. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lenka S. (boriska33) ID 137641
Oblasť: Humenné
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.2.2010
Naposledy: 14.12.2021 10:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Sypaný jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 poháre múka hladká • 2 poháre, detská krupica, alebo múka hrubá • 2 poháre cukor práškový • 1 ks prášok do pečiva • 1 ks cukor vanilkový • 2 kg jablká • 1 ks Her • tuk

POSTUP PRÍPRAVY

Používam 3 dl pohár. Všetky suroviny okrem jabĺk a Hery si zmiešame v jednej miske. Postrúhame si jablká, s ktorými nešetríme a ani ich nevymačkávame, lebo koláčik bude suchý.

Plech vymastíme tukom. Na pekáč rovnomerne vysypeme 2 poháre zmesi. Na túto zmes dáme polovicu jabĺk, aj so šťavou - jablká nežmýkať. Opäť vysypeme rovnomerne po celej ploche 2 poháre zmesi a dáme druhú polovicu jabĺk, ktoré zasypeme poslednými 2 pohármi zmesi. Jablká musia dôkladne zakryť múku, inak koláč bude suchý, preto ak vám jabĺčka zachýbajú, radšej si treba dostrúhať. Lenivosť sa nie vždy vypláca:-)
Typ pre vás: Sypkú zmes si rozdelím tak, aby stredná vrstva bola najtučnejšia a spodná zasa najtenšia... Z vlastnej skúsenosti viem, že ked dám spodnú vrstvu príliš hrubú, tak mi ňou jablčka neprejdu a je niekedy suchá... a stredná vrstva môže byť hrubšia, pretože saje vlhkosť aj zo spodných aj z vrchných jablk...

Na túto zmes postrúhame rovnomerne Heru a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja pečiem zo začiatku na 250°C a keď koláčik začne voňať, stiahnem na 160°-170°C a pomaly do zlatista dopečiem. Takto vyzerá koláčik po rozkrájaní:

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.10.2012, 12:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechovo čokoládová pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec 140 gr mletých vlašských orechov 140 gr práškového cukru 140 gr masla 70 gr strúhanky 2-3 pol. lyžice kakaa Hrozienka Pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

V miske vyšľaháme maslo, žľtka a cukor. Pridáme orechy, strúhanku a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do masy. Dve formy vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme cesto, pečieme na 170 st. asi 45 min. Upečené vyklopíme na mriežku, vychladnuté prerežeme po dĺžke, naplníme pikantným džemom. Potrieme čokoládovou polevou.

Poleva:
3 pol. lyžice mlieka
2 pol. lyžice cukru
1 pol. lyžica kakaa
50 gr. horkej čokolády
1 kávovú lyžičku masla.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2011, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vanilkové rožky - zaručene dobrý recept



POTREBNÉ PRÍSADY

• 240 g hladkej múky • 160 g masla • 50 g práškového cukru • 100 g pomletých vlašských orechov • 1 žĺtok • práškový cukor + vanilínový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Z hladkej múky, masla, práškového cukru, mletých vlašských orechov a žĺtka vymiesime hladké cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu v rúre asi 25 minút, potom ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru. Uložíme na chladné a suché miesto. Pri okamžitom konzumovaní sú krehulinké, po pár dňoch sa priam rozplývajú na jazyku. Niekedy z cesta tvarujem iba také valčeky, nemusia to byť vždy rožky... Kto má rád hrozienka môže do cesta pridať aj hrozienka, alebo iné sušené nasekané ovocie, čokoladové lupienky....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 17.12.2012, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu