. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina M. (mataalex) ID 27652
.
mimibazar.sk/mataalex
Oblasť: Trebišov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.11.2007
Naposledy: 19.4.2016 8:09
Aktualizácia: 10.12.2011 18:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 54
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 31
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Filé na horčicovom masle



POTREBNÉ PRÍSADY

plátky rybieho filé, 400g mrkvy, jeden por, 3 PL masla, 250ml zeleninového vývaru, 1 PL horčice, 1 PL kôpru, korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú mrkvu pokrájame na kolieska a pór tiež. Na 2PL masla mrkvu spolu s pórom podusíme do makka, osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom a necháme prevrieť. Hotovú zmes aj so šťavou vylejeme do zapekacej misy.Zvyšné maslo zmiešame s horčicou a posekaným kôprom. Umyté a osušené filé osolíme, okoreníme a potrieme maslovo-horčicovou zmesou a uložíme na zeleninu v zapekacej miske. A už len dáme zapiecť do rúry na takých 170 st.
Ja som k tomu podávala opekané zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2015, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rožteky máčané v rumovom masle



POTREBNÉ PRÍSADY

500g masla, 6žltkov, 220ml mlieka,500g hl.múky,sol, štipka citronovej kôry,30g droždia, 250ml rumu, 200g práš. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme 250g masla a vymiešame ho so 4 žltkami do peny.Pridáme vlažné mlieko, múku štipku soli citr. kôru a droždie. Nemusíme robiť kvások , droždie zapracujeme priamo do cesta.Urobíme cesto. Cesto dáme na pomučenú dosku a narežeme asi na 50 kúskov a necháme vykysnuť. Z každeho kuska urobíme guličku a potom valčekom vytvarujeme na trojuholník a zrolujeme na rožok.Plech vymastíme tukom a ukladáme rožky.Zvyšné 2 žltky rozšlaháme a potrieme rožteky. Zas necháme troch vykysnúť.Pečieme v rure na 230 stupnov do zlata.Zvyšné maslo roztopime a pridáme rum. Rožky po upečení ešte teplé natrieme rumovým maslom a obalíme v práškovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.12.2009, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Šťavnaté rumové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g nadrobno nakrájaného sušeného ovocia, 2 PL rumu 1PL medu, marina keksy, čokoládová ryža na obalovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Sušené ovocie premiešame s rumom a medom. Nadrvíme Marína keksy podla potreby aby sa dobre tvarovali guličky a obalíme v čokoládovej ryži alebo celé namáčame v roztopenej čokoláde.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové hrudky z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mliečnej čokolády, 300g horkej čokolády, 250g masla, 200g ovsených vločiek, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ovsené vločky nasucho opražíme a necháme vychladnuť. Nalámanú čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vmiešame vločky a vanilkový cukor.Zmes necháme vychladnúť. Ked zmes začne tuhnuť vytvoríme guličky a dáme ich na foliu alebo celofán stuhnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Parížske kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 440 ml muky, 200ml práškového cukru, 110ml oleja, 220ml mlieka, 3lyž. kakao, 1 prášok do pečiva, 3 vajíčka KREM:400ml smotany na šlahanie 33%, 2 čokolady Ľadové gaštany, čokolada Margot na postruhanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladke cesto, ktoré vylejeme na plech a dáme piecť.
Smotanu dame do hrnca zohrievať a do teplej nalameme ľadove gaštany a asi minutu povaríme. necháme poriadne vychladnuť môže byť v chladničke aj do druhého dňa a potom mixérom šlaháme asi 5minut na najvyšších otáčkach. Smotanový krém dáme na vychladnutý korpus a postruhame čokoládu Margot.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnové orechové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

40dkg poloh.muky, 1 palmarin, 15dkg práškový cukor, 4 žltky, 1 prašok do pečiva, mleté orechy podla potreby džem

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto okrem okrem orechov a džemu zmiešať a vypracovať hladké cesto, ktore treba rozdeliť na tri časti.Vyvalkame si jednu časť cesta a dame na plech. potrieme džemom a dame časť orechov s cukrom . Na to dáme druhý plát cesta a znova potrieť džemom a na to orechy.Na vrch priložime tretí plát cesta poprepichujeme vidličkou a dame piecť. Medzi tým si vyšlaháme zo 4 bielkov sneh spolu s 20dkg praškoveho cukru. Ked je koláč skoro hotovy vyberieme z rúry a vrch potrieme dzemom a dame na to sneh a este chvílu pečieme kym sa vrch nepripečie do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzke karamelové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja
Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov
Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť.
PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém.
KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2008, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medove rezy s piškotami



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl. múky, 1 vajce, 80g kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 1 čaj. lyž. sody bikarbony, 50g Hery, 3 lžice mlieka
PLNKA: 1 L mlieka, 12 lyž. muky,2 lyž. zl. klas, 150g práškovy cukor, 150g Hery, 3 bal. piškoty, mlieko na namačanie piškôt, trošku rumu, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: V mlieku rozmiešame vajce, pridame ostatne prísady okrem muky a uvarime. Ked zmes vychladne vmiešame muku a vypracujeme hladke cesto. Rozdelime na polovicu a každu rozvalkame a upečieme na menšom plechu.
PLNKA: Z mlieka, múky a zlatého klasu uvaríme kašu a ked vychladne primiešame cukor a Heru. Na jeden plat natrieme časť plnky a na to poukladame poškoty namočene v mlieku s rumom.Na piškoty dame plnku a zas druhu vrstvu piškoty. Na ne zvyšok plnky a druhý plát cesta. Potom už len poliať čokoladovou polevou.
Dobru chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Marinované rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

3-4 vajička, vegeta, kari, majoranka, sol, mlete č. korenie, ml. červena paprika, trochu muky a samozrejme rezne.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajíčka a ostatne suroviny zmiešajte a urobte z toho taku marinadu, do ktorej date na hodinu rezne. Potom už len šup na olej a vypražiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Taškentská roštenka



POTREBNÉ PRÍSADY

roštenka, vegeta, trochu kari, maslo, olej, horčica, 1dcl smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Roštešnku narežeme na rezne. Vegetu a kari zmiešame a v tom obalime rezne a dame do hrnca s roztopenym maslom na 2hodinky do chladničky.Potom mäsko prudko opečieme a podlejeme vodou a dusime do mäkka.Prichutíme horčicou a zalejeme smotanou ak treba tak trošku zahustiť. Podavajte s knedlikom alebo kto čo ma rad.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 31 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu