. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

katarina b. (dolly871) ID 135157
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2010
Naposledy: 27.4.2024 14:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MLETÉ MÄSO

plnená pečená Cukina



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso,paradajky,papriky,plátky syra,olej,cibuľa,cesnak,cukina,soľ,mčk,vegeta,majorán,...každá ingrediencia podla chuti a počtu stravníkov .

POSTUP PRÍPRAVY

Cukinu prerežeme na polovice po dlžke vydlabeme a ostane nám ako keby korýtko.Cibuľu nakrájame na kocky a dusíme ju na oleji do sklovita ,potom pridáme nakrájanú na kocky papriku a paradajku a všetko spolu podusíme do mäkka,keď je hotovo pridáme mleté mäso osolíme,pridáme aj vegetu, majorán,mčk,premiešame prikryjeme a dusíme do mäkka cca 35 min,pridáme pretlačený cesnak premiešame a malinkú chvíľu podusime.Odstavíme z ohňa a zmesou naplníme vydlabanú cukinu uložíme na plech( ja som použila papier na pečenie )...a pečieme na 170 stupňov cca 45 min.až kým cukina nebude mäkká .Pred dopečením na vrch poukladáme plátky syra a chvíľočku dopečieme ...pokrájame na menšie akoby korýtka....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

lupáčiky plnené šunkou a syrom(miesto šunky môže byť aj slaninka)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky,,2 dcl oleja,,1PL sol,,70-100g droždia 5 dcl mlieka,, šunka podľa potreby,,(na každý lupáčik ide plátok šunky)tvrdý syr eidam tak isto podľa potreby ,,(tak isto plátok tenkého syra na každý lupáčik) žltko na potretie,,sezam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zarobíme si kvások z vlažného mlieka a cukru.kvások zakryjeme utierkou a necháme vikysnúť.Do misky si preosejeme múku,pridáme sol,olej,kvások a zamiesime cesto.Necháme vikysnúť,rozdelíme na 4 rovnaké bochníky .Každý bochník rozváľkame na kruh a rozdelíme na osem častí tvaru trojuhelníka.Na každý trojuhelník poukladáme šunku,plátok tenkého syra a zavinieme ako croesant.poukladáme na pomastený plech a povrch lupáčikov potrieme žltkom a posipeme sezamom.dáme piecť pri 180-200 stupňou na 10-15 min.PS: DAJU SA AJ NA SLADKO LEN DO CESTA SA PRIDá 10 PL KRYSTALOVEHO CUKRU A Dá SA MENEJ SOLI 1CL.PLNIT SA MOZE NUTELOU,DZEMOM,ORECHAMI,COKOLADOU,ATD POVRCH POSYPAť CELíM MAKOM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.2.2017, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

skvelé smotanové langoše naše obľubené :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto :2 vajcia,400 ml mlieka,, 1 kg hladkej múky,,250 ml,kyslej smotany,,4 lyžičky soli,50 g droždia,,čl.cukru,kmín cca 1 čl,soda bikarbona čl.. NA POSYPANIE: kečup alebo tatarská omáčka to už podľa chuti ,, česnak,,tvrdý syr eidam môže byť aj smotana NA VYPRAZANIE OLEJ

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka,štipki cukru a droždia pripravíme kvások a zmiešame ho s múkou,vajíčkami,smotanou,kmínom,sodou bykarbonou a soľou.Vypracujeme a dáme na teplé miesto vykysnúť cca 40 min.ked už bude nakysnuté z cesta vyformujeme bochníky necháme ešte kysnúť 20 min.potom každý bochník prstami roztiahneme(dobré je ked si ruky naolejujeme vtedy sa nebude cesto lepiť na prsty) na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.Nakoniec ich potrieme prelisovaným cesnakom rozotretím soľou a pridáme kečup a syr .DOBRU CHUT PRAJEM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 31.3.2012, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

laskonky kokosové



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto suroviny: 6 bielkov,, 330 g krištalového cukru,, 100 g ,, práškového cukru,, 170 g kokosu..PLNKA: 150 g kryštalového cukru,, 1/2 l vody,, 4 dcl mlieka,, 2 zlaté klasy,, 250 g hery.

POSTUP PRÍPRAVY

takto sa to podarí : bielka s krištalovím cukrom šľaháme na parou cca 15 min do tuha.Misu z penou odstavíme a necháme mierne vychladiť.Kokos zmiešame z mletím cukrom a do tuhého snehu zľahka primiešame.POSTUP PRIPRAVY PECENIA : na plech položíme papier na pečenie a z ľahka potreme masťou na papier položíme šablonu na laskonky a naplníme rozotrieme cesto po šablone a pomali zdvihneme šablonu z plecha preč.PECENIESUSENIE: rúru predohrejeme na 120 stupňov vložíme plech a pečieme cca 15 min. až laskonky zväčšia objem tak teplotu rúri sťiahneme na 80 stupňov a necháme dosušiť pri otvoreních dvierkách rúry sušíme ich cca 15 min. upečené laskonky zľahka nožem odlepíme poprípade ešte dosušíme a necháme vychladnúť teplotu sušenia musíte odskúšať každá rúra pečie inak :-) vychladnuté laskonky zlepíme krémom môžme aj ozdobiť čokoládav ale nemusíme necháme uležať v chladu.POSTUP PLNKY:: cukor upálime na karamel zalejeme vodou a necháme rozvariť . Do mlieka dáme zlaté klasy a vylejeme do karamelu a uvaríme puding necháme vychladnúť . Do studeného dáme heru a dobre vyšlaháme a môžme laskonky plniť DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.2.2012, 11:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu