končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
TORTY |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 6 vajec, 1dcl oleja, 250g cukru, 250g hladkej múky, 100g čokolády na varenie, 1 prášok do pečiva, PLNKA : 1Lmlieka, 150g cukru, 3 čokoládové pudingy DR. Oetker, 200g čokolády, 200g masla, POLEVA : 250g čokolády, 250ml šlahačky POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvaríme puding, mlieko, cukor. Necháme vychladnúť. (Odložiť bokom) Do čistej misky si vyšlaháme žĺtka s cukrom a pridáme rozpustenú čokoládu (100g). Pridáme k tomu olej, vodu a znovu prešlaháme. Postupne pridáme múku, prášok do pečiva a znovu prešlaháme. Nakoniec vmiešame vyšlahané bielka. Cesto vylejeme do vymazanej, múkou posypanej formy. Pečieme asi 40-50 min. Hotový korpus po vychladený rozrežeme presne cez stred. Vychladnutý puding si prešlaháme mixérom. Potom vyšlaháme maslo (Izbová teplota) a pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu. A potupne pridávame puding. ( Tá plnka je neskutočne lahodná !!!!!!!!!) Hotovú plnku dáme na spodný plát a rozotrieme. Potom mierne pritlačíme vrchný korpus a okraje natreme plnkou. ( Ja natieram aj vrch a polevu nerobím) Potom tortu vyzdobíme a je NESKUTOČNE dobrá ! :) Piekla som ju s kamarátkou :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.1.2014, 11:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PerníkPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dkg práškového cukru, 40 dkg hladkej múky, 1/2 l mlieka, 3 lyž. oleja, 2 vajcia, 1 lyž. sódy bikarbóny, 2 lyž. kakaa, 1 prášok do perníka, orechy alebo hrozienka (ak práve nemáte doma nevadí, ja tam nezvyknem dávam nič a aj tak nám veľmi chutí) POSTUP PRÍPRAVY Keď sme si všetko odvážili, postupne popridávame potrebné prísady a mixérujeme. (múku, práškový cukor, mlieko, olej, kakao, lekvár, sódu bikarbónu, prášok do perníka). Keď sme to všetko krásne vymixérovali, vymastíme si plech, posypeme múkou, nalejeme na plech a dáme piecť. Pečieme približne 20-30 minút. :) Na vrch perníka si môžeme uvariť aj čokoládovú polevu, alebo natrieť ešte lekvárom, tento perník nám veľmi chutí ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.7.2013, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané zemiaky s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY (pre 4 osoby) 4 kusy kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1 sladká smotana, údený syr, olej na vymastenie, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky postrúhame na tenké plátky, ktoré dáme do vymastenej zapekanej misy. Na zemiaky naukladáme na tenké plátky pokrájané kuracie prsia. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme vegetou. Znova uložíme zemiaky, vylejeme rozšľahané vajcia a dáme asi na 15 minút piecť do mierne vyhriatej rúry. Potom zasypeme údeným syrom, zalejeme smotanou a dáme zapiecť. Po zapečení krájame na kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.9.2016, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Parížsky šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 2 PL Wolčesterovej omáčky, 2 PL octu, 2 PL oleja, 1 Kávová lyž cukru, 2 PL horčice, 30-40 dkg diétnej salámy, 1 cibula, 10-15 dkg hrášku, 1 Tatárska omáčka, 3 vajcia uvariť na tvrdo, 2-3 kusy uhoriek, na malé kúsky nakrájať POSTUP PRÍPRAVY Ocot, 2 PL wolčersterovej omáčky, 2 PL oleja, 1 KL cukru, 2 PL horčice varíme spolu cca 2-3 minútky. Necháme vychľadnúť, 3 vajíčka si uvaríme na tvrdo. Zatial si nakrámejame 30-40 dkg diétnej salámy, 1 cibuľu, uhorky a vajíčka. Salámu, cibuľu, hrášky,, tatársku omáčku a vajíčka dáme do väčšej misky. Keď je už omáčka vychladnutá, nalejeme ju do misky a všetko spolu zmiešame. :) Ak k tomu pridáte aj zemiaky, budete mať Vlažský šalát (väčšia dávka) :) Dobrú chuť ! ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 29.3.2013, 13:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |