. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Radka T. (Radka6) ID 152710
.
Oblasť: Hlohovec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2010
Naposledy: 5.7.2015 10:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 9
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zeleninový šalát


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g hlávkového šalátu (asi 2 hlávky) 1 viazanička reďkovky 2 vajcia uvarené natvrdo 1 lyžica pokrájanej petržlenovej vňate 1 lyžicu nasekanej pažítky soľ a mleté čierne korenie Na zálienku: 150g syra s modrou plesňou 2 lyžice citrónovej šťavy 2 lyžice majonézy 125ml kyslej smotany 1 lyžičku vorčestrovej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

1). Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Reďkovku pokrájame na menšie kúsky, vajcia na osminky.
2). Nivu pretlačíme cez redšie sito a dohladka vymiešame s citrónovou šťavou. Pridáme majonézu, kyslú smotanu, vorčestrovú omáčku, ochutíme soľou a korením.
3). Pekné šalátové listy rozložíme na veľký tanier, zvyšok pokrájame na rezančeky, ktoré dáme do stredu taniera. Na ne navrstvíme reďkovku. Všetko posypeme nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou. Polejeme pripravenou zálienkou. Šalát necháme odstáť asi hodinu v chladničke a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.3.2011, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Snehové pusinky s plnkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bielka 200g práškového cukru 1 lyžičku citrónovej šťavy 1 lyžička maizeny Na plnku 3 lyžice čokoládovej nutelly 6 lyžíc mascarpone preosiate kakao na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1). Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh. Do snehu potom pridáme citrónovú šťavu a zľahka premiešame. Ochutený sneh dáme do cukrárenského vrecúška s nadstavcom a na plech vyložený papierom na pečenie dáme menšie okrúhle kôpky snehu, ktoré v mierne vyhriatej rúre usušíme.
2). Čokoládovú nutellu vymiešame s mascarpone. Na spodnú časť jednej usušenej pusinky dáme plnku, spojíme s druhou pusinkou a povrch posypeme preosiatym kakom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.4.2011, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jarný šalát s lososom



POTREBNÉ PRÍSADY

200g údeného lososa 170g listov miešaného šalátu 50g mozzarely soľ mleté čierne korenie citrónovú šťavu olivový olej kôpor cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1). Listy šalátu umyjeme, osušíme, natrháme na menšie kúsky a dáme do misky. Pokvapkáme olivovým olejom, posolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a ochutíme cukrom. Premiešame a necháme chvíľku odstáť.
2). Potom do šalátu pridáme kúsky údeného lososa a rukami na menšie kúsky natrháme mazzarelu. Premiešame a ozdobíme lístkami kôpru. Podávame s bielym pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.3.2011, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Nealko punč pre celú rodinu



POTREBNÉ PRÍSADY

1L jablkového džúsu 300g jabĺk 2 nektarinky 300g zeleného hrozna 1 pomaranč 1 limetka 1/2 vanilkového struku "BURBON" 1 balíček vanilínového cukru 1 škorica v celku

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme variť jablkový džús, 1/2 vanilkového struku, škoricu a vanilínový cukor. Ovocie dobre umyjeme a nakrájame na menšie časti. Limetku a pomaranč po umytí nakrájame na kocky aj s kôrou. Pridáme do hrnca a pomaly varíme hodinu, kým sa chute a vône spoja. Pripravený punč nalievame do pohárov aj s ovocím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2012, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Bábovka Margot


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru, 1 čokoláda Margot, 1 prášok do pečiva, 2 vajce 2 lyžice oleja, hrnček šľahačky alebo mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Zamiešať a upiecť. Pečie sa cca 25 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.2.2013, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

čerešňový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g masla 150 g práškového cukru 35 g pomarančového práškového džúsu štyri vajcia 350 g polohrubej múky 0,1 l mlieka 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do mlieka vsypeme práškový džús a rozmiešame. Do vymiešaného masla pridáme mlieko s džúsom, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Dobre premiešame. Do vymastenej, múkou vysypanej formy dáme polovičnú časť cesta, do ktorej zatlačíme 250 g vykôstkovaných čerešní. Pridáme druhú časť cesta, do ktorej dáme zostávajúcu časť čerešní. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 60 až 70 minút. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Hviezdičkové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 200 g mletých mandlí ( môžu byť aj vlašské orechy ), 100 g horkej čokolády, 200 g marcipánu, 2 bielky, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, trocha škorice, čerešňový kompót, rum Na ozdobu : čokoládová poleva, bielková poleva ( cukor+1 bielok + citr. šťava)

POSTUP PRÍPRAVY

Čerešne scedíme a odkôstkované namočíme na 1 deň do rumu. Potom ich vyberieme a necháme dobre oschnúť. Mandle alebo orechy nasucho opražíme a necháme vychladnúť. Marcipán spracujeme s bielkami, pridáme kakao, škoricu, mandle, strúhanú čokoládu, cukor a dobre spracujeme. Vlhkými rukami odoberáme malé kúsky cesta a vkladáme do nich čerešne. Každý kúsok s čerešňou vytvarujeme do guličky s priemerom asi 3 cm. Guličky uložíme na vymastený plech a pečieme asi 15 min pri strednej teplote. Necháme vychladnúť. Guličky namáčame vrchnou časťou, teda nie celé, do čokoládovej polevy a po stuhnutí na ne bielkovou polevou kreslíme hviezdičky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 31.7.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

pudingovy kolac s jahodami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 2 lyžice roztopenej Hery, 2 lyžice mlieka, 100 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, jahodový džem, 500 g jahôd, postrúhaná čokoláda Plnka 1: 750 ml mlieka, 2 vanilkové pudingy, 200 g masla, 80 g práškového cukru, 1/2 bal. želatíny Plnka 2: 2 pochúťkové smotany kyslé, 2 biele jogurty, vanilínový cukor, 1/2 bal. želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.

Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu došľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme teplou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.

Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.8.2010, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

bananove jednohubky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

guľaté piškóty, banány, čokoládovú polevu

POSTUP PRÍPRAVY

špáratko), namočíme v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu