končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
POLIEVKY |
´Vyprošťovacia´ alebo opitá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa 2 paradajky 2 strúčiky cesnaku polievkový základ/bujón kúsok nivy, alebo aj iný syr toastový chlieb maslo POSTUP PRÍPRAVY (robievam si ju ako prvú pomoc po prehýrenej noci, recept na ňu mi v rámci hesla ´čo chladnička dala´ raz prezradila moja kamoška) Popraž na masle na fúziky pokrájanú cibuľu s cesnakom, kým zosklovitie, pokrájaj si paradajky (ak ti vadia po uvarení ich šupky, obar ich a stiahni z kože a krájaj až následne). Do hrnca pridaj paradajky, nechaj dusiť, kým pustia vodu. Potom zalej vriacou vodou, pridaj polievkový základ. Nechaj prevrieť. Na dno servírovacieho taniera postrúhaj nivu/iný syr. Zalej polievkou. Sprav si z chleba otasty, hrianky, natri ich maslom a polievku nimi zajedaj. Paradajky polievke dodajú príjemnú kyslosť (nahradia uhorkovú vodu :-) ) a ´umelý´ vývar pohladí podráždený žalúdok. Verím, že si táto polievka nájde fanúšikov aj medzi vami. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
DemikátPOTREBNÉ PRÍSADY maslo 2 veľké cibule kyslá smotana 30dg bryndze polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Na orechu masla popraž na tenké polmesiace nakrájané cibule. Keď je cibuľa sklovitá, zalej vodou pridaj polievkový základ. V miske si zamiešaj metličkou bryndzu so smotanou. Ohrej ju cibuľovým vývarom v miske, miešaj a až po aklimatizácii pridaj do polievky, nechaj prevrieť. Podávaj s čiernym chlebom. Brú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2014, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rýchla šošovicová na kysloPOTREBNÉ PRÍSADY konzerva šošovice 3 struky cesnaku 3 ks bobkový list 1 šľahačka 1 kyslá smotana polievkový základ POSTUP PRÍPRAVY Obsah konzervy vsyp do hrnca, zalej vodou, tak 2 cm nad úroveň šošovice, prihoď cesnak, bobkový list (môže byť aj pokrájaný zemiak). Keď sú zemiaky a cesnak mäkké, vyber cesnak na tanierik, vidličkou ho rozmačkaj. Vyber bobkový list a pridaj polievkový základ. V miske si metličkou zmiešaj šľahačku so smotanou, z vriacej polievky odober do misky k smotanám, aby ich nepostihol šok, miešaj metličkou... Až prehriatu smotanovú zmes pridaj do hrnca s polievkou. Pridaj rozmačkaný cesnak, nechaj prevrieť. Hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.4.2014, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninová inak alebo minestrone podla PycaPOTREBNÉ PRÍSADY polovica menšieho zeleru\r\njeden malý kaleráb\r\n3 stredne veľké mrkvy\r\n1 cukina\r\nmenší pór\r\n1 stredná cibuľa\r\n2 strúčiky cesnaku\r\nolivový olej\r\n2PL pretlaku (dá sa nahradiť aj kečupom)\r\npolievkový základ (používam alnatura ´vegetu´, príp. bujón)\r\nbylinky podľa chuti\r\nparmezán \r\ncestoviny do polievky (ja nedávam, ale mali by tam podľa správnosti byť, minestrone má byť hustá, sýta polievka) POSTUP PRÍPRAVY Koreňovú zeleninu nakrájaj na približne rovnaké kocky. Na olivovom oleji popraz pór, cibuľu a nasekaný cesnak. Pridaj zeleninu, chvíľu podus pod pokrievkou. Zalej 2 litrami vody, dochuť polievkovým základom. Var kým nie je zelenina mäkká. Pridaj pretlak, prípadne kečup. Dodá polievke peknú farbu a mierne kyslastú chuť. Po vypnutí polievky pridaj posekané bylinky.\r\nV tanieri si polievku zasyp postrúhaným parmezánom. \r\nDobrú chuť!\r\n\r\nPS. v Pycovom recepte sa nespomína ten pretlak/kečup, ale ja si minestrone pamätám z jednej bratislavskej talianskej reštaurácie ako mierne červenú polievku, tak som ho tam pridala ,-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Dvojchodove menu z jedneho hrnca :-DPOTREBNÉ PRÍSADY na rezance: 250g hrubej muky, 2 vajcia, 1KL soli, 0.5 dl vody / posypka: mak, praskovy cukor, slivkovy lekvar, maslo... na polievku: bravcova mast, strucik cesnaku, mleta cervena paprika, sol POSTUP PRÍPRAVY Z prisad na rezance vymiesame cesto, nechame cca 30 minut odstat. Potom vyvalkame na hrubku 1mm, nakrajame na 4cm siroke pasy. Navrstvime pasy na seba - pomucime jednotlive ´spoje´ a nakrajame rezance, siroke asi 3-4 mm. Nakrajane rezance rozsypeme na pekac a nechame preschnut, ale mozme aj hned varit. Do hrnca s riacou vodou s trochou soli vhodime rezance a pockame, kym vyplavu na hladinu. Vtedy su hotove. Kym sa rezance varia, v miske na polievku si vymiesame lyzicku masti, pretlaceny strucik cesnaku, cervenu papriku a sol na jemnu kasicku. Tuto masu zalejeme vodou z variacich sa rezancov, mozme prihodit aj par z nich. Premiesame a polievka je hotova. Rezance vyberieme z vody sitkom (aby sme neprisli o vyvar z nich pre dalsich stravnikov), posypeme makom, pridame lyzicu slivkoveho lekvaru, zalejeme roztopenym maslom, pricukrime. DOBRU CHUT! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.2.2013, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CokoTorta - najoblubenejsi dezert u nas doma, aj v sirokom okoli ,-)POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, hnedy cukor, maslo 100g, cokolada na varenie 300g (kupujem v Lidl, s 52% kakaa), PDP, polohruba muka/celozrnna muka, slahacka 100ml POSTUP PRÍPRAVY V kastrole si rozpusti maslo a pridaj 200g cokolady na varenie, rozmiesaj metlickou na jednotnu masu/kasu. Odstav zo sporaku. Do misy rozbi 4 vajicka, pridaj pol salky hnedeho cukru, vymiesaj do peny, pridaj 1KL PDP, miesaj, pridaj coko masu (kastrol odloz bokom, nevadi, ze je od cokolady), premiesaj, ako poslednu pridaj muku, 4-6PL podla velkosti vajec, cesto musi byt redsie, ale nie tekute. Mensiu tortovu formu vytri maslom, posyp cukrom (cudne, co? ale chutne a kolac sa nepripecie ,-) ). Cesto vylej do formy. Pec vo vyhriatej rure na 180 stupnov cca pol hodinu, pripadne kontroluj spajlou/sparadlom. Kazda rura je ina ,-) Ked kolac prejde spajlovou kontrolou, vyber ho z rury. Nechaj chvilu vychladnut, odstat, zatial si priprav polevu. Do kastrola z cokomasy vlej deci slahacky, v nej rozpusti 100g cokolady, miesaj metlickou, slahacka nesmie vriet, nechaj v nej cokoladu iba rozpustit. Hotovy kolac potri polevou a nechaj zachladit, podavaj nakrajany ako tortu s ovocim, zmrzlinou, pudingom, alebo len taky ´holy´ ku kave. Este nikto nepovedal, ze mu nechuti ,-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) KOMENTÁRE (54) posledné: 17.11.2016, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sampinonovy kremPOTREBNÉ PRÍSADY sampinony, por, maslo, bujon, kysla a sladka smotana, rasca, ocot a cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Na troche masla popraz por, pridaj ocistene a na vacsie kusky nakrajane sampinony, posyp drvenou rascou, dus pod pokrievkou, sampinony pustia stavu, mozes podliat vodou a pridat bujon. Odober trochu sampinov, ja to mam tak rada, ze si do kremu dam aj cele kusky hub ,-) Ponornym mixerom rozmixuj podusene sampinony aj s porom. V miske extra si metlickou rozmiesaj kyslu a sladku smotanu. Zo zmixovanej zmesi pridaj ku smotanam po naberackach horucu zmes, aby sa smotana ´aklimatizovala´ a neskor sa v polievke ´nezbehla´... Ohriatu smotanovu zmes pridaj do hrnca a nechaj prevriet. Dochucuj octom, cukrom, podla chuti. Na zaver pridaj odlozene casti podusenych sampinonov. Dobru chut! pozn. autora: kusok gramatiky, kedze mi sampIOnove kremy a pizza so sampIOnmi mnohokrat kole oci v jedalnych listkoch aj vychytenych restauracii... huby, z ktorych som pripravovala vyssie uvedeny krem sa spravne volaju sampiNony a sampIOn je v tychto dnoch napr. Peter Sagan na Tour de france ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pikantna paradajkova so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky cibula paradajkovy pretlak/drvene paradajky v konzerve bujon/vegeta klincek skorica sol mlieko ume ocot cukor fereron/eros pista pasta olivovy olej POSTUP PRÍPRAVY Ocistene zemiaky nakrajaj na male kocky, a daj varit spolu s cibulou, do ktorej si napichala par klincekov, s troskou skorice a stipkou soli (ozaj stipkou, neskor pridas bujon). Ked su zemiaky uvarene do makka, vyber cibulu, na panvici si na lyzici olivoveho oleja opraz pretlak/paradajkove pyre, nechaj prazit cca 3-5 minut, potom pridaj PL cukru (mozno sa to zda niekomu zbytocne, ved pretlak sa da pridat priamo do zemiakov, ale nie je to ono. osmazenie pretlaku da polievku zvlastnu skolskojedalensku prichut, v tom je to caro ,-) ). Do zemiakov pridaj bujon a feferonku (ja som dala eros pista pastu, mensiu kavovu lyzicku). Paradajkovu zmes pridaj do zemiakov a nechaj prejst varom. Na zaver pridaj trochu (deci) mlieka, udajne zabrani naslednej kyseline z polievky. Dochucuj solou, octom, cukrom... Pozor! Ume ocot je slany, pozor teda na pomery so solou/bujonom a tymto octom... Tato polievka sa da samozrejme spravit aj bez stiplavej zlozky, vyhoda je, ze je s tymi zemiakmi sytejsia. Ja si do nej pridavaj aj struhany syr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.6.2012, 5:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova s jarnou cibulkou (cibikova ,-) )POTREBNÉ PRÍSADY 4 zemiaky viazanicka jarnej cibulky smotana na slahanie bujon/vyvar/vegeta muskatovy oriesok sol rozpis je tak na 2 dobre porcie... POSTUP PRÍPRAVY Ocistene zemiaky daj varit s minimom soli (budes neskor pridavat bujon/vegetu), ked su takmer makke, pridaj na kusky nakrajane cibiky a bujon/vegetu. Nechaj prevriet cca 5 minut, cibulky su v podstate len obvarene, este stale maju krasnu farbu a typicku, aj ked zjemnenu chut. Potom masu pomixuj mixerom, pridaj slahackovu smotanu a muskatovy oriesok. Nechaj prevriet a podavaj, mozes si spravit k tomu hrianky, opecene kusky chlebika so syrom, bagetky... Alebo aj nic, tak ako ja ,-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 6.4.2014, 11:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ostrokysla polievka po slovensky (z u nas dostupnych surovin)POTREBNÉ PRÍSADY ocot (obycajny kvasny), sojova omacka, bujon (slepaci, hovadzi... aky chces), chilli pastu/prasok/´zive´ (ja som pouzila erospista pastu v skle), 2 vacsie mrkvy, huby shitake (namocene vopred vo vode), neudeny tofu syr, 2 kuracie prsia/cele nohy, cinsky salat (dostat v skle, obsahuje primarne sojove klicky, bambusove vyhonky, pomenej kapie, mrkvy a male kukuricky), kapiu (zivu alebo nakladanu), 2 vajcia, solamyl POSTUP PRÍPRAVY Daj si do hrnca zovriet vyvar/vodu (tak 2.5litra), v pripade vody po zovreti pridaj bujon, zatial si vsetky tuhe ingrediencie okrem vajec nakrajaj nadrobucko (to je asi najdlhsia cast pripravy/varenia). Ked zovrie vyvar/voda s bujonom, pridaj do nej 8PL lyzic sojovej omacky, 6PL octu a chilli (ja som dala 2KL erospista pasty) - ochutnaj vyvar, dochut podla vlastnej preferencie, niekto chce viac pikantnu, niekto viac kyslu. Dolezite je, aby si tento vyvar mala ochuteny podla seba co najlepsie. Ked si spokojna s chutou vyvaru, nechaj ho varit a pridaj vsetky nadrobno posekane ingrediencie. Nechaj varit cca 10 minut. Ochutnaj masko, ak je uvarene, mozes si v malej miske v deci studenej vody zarobit 5PL solamylu, ja miesam metlickou. Pridaj za staleho miesania do vriacej polievky, pozor, rychlo zhustne, preto miesaj. Solamyl pridavaj v pripade, ze sa ti nezda polievka dost husta. Ochutnavaj priebezne, ked si spokojna s chutou aj hustotou polievky, pridaj na zaver vajcia. Rozslahaj ich v malej miske a vlievaj pomaly do stale bublajucej polievky, (nemiesaj! aby ti z vajca nevznikla hmla ,-) ), nechaj chvilku bublat, nech sa vajce uvari a miesaj az tak po minutke ako ich tam vlejes! Na zaver podavaj polievku s nasekanou pazitkou, mladou cibulkou a skus bez paliciek ,-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 3.2.2015, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |