. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana P. (fialetta) ID 142286
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.3.2010
Naposledy: 23.2.2015 13:07
Aktualizácia: 10.1.2015 16:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 15
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo-tvarohový zákusok


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku KRÉM: 400 g jemný tvaroh,1/2 l mlieko, 2 zlaté klasy, vanilkový cukor, 5 PL cukru ,125 g masla Želatína: 2 sáčky želé Dr.Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.Z mlieka ,cukru a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh .Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.Na to poukladáme čerstvé jahody a zalejeme želatínou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.6.2013, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čerešňovo-jahodový koláč s posýpkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky polohrubej múky, 1 šálka jemného kryštálového cukru, 1/2 kocky masla (hera), štipka soli, 3 vajcia, PDP, 2 dl teplého mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme múku, PDP, cukor, maslo, soľ a rukami všetko rozmrvíme, až vznikne jemná posýpka. Jednu šálku posýpky odoberieme a odložíme. Do ostatnej zmesi pridáme vajcia, mlieko a vareškou alebo ručným mixérom vymiešame či vyšľaháme na jemný krém. Vylejeme ho na vymastený plech, vysypaný polohrubou múkou, obložíme čerešňami a jahodami (môžeme použiť hociaké ovocie), posypeme odloženou posýpkou a dáme piecť pri teplote 180°C 40 až 50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta s parížskym krémom pre môjho syna k 13-tim narodeninám :-)))


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec, 150 g prášk.cukru, 1 balíček vanilk.cukru, 2 lyžice kakaa, 50 g pomletých lieskových orechov, 50 g hrubej múky, 2 banány, 1/2 balíčku prášku do pečiva PARÍŽSKY KRÉM: 2 šľahačky, 2 čokolády na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme orechy, múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva, vanilkový cukor, kakao a vymiešame do hladka. Pomaly vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Zmes dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Parížsky krém pripravíme nasledovne: Na pare vymiešame šľahačky s čokoládou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krém vymixujeme asi 3 minúty a dáme do chladničky na 8 hodín. Po 8 hodinách znova dobre vyšľaháme na tuhý krém.
Upečený korpus rozpolíme, natrieme polovicou plnky, poukladáme na kolieska pokrájané banány a opäť potrieme druhou polovičkou krému. Dáme do chladničky. Tortu môžeme poliať čokoládovou polevou a ozdobiť lieskovými orechmi a šľahačkou. Ja som zdobila iba so šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.5.2011, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*Strúhaný tvarohový koláč*


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 žĺtok, 150g práškového cukru, 250g hery, 400g hladkej múky, vanilínový cukor, 2 PL kakaa, 1/2 bal. prášku do pečiva PLNKA: 750 g tvarohu, vanilínový cukor, 250g práškového cukru, 1 PL Solamylu, 4 vajcia, 4 PL vody

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtok,práškový a vanilínový cukor zmiešame s herou,múkou,práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme vláčne cesto,ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Tvaroh, žĺtky,Solamyl a obidva cukre vymiešame. Z bielkov a vody vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho zmiešame s tvarohovou zmesou. Plech vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Na plech nastrúhame 3/4 cesta. Na cesto navrstvíme plnku a na ňu nastrúhame zvyšnú 1/4 kakaového cesta. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2011, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lahodný broskyňový zákusok


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec, 300 g práškového cukru, 150 ml oleja, 150 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku KRÉM: 2 balíčky práškovej šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 kyslé smotany Rajo, 6 lyžíc práškového cukru, 1 broskyňový kompót POLEVA: 500 ml vody, 1 práškový džús Tang s broskyňovou príchuťou, 1 balíček Zlatého klasu

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom dotuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.
Želatínová poleva: V 300 mlvody rozpustíme práškový džúsa dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať. Potom krájame na rovnaké kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2011, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvový koláč - carrot cake


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1,5 h (hrnčeky) hnedého cukru** 4 vajíčka** 3/4 h oleja** 2h polohr.múky** 2 čaj.lyž- soda bikarbona** 2 čaj.lyž. prášku do pečiva** 1/4 č.lyž. soli** 1 č.lyž. škorice** 4h strúhanej mrkvy ( 5 väčších mrkiev)** 3/4 h nasekaných vlašských orechov*** POLEVA: 120g masla** 250 g jemného tvarohu** 1 h prášk.cukru** 1 vanil.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si posekám orechy a postrúham mrkvu, robím to hneď za sebou v kuch. robotovi.Zmiešam postupne všetky suroviny. Začínam cukrom a vajíčkami, do toho olej, múka, škorica, soľ, soda, pdp...Nakoniec vymiešam mrkvu s orechami. Masu vylejem na vymastený a vysypaný plech. Pečiem pri 180°C kým sa cesto prestane lepiť na špáratko.
Kým sa piekol tak som si vymiešala tvaroh s maslom, (je dobré aby mali rovnakú teplotu) a do toho práškový a vanilkový cukor.
No a touto masou sa obleje vychladnutý koláč .
Dobré je dať hned do chladničky celý koláč, nech poleva trochu stuhne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

°°°Tvarohový koláč z lístkového cesta°°°


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta , 1 vanilínový cukor , 500 ml mlieka , 5 vajec , 150 g práškového cukru , 2 Zlaté klasy , 500 g jemného tvarohu , 150 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech až po horný okraj. Do mixéra dáme žĺtky, 150 g práškového cukru, vanilínový cukor a všetko dobre rozmixujeme. Do rozmixovanej zmesi postupne pridávame mlieko a tvaroh. Nakoniec postupne prisypeme obidva Zlaté klasy, dobre premixujeme a hmotu vylejeme na lístkové cesto. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry do polotuha pri teplote 180 °C. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov a 150 g práškového cukru. Natrieme ho na cesto a dopečieme pri 150 °C, pokiaľ sneh nezozlatne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2018, 17:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥Rýchly jablkový koláč♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g postrúhaných jabĺk, 400 g práškového cukru, 200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 4 celé vajcia, 2 dl oleja, 1 ČL sódy bikarbóny, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu vymiešame a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Koláč upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 8.10.2012, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

♥Môj najlepší domáci chlebík♥



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 100g celozrnnej múky, 350 ml vody, 2 ČL soli, 1 PL octu, 2 PL oleja, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL slnečnice, 1 ČL ľanových semienok, 1 balíček sušeného droždia.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne si postupne dáme vodu, soľ, ocot, olej, rascu, múku, semienka a droždie. Nastavíme základný program, hmotnosť 1000 g a strednú kôrku. Môj syn tento chlebík miluje♥♥♥.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 29.12.2013, 12:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

°°°Anglický koláč°°°


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

***Recept je z časopisu Dobré jedlo, je vynikajúci *** 3 vajcia, 200g práškového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 200ml oleja, 150g najemno postrúhanej mrkvy, 150g kompótového ananásu, 100ml ananásovej šťavy, 250g hladkej múky, 150g celozrnnej múky, 3 lyžičky škoricového cukru, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 100g posekaných orechov, soľ, práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, očistenú a postrúhanú mrkvu, nadrobno pokrájaný ananás a ananásovú šťavu.
2. Preosiatu hladkú múku zmiešame s celozrnnou múkou, so škoricovým cukrom, sódou bikarbónou, soľou, s orechmi a premiešame. Sypkú zmes pridáme k vyšľahaným vajciam s mrkvou a ananásom a premiešame.
3. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 15 až 20 minút pri teplote 175 °C. Koláč po vychladnutí nakrájame a posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.9.2010, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu