končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná čokoládová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 10 dkg cukru, 5 žltkov, 2 PL kakaa, 1 PL hrubej múky a parížky krém: 1 šlahačka, 1 PL kakaa a 3 PL práš.cukru uvariť a vyšlahať po 12 alebo 24 hodinách v chlade. POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšlaháme sneh, pridáme cukor, žltky, kakao a múku. pečieme 7-10 min na cca 180 stupnov. po vychladnutí naplniť parížskym krémom , aj vrch a postrúhať čokoládou. je výborná! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
plnená cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 cuketa, biele ml.korenie, sol, 200 g šunky, 4 varené zemiaky,tavený syr, syr na posypanie, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY cuketu nasolíme aby zmäkla ( samozrejme ju vopred vyčistíme). šunku speníme na oleji, pridáme tavený syr a smotanu, ked začne vrieť,pridáme zemiaky nakrajané na kocky, osolíme, ja som pridala aj petr.vnať. kto má rád môžem pridať napr. kukuricu alebo hrášok:) potom pridáme ešte 4 vajíčka, a uvaríme zmes, ktorou plníme cuketu a zapekáme 10 min. pred dokončením posypeme syrom a necháme chvíľu zapiecť . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2012, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
vynikajúca bravčová roláda - zatial chutila každému:-)POTREBNÉ PRÍSADY 3,5 dcl mlieka 1 vajce 1/2 ČL 1 ČL soli 1/2 ČL korenia, pomleté pliecko- cca 1 kg. Plnka: praženica z 5 vajec, kápia, salám ( šunka, dietný a pod.) POSTUP PRÍPRAVY Pomleté maso zmiešame s prísadami, následne ho rozprestrieme na alobal , dáme praženicu, salám a kápiu, ( alebo uvarené celé vajíčka) a zrolujeme. Pečieme tak na 180 stupnov. Je štavnatá a vynikajúca aj teplá i studená! Dobrú chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.2.2012, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni)POTREBNÉ PRÍSADY Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g syra na strúhanie, 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku, 12 plátkov lasagnového cesta POSTUP PRÍPRAVY Bolonská omáčka: Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút. Syrová omáčka: V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí. Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 16.5.2023, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |