končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jarná plnená tortilaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracie mäso, 1 balenie zmes zeleninová mexická, 1 konzerva kukurica, 3 ks mrkva, 1 ks cibuľa, 3 ks paprika zelená, 3 kscibuľka jarná, štipka soľ bylinková, štipka korenie čierne mleté, 1 konzerva (pyré) paradajky pasírované, štipka chilli, tortilly, 300 ml (alebo jogurt)smotana kyslá, 3 PL omáčka sójová sladká POSTUP PRÍPRAVY 1.) Kuracie mäso si nakrájame na rezančeky. K mäsu pridáme sojovú omáčku, bylinkovú soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu dobre premiešame. Ak máme čas lepšie je nechať odležať v chladničke najlepšie 24 hodín. Ak máme nedostatok času tak môžeme robiť hneď. 2.) Cibuľu si nakrájame na rezance a opražíme ju na olivovom oleji. K cibuli pridáme naložené kuracie mäsko. Po asi 8 minútach pridáme pasírované paradajky, mrazenú zeleninu, mrkvu pokrájanu na polokolieska, papriku nakrájanú na rezance, kukuricu a jarnú cibuľku. Celú zmes okoreníme bylinkovou soľou, čiernym korením, chilli a poprípade ešte pridáme sojovú omáčku. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. (Ja mam rada zeleninku chrumkavú čize som dusila len chvílku) 3.) Pripravíme si smotanový drezing s jarnou cibuľkou. Smotanu si ochutíme bylinkovou soľou, čiernym mletým korením a chili. K smotane pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a drezing dáme do chladničky. 4.) Tortilu si môžeme pripraviť podľa ľubovoľného receptu. Ak nemáme dostatok času použijeme tortilly z obchodu. 5.) Pred podávaním si tortilu ohrejeme v mikrovlnke. Na tortilu navrstvíme mäsovú zmes a zvynieme. (Môžeme posypať strúhaným syrom-podľa chuti). Tortilu podávame s drezingom. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2013, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Bačovský plnený rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, vajíčka, šunka, červená paprika, bryndza, petržlenová vňať, štipka soli a čierneho mletého korenia, trojobal ( múka, vajce, strúhanka) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z 2 vajec si urobíme praženicu. K praženici pridáme šunku a papriku nakrájanú na kocky a bryndzu. Nakoniec dochutíme soľou a korením a pridáme petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naplníme zmesou a obalíme v trojoobale a následne vypražíme. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Moja prvá chalúpka :)PRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 23.12.2012, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Jednoduchý cviklový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cvikla, 2 strúčiky cesnaku, 1 kyslá smotana, soľ POSTUP PRÍPRAVY Cviklu si v celku uvaríme do mäkka. Necháme ju vychladnúť. Ošúpeme ju a nastrúhame na hrubšom strúhadle. K nastrúhanej cvikle pridáme roztlačený cesnak a vmiešame smotanu. Nakoniec ochutíme soľou. Je to veľmi jednoduchý šalát ale jeho chuť ma dostala. Podávala som ho k pečenej makrele a pečeným zemiakom. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Natierka z udeneho lososaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g udeneho lososa, 1 syr bambino, 2 PL kyslej smotany, 2 PL cesnakoveho drezingu, stava z 1/2 citrona, pazitka, sol a mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Lososa si nakrajame na drobno a primiesame ostatne suroviny. Podavame na hrianke. Je to velka mnamka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinovo-černicová bublanina s pudingom a želatínouPOTREBNÉ PRÍSADY Hrnčeková bublanina : 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hr oleja, 1 hr mlieka, 2 hr polohrubej múky, 1 pdp, maliny, černice Puding: ½ l mlieka, 1 a ½ zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor (kto ma rad viac plnky urobte z litra mlieka a 3 zlatych klasov ) Želatína zo zlatého klasu : 600ml vody, 100ml malinového sirupu, 2 zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Postup: Vajcia zmiešame s cukrom. Potom pridáme olej , mlieko, a nakoniec múku s pdp. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme maliny a černice. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 25 minút. Na vychladnutú bublaninu vylejeme puding. Necháme vychladnúť a nakoniec zalejeme želatínou. Koláčik je mierne kyselkavý a vynikajúci Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Osviežujúca tvarohovo-jahodová kockaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL vlažnej vody, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 500 g jemného tvarohu, šťava z 1 citróna, rumová aróma, 2 vanilkové cukry, práškový cukor podľa chuti /ja som dala asi 4 PL / Želatína: 1 zlatý klas, jahodový sirup + voda = 500ml / ja som dala asi 50ml sirupu a 450ml vody/, jahody POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto : Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vlažnú vodu. A vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme asi 18 min. pri 180 stupňoch. Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom. Potom ju jemne vmiešame do tvarohu. Pridáme ostatný cukor a zľahka premiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna a asi 5 kvapiek rumovej arómy. Na vychladnutú piškótu natrieme pripravený krém. Na krém poukladáme na plátky pokrájané jahody a zalejeme želatínou. Želatínu si pripravíme z zlatého klasu a sirupovej vody. Zákusok necháme odstáť do druhého dňa (ak vydržíme) . Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Motýlik :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorovy korpus, jahodovy dzem, pudingovo-tvarohova plnka, ovocie, zelatina ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2012, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečený lacný krémešPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 balenia BEBE keksy červene, 1 l vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 150g práškového cukru, 5 bielkov /ja dávam 3/, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Uplne jednoduchý :) V jednom litri vody uvaríme 3 zlaté klasy s vanilkovým a práškovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do uvarenej kaše. Na klasický veľký plech rovnomerne poukladáme keksy, zalejeme ich pripraveným krémom a rozotrieme ho. Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu keksov a necháme vychladnúť. Nad parov si urobíme čokoládovú polevu. Polevu rozotrieme na keksy a necháme stuhnúť. Dobrú chuť aj ked sa nezdá tento krémeš je veľmi chutný a veľmi lahucky je vhodny na toto obdobie ked vonku zacina byt teplucko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.8.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jahodova s cokotransferomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mramorovy korpus, parizska slahacka, visne, jahody ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 31.3.2012, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |