končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martinská roládaPOTREBNÉ PRÍSADY recept POSTUP PRÍPRAVY DIEVČENCE NEMÁTE NIEKTO RECEPT NA MARTINSKÚ ROLÁDU??? Ja ju veľmi milujem a kupujem si ju v jednej cukrárni na Trnávke v Ba, ale recept som nikde nezohnala. je to akési čokoládovo - orechové cesto plnené asi šľahačkou... Ak by ste ju niekto mali, prosím prilepte ju. Ďakujem ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2007, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
čo zo starého chlebaPOTREBNÉ PRÍSADY starý chlieb a rôzne recepty POSTUP PRÍPRAVY 1. knedle zo starého chleba I. 0,5 kg bieleho, 0,5 kg čierneho chleba, 2 lyžice masti, 200 g krupice, 2 dl kyslého mlieka, 1 vajce, soľ, 50 g droždia. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme ich na masti. Z múky - krupice a kyslého mlieka, vajca, soli a droždia sa vymieša polotuhé cesto, do ktorého vmiesime chlebové kocky. Necháme asi 1 hodinu kysnúť. Potom rukami vyformujeme bochníky, ktoré varíme v slanej vode asi 30 minút. 2. chlebová polievka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
HOLUBKY alebo Plnený kapustný list - veľká dávka - pre Evu SPOTREBNÉ PRÍSADY Plnený kapustný list – veľká dávka Potrebujeme: 1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka, 300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika/ kyslá smotana/ POSTUP PRÍPRAVY Plnený kapustný list – veľká dávka Potrebujeme: 1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka, 300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika POSTUP: Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy veľmi tvrdé časti nepoužijeme alebo vyrežeme. Uvaríme ryžu – ja to robím tak, že nechám zovrieť dostatok osolenej vody a do nej dám omytú ryž a uvarím ako cestoviny, pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmykáme. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín/ak sa nám zdá, že je plnka riedka pridáme strúhanku, ak je naopak tuhá zriedime horčicou alebo kečupom. Naukladáme naplnené listy na kyslú kapustu a takto ukladáme, ale nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5 l až 1 l vody a posypeme troškou vegety. Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch. Alebo zalejeme kyslou smotanou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2009, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
račianský makovník a orechovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Dievčence neviete recept na originálny Račianský makovník a orechovník? Jedla som ho a je božský POSTUP PRÍPRAVY Jedla som ho a je božský ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2008, 2:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |