končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Cestovinové "MŇAMKO"POTREBNÉ PRÍSADY 400/500g cestoviny (podľa chuti), 350/400g balíček mrazenej brokolice al. hlávka čerstvej, 120/140g trojuholník NIVA syr, 2/3 strúčiky cesnaku, 160g konzerva šampiňonov al. čerstvé, 1ks stredne veľká cibuľa, 1poliev.lyž. kečup, 1čaj. lyž. worchester, soj. omáčka, troška vody. A samozrejme OLIVY, kto má rád :-) + syr na srúhanie, nemusí byť, na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Kým sa nám varí brokolica a cestoviny, udusíme si na cibuľke (troška oleja) nadrobno pokrájané šampiňony s troškou vody, aby sa neprichytili na panvicu :-) keď omäknú pridáme kečup a worchester a soj. omáčku. Neodporúčam prisáľať, obe omáčky sú už slané samy o sebe. Uvarenú brokolicu scedíme a popučíme vidličkou. Primiešame k scedeným cestovinám, pridáme prelisovaný cesnak a nadrobíme al. nastrúkame Niva syr nahrubo. Dobre premiešať a chvíľu nechať odležať aby sa premiešali chute. Na každú porciu naložíme troška udusených šampiňonov a dozdobíme postrúhaným syrom. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2008, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Štedrovečerné opekancePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg múky, po skúsenostiach miešam hladkú, polohrubú aj hrubú (múku preosievam viac-krát aby sa dobre premiešala a ohrejem v rúre a zas preosejem......:-))) 20g práškový cukor, 1 kocka droždia, cca 2dl teplé mlieko, pridávať opatrne, štipka soli, prichystať hrubú múku na vysýpanie...... Sladké s makom: mletý mak práškový cukor maslo mlieko (kto má rád, tak aj med) Na slano: tvaroh soľ maslo mlieko POSTUP PRÍPRAVY KEĎ ICH BUDEM O TÝŽDEŇ ROBIŤ, DODÁM OBRÁZKY :-) Klasika spravíme kysnuté cesto z ingrediencií, dôležitá je ohriata múka! Lopár vysypať hrubou múkou, z cesta odkrojiť kúsok a na lopári rozšúľať na "husenicu" hrubú asi ako prst. Pokrájať na 1cm kúsky, poprášiť múkou a vyukladať na omastený plech tak, aby bol každý opekanec osobitne. Podkysnuté upiecť do zlatista. Ja ich potom skladujem v látkovom batôžku, kde čakajú na štedrý večer :-) Sparíme horúcim mliekom, alebo vodou (mňamkovejšie sú s mliečkom). Ja to robím tak, že opekance nasypem do sita, a to vložím do nádoby, kde sa dotýka dna a po zaparení zakryjem pokrievkou. Keď ich vyberám, prebytok tekutiny vytečie :-) V miske ich premiešam s mletým makom a cukrom,ak ste zapárali vodou, teraz priliať mliečka a zaliať roztopeným maslom. Premiešať a PAPAŤ mňam. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.12.2007, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Deň a nocPOTREBNÉ PRÍSADY 6alebo 8 vajec odvážiť (podľa veľkosti plechu), koľko vážia, toľko: -práškového cukru -polohrubej múky -margarínu, al. masla po2-3pol. lyžice kakao kokos rum POSTUP PRÍPRAVY Oddeliť bielka-vyšľahať tuhý sneh. Žĺtka vyšľahať s cukrom a tukom do penista, potom primiešávať po lyžiciach múku. Masu rozdeliť: do 2/3 primiešať kokos a vyliať na plech a chvíľu predpiecť, do 1/3 primiešať kakao a rum a po lyžiciach rozhadzovať na predpečené cesto. Upiecť, potom možno poliať čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 19.11.2007, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rum-kokoskaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 2 lyžice kakaa, 1 balíček prášku do pečiva, 100 g polohrubej múky, 120 g mletých orechov -ja dávam lúpané opražené pomleté mandle-dá to super kombinejšn Plnka: 200 g kokosovej múčky, 4 lyžice práškového cukru, 1,5 dl rumu, lyž.masla. Poleva: Varová čokoláda, 0,5dl mlieka, lyž. masla POSTUP PRÍPRAVY Postup: Cesto: klasika piškót-vyšľahať žĺtka+cukor+zmäknuté maslo do peny po lyž. pridávať sneh z bielok, orechy, múku+práš.do peč.+kakao-to si môžeš vopred premiešať. upiecť Plnka: maslo vyšľahať s cukrom do peny a primiešávať kokos namočený v rume natrieť na mierne vychladený korpus (ja ho predtým potriem lekvárom) a nechať celkom vychladnúť Poleva: ingrediencie nechať stopiť nad parou a zaliať koláč. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fajnový perníkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 400g hladká múka špeciál 300g práškový cukor 2ks vajcia 1dcl olej 2lyž kakao 1/2l mlieko 1lyž sóda bikarbóna 1ks perníkové korenie {prášok do perníka} Lekvár POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dobre premiešať, dať na vymastený, múkou vysypaný plech a upiecť. Môžu sa dať aj posekané al. pomleté orechy, gumoví macíkovia...... podľa chuti. Po upečení a miernom ochladení vrch potrieť lekvárom a poliať polevou {nemusí sa} Poleva: varová čokoláda, 1dcl mlieka, 2lyž masla, vyšľahať nad parou Výborné aj ako mufiny!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2012, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 celých vajec + 5 polievkových lyžíc kryšt.cukru, 5 pol.lyžíc polohrubej múky, 1 PL hladkej múky, 1/4 prášku do pečiva - toto cesto urobím ešte raz = vrchné a spodné cesto /dokopy 10 vajec/ Stredné cesto: 6 celých vajec + 6 PL kryšt.cukru, 6PL polohrubej múky, 1PL hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, trochu červeného farbiva POSTUP PRÍPRAVY Každé cesto šľahať 10 minút mixerom - nie menej! Pečieme v hlbšom plechu na papieri na pečenie asi tak 8-12 minút pekne do ružova pri teplote 180 st. Upečeným cestám dáme dolu kôrku, ktorú chytili počas pečenia. Urobíme si punčovinu: 1/2 l vody + 1/2 l cukru - uvariť na niť /t.zn. variť 30 min. nie menej./ potom pridať 1 1/2 dcl rumu, 3-4 citróny, trochu punčovej esencie, trochu sangwicku, potravinárskej farby červenej - trochu PLNÍME: Spodné cesto natrieme lekvárom, preložíme stredným /červeným/, ktorý pekne popolievame punčovinou - riadne, /čím šťavnatejšie, tým lepšie/. Tretie cesto natrieme lekvárom a natretou časťou položíme na stredné cesto, ktoré je nasiaknuté punčovinou. Navrch dáme punčovú polevu, ktorú ja robím od oka, dávam skoro 1/2 kg mletého cukru + trochu sangwicku + 2PL horúceho mlieka, vymiešať na masu, aby nebola ani riedka, ani tuhá, aby sa dala pekne natrieť na koláč. Po stuhnutí môžme ešte pofŕkať čokoládovou polevou. Rezy sa dobre krájajú horúcim nožom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Leova narodeninová torta.POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 200g maslo 200g práškový cukor 200g polohrubá múka 3ks vajcia 2poliev.lyž práškového kakaa 1poliev.lyž. prášok do pečiva hrsť posekaných opražených orechov {nemusia byť} PLNKA: 1ks smotana na šľahanie 33% 1ks vanilínový cukor 1poliev.lyž. kryštálovoý cukor 1čaj.lyž. citrónová šťava hrsť ovocia - najlepšie čerstvého POLEVA: 100g horká čokoláda 70%-ná 1 poliev.lyž. maslo 3 poliev.lyž. cukor 1 dcl mlieko Na ozdobu: podľa fantázie- lentilky, gumový medvedíci, piškóty atď. POSTUP PRÍPRAVY VIĎ OBRÁZKOVÝ POSTUP! {Tortu som robila narýchlo, tak sa mi nepodarilo dokonale vyšľahať bielka, bola by torta vyššia, ale aj tak bola mňamková}. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2007, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |