Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 a 1/4šálky cukru (kombinácia kryštálového a vanilkového podľa chuti- ja som mala vanilkový domáci), 4 šálky plnotučného mlieka, 1/4 lyžičky sódy bikarbóny, namiesto vanilkového cukru sa môže použiť 1 vanilkový struk
POSTUP PRÍPRAVY
Dulce de leche je sladký karamelový krém rozšírený v celej Latinskej Amerike. Tak si ho natierajú na chlieb a pečivo alebo pridávajú do cookies a koláčov. V Mexiku je známy ako cajeta, manjar blanco v Peru, Chile a Bolívii a ako arequipe v Kolumbii. Tento recept som našla na viacerých zahraničných stránkach, tak som sa rozhodla vyskúšať túto verziu: Všetky prísady dáme do hlbokého hrnca- naozaj musí byť hlboký, lebo mlieko môže zo začiatku trošku peniť a mať tendenciu vykypieť. Poriadne rozmiešame a privedieme k varu. Znížime oheň (musela som preložiť na elektrický horák lebo na plynovom mi to stále prudko vrelo) a veľmi pomaly varíme cca 2 hodiny. Netreba miešať úplne stále, ale premiešať treba pomerne často. Postupne to začne meniť farbu z bielej na jemne béžovú, potom tmavnúť a hustnúť. Ku koncu keď je to hustejšie treba miešať stále aby krém neprihorel. Kto chce dulce de leche ako topping, odstaví skôr, keď je ešte redší, kto chce hustý krém alebo nátierku, varí dlhšie. Je to veľmi podobné salku, niektoré recepty sú dokonca zo salka. Ja som krémom plnila čokoládové muffiny, bolo to fantastické!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (11) posledné: 5.3.2011, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |