. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea Ch. (leeliko) ID 12517
.
mimibazar.sk/leeliko
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.3.2007
Naposledy: 15.10.2020 18:05
Aktualizácia: 26.4.2018 18:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 155
RODINNÉ FOTOGRAFIE 73
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Cestovinové "MŇAMKO"



POTREBNÉ PRÍSADY

400/500g cestoviny (podľa chuti),
350/400g balíček mrazenej brokolice al. hlávka čerstvej,
120/140g trojuholník NIVA syr,
2/3 strúčiky cesnaku,

160g konzerva šampiňonov al. čerstvé,
1ks stredne veľká cibuľa,
1poliev.lyž. kečup,
1čaj. lyž. worchester, soj. omáčka,
troška vody.

A samozrejme OLIVY, kto má rád :-) + syr na srúhanie, nemusí byť, na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Kým sa nám varí brokolica a cestoviny, udusíme si na cibuľke (troška oleja) nadrobno pokrájané šampiňony s troškou vody, aby sa neprichytili na panvicu :-) keď omäknú pridáme kečup a worchester a soj. omáčku. Neodporúčam prisáľať, obe omáčky sú už slané samy o sebe.
Uvarenú brokolicu scedíme a popučíme vidličkou. Primiešame k scedeným cestovinám, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobíme al. nastrúkame Niva syr nahrubo. Dobre premiešať a chvíľu nechať odležať aby sa premiešali chute.
Na každú porciu naložíme troška udusených šampiňonov a dozdobíme postrúhaným syrom.
DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2008, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Štedrovečerné opekance



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg múky, po skúsenostiach miešam hladkú, polohrubú aj hrubú
(múku preosievam viac-krát aby sa dobre premiešala a ohrejem v rúre a zas preosejem......:-)))

20g práškový cukor,

1 kocka droždia,

cca 2dl teplé mlieko, pridávať opatrne,

štipka soli,

prichystať hrubú múku na vysýpanie......

Sladké s makom:
mletý mak
práškový cukor
maslo
mlieko
(kto má rád, tak aj med)

Na slano:
tvaroh
soľ
maslo
mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

KEĎ ICH BUDEM O TÝŽDEŇ ROBIŤ, DODÁM OBRÁZKY :-)

Klasika spravíme kysnuté cesto z ingrediencií, dôležitá je ohriata múka!
Lopár vysypať hrubou múkou, z cesta odkrojiť kúsok a na lopári rozšúľať na "husenicu" hrubú asi ako prst. Pokrájať na 1cm kúsky, poprášiť múkou a vyukladať na omastený plech tak, aby bol každý opekanec osobitne. Podkysnuté upiecť do zlatista.

Ja ich potom skladujem v látkovom batôžku, kde čakajú na štedrý večer :-)

Sparíme horúcim mliekom, alebo vodou (mňamkovejšie sú s mliečkom). Ja to robím tak, že opekance nasypem do sita, a to vložím do nádoby, kde sa dotýka dna a po zaparení zakryjem pokrievkou. Keď ich vyberám, prebytok tekutiny vytečie :-) V miske ich premiešam s mletým makom a cukrom,ak ste zapárali vodou, teraz priliať mliečka a zaliať roztopeným maslom. Premiešať a PAPAŤ mňam.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2007, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Deň a noc



POTREBNÉ PRÍSADY

6alebo 8 vajec odvážiť (podľa veľkosti plechu), koľko vážia, toľko:
-práškového cukru
-polohrubej múky
-margarínu, al. masla

po2-3pol. lyžice
kakao
kokos
rum

POSTUP PRÍPRAVY

Oddeliť bielka-vyšľahať tuhý sneh.
Žĺtka vyšľahať s cukrom a tukom do penista, potom primiešávať po lyžiciach múku.
Masu rozdeliť: do 2/3 primiešať kokos a vyliať na plech a chvíľu predpiecť,
do 1/3 primiešať kakao a rum a po lyžiciach rozhadzovať na predpečené cesto.
Upiecť, potom možno poliať čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.11.2007, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rum-kokoska



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny:
Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g polohrubej múky, 120 g mletých orechov -ja dávam lúpané opražené pomleté mandle-dá to super kombinejšn
Plnka: 200 g kokosovej múčky, 4 lyžice práškového cukru, 1,5 dl rumu, lyž.masla.
Poleva: Varová čokoláda, 0,5dl mlieka, lyž. masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Cesto: klasika piškót-vyšľahať žĺtka+cukor+zmäknuté maslo do peny
po lyž. pridávať sneh z bielok, orechy, múku+práš.do peč.+kakao-to si môžeš vopred premiešať.
upiecť
Plnka: maslo vyšľahať s cukrom do peny a primiešávať kokos namočený v rume
natrieť na mierne vychladený korpus (ja ho predtým potriem lekvárom) a nechať celkom vychladnúť
Poleva: ingrediencie nechať stopiť nad parou a zaliať koláč.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fajnový perníkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladká múka špeciál
300g práškový cukor
2ks vajcia
1dcl olej
2lyž kakao
1/2l mlieko
1lyž sóda bikarbóna
1ks perníkové korenie {prášok do perníka}
Lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dobre premiešať, dať na vymastený, múkou vysypaný plech a upiecť.
Môžu sa dať aj posekané al. pomleté orechy, gumoví macíkovia...... podľa chuti.

Po upečení a miernom ochladení vrch potrieť lekvárom a poliať polevou {nemusí sa}

Poleva: varová čokoláda, 1dcl mlieka, 2lyž masla, vyšľahať nad parou

Výborné aj ako mufiny!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2012, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 celých vajec + 5 polievkových lyžíc kryšt.cukru, 5 pol.lyžíc polohrubej múky, 1 PL hladkej múky, 1/4 prášku do pečiva - toto cesto urobím ešte raz = vrchné a spodné cesto /dokopy 10 vajec/

Stredné cesto: 6 celých vajec + 6 PL kryšt.cukru, 6PL polohrubej múky, 1PL hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, trochu červeného farbiva

POSTUP PRÍPRAVY

Každé cesto šľahať 10 minút mixerom - nie menej! Pečieme v hlbšom plechu na papieri na pečenie asi tak 8-12 minút pekne do ružova pri teplote 180 st. Upečeným cestám dáme dolu kôrku, ktorú chytili počas pečenia.

Urobíme si punčovinu: 1/2 l vody + 1/2 l cukru - uvariť na niť /t.zn. variť 30 min. nie menej./ potom pridať 1 1/2 dcl rumu, 3-4 citróny, trochu punčovej esencie, trochu sangwicku, potravinárskej farby červenej - trochu

PLNÍME: Spodné cesto natrieme lekvárom, preložíme stredným /červeným/, ktorý pekne popolievame punčovinou - riadne, /čím šťavnatejšie, tým lepšie/. Tretie cesto natrieme lekvárom a natretou časťou položíme na stredné cesto, ktoré je nasiaknuté punčovinou. Navrch dáme punčovú polevu, ktorú ja robím od oka, dávam skoro 1/2 kg mletého cukru + trochu sangwicku + 2PL horúceho mlieka, vymiešať na masu, aby nebola ani riedka, ani tuhá, aby sa dala pekne natrieť na koláč. Po stuhnutí môžme ešte pofŕkať čokoládovou polevou. Rezy sa dobre krájajú horúcim nožom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Leova narodeninová torta.



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS:

200g maslo
200g práškový cukor
200g polohrubá múka
3ks vajcia
2poliev.lyž práškového kakaa
1poliev.lyž. prášok do pečiva
hrsť posekaných opražených orechov {nemusia byť}


PLNKA:

1ks smotana na šľahanie 33%
1ks vanilínový cukor
1poliev.lyž. kryštálovoý cukor
1čaj.lyž. citrónová šťava
hrsť ovocia - najlepšie čerstvého


POLEVA:

100g horká čokoláda 70%-ná
1 poliev.lyž. maslo
3 poliev.lyž. cukor
1 dcl mlieko

Na ozdobu:
podľa fantázie- lentilky, gumový medvedíci, piškóty atď.

POSTUP PRÍPRAVY

VIĎ OBRÁZKOVÝ POSTUP!

{Tortu som robila narýchlo, tak sa mi nepodarilo dokonale vyšľahať bielka, bola by torta vyššia, ale aj tak bola mňamková}.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2007, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu