. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Michaela C. (michaela2107) ID 129046
.
Oblasť: Stará Ľubovňa
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.12.2009
Naposledy: 21.11.2021 13:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jarná plnená tortila



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracie mäso, 1 balenie zmes zeleninová mexická, 1 konzerva kukurica, 3 ks mrkva, 1 ks cibuľa, 3 ks paprika zelená, 3 kscibuľka jarná, štipka soľ bylinková, štipka korenie čierne mleté, 1 konzerva (pyré) paradajky pasírované, štipka chilli, tortilly, 300 ml (alebo jogurt)smotana kyslá, 3 PL omáčka sójová sladká

POSTUP PRÍPRAVY

1.) Kuracie mäso si nakrájame na rezančeky. K mäsu pridáme sojovú omáčku, bylinkovú soľ a čierne mleté korenie. Všetko spolu dobre premiešame. Ak máme čas lepšie je nechať odležať v chladničke najlepšie 24 hodín. Ak máme nedostatok času tak môžeme robiť hneď.
2.) Cibuľu si nakrájame na rezance a opražíme ju na olivovom oleji. K cibuli pridáme naložené kuracie mäsko. Po asi 8 minútach pridáme pasírované paradajky, mrazenú zeleninu, mrkvu pokrájanu na polokolieska, papriku nakrájanú na rezance, kukuricu a jarnú cibuľku. Celú zmes okoreníme bylinkovou soľou, čiernym korením, chilli a poprípade ešte pridáme sojovú omáčku. Všetko podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. (Ja mam rada zeleninku chrumkavú čize som dusila len chvílku)
3.) Pripravíme si smotanový drezing s jarnou cibuľkou. Smotanu si ochutíme bylinkovou soľou, čiernym mletým korením a chili. K smotane pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a drezing dáme do chladničky.
4.) Tortilu si môžeme pripraviť podľa ľubovoľného receptu. Ak nemáme dostatok času použijeme tortilly z obchodu.
5.) Pred podávaním si tortilu ohrejeme v mikrovlnke. Na tortilu navrstvíme mäsovú zmes a zvynieme. (Môžeme posypať strúhaným syrom-podľa chuti). Tortilu podávame s drezingom. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2013, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Bačovský plnený rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, vajíčka, šunka, červená paprika, bryndza, petržlenová vňať, štipka soli a čierneho mletého korenia, trojobal ( múka, vajce, strúhanka)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z 2 vajec si urobíme praženicu. K praženici pridáme šunku a papriku nakrájanú na kocky a bryndzu. Nakoniec dochutíme soľou a korením a pridáme petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame a necháme vychladnúť. Rezne naplníme zmesou a obalíme v trojoobale a následne vypražíme.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Moja prvá chalúpka :)


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.12.2012, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jednoduchý cviklový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cvikla, 2 strúčiky cesnaku, 1 kyslá smotana, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu si v celku uvaríme do mäkka. Necháme ju vychladnúť. Ošúpeme ju a nastrúhame na hrubšom strúhadle. K nastrúhanej cvikle pridáme roztlačený cesnak a vmiešame smotanu. Nakoniec ochutíme soľou.
Je to veľmi jednoduchý šalát ale jeho chuť ma dostala. Podávala som ho k pečenej makrele a pečeným zemiakom.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Natierka z udeneho lososa



POTREBNÉ PRÍSADY

200g udeneho lososa, 1 syr bambino, 2 PL kyslej smotany, 2 PL cesnakoveho drezingu, stava z 1/2 citrona, pazitka, sol a mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Lososa si nakrajame na drobno a primiesame ostatne suroviny. Podavame na hrianke. Je to velka mnamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-černicová bublanina s pudingom a želatínou



POTREBNÉ PRÍSADY

Hrnčeková bublanina : 2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hr oleja, 1 hr mlieka, 2 hr polohrubej múky, 1 pdp, maliny, černice Puding: ½ l mlieka, 1 a ½ zlatý klas, 2 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor (kto ma rad viac plnky urobte z litra mlieka a 3 zlatych klasov ) Želatína zo zlatého klasu : 600ml vody, 100ml malinového sirupu, 2 zlaté klasy

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Vajcia zmiešame s cukrom. Potom pridáme olej , mlieko, a nakoniec múku s pdp. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozložíme maliny a černice. Pečieme pri teplote 185 stupňov asi 25 minút. Na vychladnutú bublaninu vylejeme puding. Necháme vychladnúť a nakoniec zalejeme želatínou. Koláčik je mierne kyselkavý a vynikajúci Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.7.2012, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Osviežujúca tvarohovo-jahodová kocka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL vlažnej vody, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 500 g jemného tvarohu, šťava z 1 citróna, rumová aróma, 2 vanilkové cukry, práškový cukor podľa chuti /ja som dala asi 4 PL / Želatína: 1 zlatý klas, jahodový sirup + voda = 500ml / ja som dala asi 50ml sirupu a 450ml vody/, jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Cesto : Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vlažnú vodu. A vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme asi 18 min. pri 180 stupňoch.
Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom. Potom ju jemne vmiešame do tvarohu. Pridáme ostatný cukor a zľahka premiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna a asi 5 kvapiek rumovej arómy. Na vychladnutú piškótu natrieme pripravený krém. Na krém poukladáme na plátky pokrájané jahody a zalejeme želatínou. Želatínu si pripravíme z zlatého klasu a sirupovej vody.
Zákusok necháme odstáť do druhého dňa (ak vydržíme) .
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Motýlik :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mramorovy korpus, jahodovy dzem, pudingovo-tvarohova plnka, ovocie, zelatina

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2012, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečený lacný krémeš



POTREBNÉ PRÍSADY

3,5 balenia BEBE keksy červene, 1 l vody, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 150g práškového cukru, 5 bielkov /ja dávam 3/, čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Uplne jednoduchý :)
V jednom litri vody uvaríme 3 zlaté klasy s vanilkovým a práškovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z bielkov si vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do uvarenej kaše. Na klasický veľký plech rovnomerne poukladáme keksy, zalejeme ich pripraveným krémom a rozotrieme ho. Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu keksov a necháme vychladnúť. Nad parov si urobíme čokoládovú polevu. Polevu rozotrieme na keksy a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť aj ked sa nezdá tento krémeš je veľmi chutný a veľmi lahucky je vhodny na toto obdobie ked vonku zacina byt teplucko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.8.2012, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jahodova s cokotransferom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mramorovy korpus, parizska slahacka, visne, jahody

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.3.2012, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu