necháme kysnúť cca 30 min.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 min. pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 min. dopiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2010, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš ovocný


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 500 g lístkového cesta, 1,5 l mlieka, 4 balíčky zlatého klasu, 2 balíčky vanilkového cukru, 8 lyžíc kryštáľového cukru, 120 g okrúhlych piškót, 70 g mrazených černíc, 150 g mrazených ríbezlí ( keď nemáme, nahradíme čerstvým ovocím )

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti, vyvaľkáme a jednu časť cesta uložíme na vymastený plech. Z mlieka, Zlatého klasu, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme puding. Polovicu pudingu rozotrieme na cesto a posypeme zmesou ovocia ( iba polovicu použijeme ). Na ovocie poukladáme piškóty a zalejeme druhou časťou pudingu, posypeme zostávajúcim ovocím a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Vidličkou poprepichujeme a dáme piecť. Hotový krémeš posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Východoslovenská hrudka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 l mlieka 15 vajec vegeta soľ mleté korenie petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriaceho mlieka pridáme rozšľahané vajcia a všetky ostatné koreniny. Potom miešame až do zrazenia. Precedíme cez gázu a necháme odkvapkať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.3.2010, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tofu Raffaelo


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie tofu 2 banány hrozienka med kokosová múčka orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Tofu a banán rozmixujeme, pridáme naboptnané hrozienka, posekané alebo pomleté orechy a podľa chuti med. Pridáme kokosovú múčku, aby sa vytvorila zmes na tvarovanie. Na záver urobíme guľky, ktoré obalíme kokosovou múčkou a môžeme ich ukladať do papierových košíčkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.3.2010, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Tofu slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

na cesto: 1 kocku droždia (42 g), 600 g hladkej múky, 120 g masla, 270 ml vlažného mlieka, 1 kávovú lyžicu soli, 1 žĺtok (na potrenie), na náplň: 2 kocky strúhaného udeného syra tofu, 1 pórik, 125 g masla, 2 zväzky zelenej cibulky, 1 strúhanú mrkvu, tekvicové semienka, sezamové semienka, slnečnicové semienka (podľa vlastného výberu) cesnak, soľ,

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie vymiešame na hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a v teple necháme 20 minút odpočinúť. Vykysnuté cesto rozválkame na pomúčenej ploche na hrúbku 1 cm. Potom potrieme náplňou a zabalíme ako roládu.
Takto pripravenú roládu nakrájame na plátky hrúbky 1 cm. Vzniknú nám slimáky, ktoré pokladáme naležato na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme semiačkami a necháme ešte 40 minút vykysnúť.
Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C.

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizzová štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Lístkové cesto, Šunka, Tvrdý syr (napr. eidam), Lečo, Hríby, korenie na pizzu, olivový olej, Žĺtok,

POSTUP PRÍPRAVY

1) Vyvaľkáme si lístkové cesto alebo si hneď kúpime hotové priamo na papieri na pečenie
2) Cesto potrieme olivovým olejom a naukladáme naň vrstvu šunky a na ňu vrstvu tvrdého syru
3) Scedíme lečo a šikovne ho poukladáme na šunku a syr. Treba myslieť na to, že cesto budeme rolovať ako keď robíme štrúdľu
4) Na lečo si poukladáme hríby a posypeme bylinkami (bazalka, oregano,..)
5) Cesto zrolujeme, hotové potrieme žĺtkom, osolíme, posypeme syrom a dáme do vopred vyhriatej rúry na takých 180-200 °C.
6) Necháme piecť a priebežne kontrolujeme. Po dosiahnutí správneho zlatého odtieňa vyberieme a už si iba počkáme, kým sa trošku vychladí. A šup do jedenia!

Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.10.2015, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací srnčí chrbát



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracich prs, 5 vajec, 5 PL hrubej muky, 150 g tvrdeho syra, 2 kapie, konzerva sterilizovaneho hrasku, kysla uhorka, 200 ml smotany na varenie, sol, mlete cierne korenie, korenie kari, vegeta, ladovy salat na ozdobu, maslo na vytretie formy

POSTUP PRÍPRAVY

600 g kuracich prs, 5 vajec, 5 PL hrubej muky, 150 g tvrdeho syra, 2 kapie, konzerva sterilizovaneho hrasku, kysla uhorka, 200 ml smotany na varenie, sol, mlete cierne korenie, korenie kari, vegeta, ladovy salat na ozdobu, maslo na vytretie formy, prajem obrú chuť!

Výborná papanička

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Chrípka



POTREBNÉ PRÍSADY

chuť si niečo o chrípke prečítať

POSTUP PRÍPRAVY

Chrípka.

Igor Bukovský

Prasacia chrípka – 10 vecí, ktoré by ste mali o nej vedieť

Chrípka
(kapitola z pripravovanej knihy dr. Bukovského: Nová mini encyklopédia prírodnej liečby)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.11.2009, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Maslové oblúčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 280 g hladkej múky, 160 g masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 1/2 bal. Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker, 2 žĺtky, Na potretie a posýpka: 2 bielky na potretie, 1 bal Vanilínového cukru Dr. Oetker, 100 g strúhaných vlašských orechov,

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
Cesto:
Maslo, cukor, múku premiešanú s kypriacim práškom a žĺtky spracujeme na hladké cesto. Cesto odložíme na 1/2 hodiny do chladničky stuhnúť. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Pomocou radielka pokrájame cesto na prúžky asi 2,5 x 8 cm. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Plát cesta rovnomerne natrieme tuhým snehom, posypeme orechovo-cukrovou posýpkou a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie (nemastíme). Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 min. pri teplote 180 ° C.

Počas pečenia si pripravíme okrúhle formy na ktoré budeme klásť horúce paličky. Môžeme použiť formu na srnčí chrbát, valček na cesto, fľašu atď. Hneď po upečení, ešte z horúcich paličiek tvarujeme na pripravených formách oblúčiky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu