končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance v zeleninovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, sójová omáčka, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 cibuľa, polovica červenej papriky, 2 lyžičky čili pasty, 2 lyžice paradajkovej omáčky ( kľudne aj viac), zeleninový vývar, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájané na tenšie rezance osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme 10 minút odstáť. Potom ich prudko orestujeme v panvici na oleji. Opečené rezance mäsa vyberieme a vo výpeku opečieme na kocky nakrájanú cibuľu s červenou paprikou a nastrúhanú mrkvu s petržlenom. Osolíme, zalejeme teplým vývarom a uvaríme do mäkka, potom rozmixujeme, pridáme paradajkovú omáčku, čili pastu. Vložíme opečené mäsko a chvíľku ešte povaríme. A máme hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2015, 22:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mäsové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa,4 strúčiky cesnaku,korenie na mleté mäso,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,menšie zemiaky,olej,kyslá smotana, petržlenová vňať,údený syr,sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Z masy vytvarujeme malé guľky a prudko ich opečieme na oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdlžne prekrojíme, rozložíme do zapekacej misky, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 5 minút predpiecť do vyhriatej rúry.Potom na každý kúsok zemiaka dáme kúsok syra položíme opečenú guľku, prichytíme špáradlom. Vložíme späť do rúry a zapečieme.Kyslú smotanu ochutíme mletým čiernym korením, nasekanou pretržlenovou vňaťou, dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2013, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ryžový šalát s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, olivový olej, kari korenie, 250 g ryže, 380 ml zeleninového vývaru, 2 papriky, 1 zväzok jarnej cibuľky, konzervu kukurice,1 mandarínkový kompót, asi 3 PL majonézy, štipka čili korenia, soľ, mleté čierne korenie, 2 kuracie prsia, drvené farebné korenie (alebo kto ma co rad) POSTUP PRÍPRAVY V hrnci s hrubším dnom rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nasekanú cibuľu. Vmiešame karí korenie, premytú a dobre odkvapkanú ryžu, ktorú osmažíme a zalejeme vývarom. Prikrijeme a necháme dusiť. Keď je na zhryz mäkká odklopíme ju a necháme vypariť a vidličkou prevzdušníme. Papriky s cibuľovou vňaťou očistite, nakrájajte nadrobno. Spolu s mandarínkami a kukuricou vmiešajte do ryže.Kuracie mäsko okoreňte farebným korením a opečte. Majonézu zmiešame z trochou nálevu z kompótu a čili korením, dochutíme soľou a korením. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.7.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Malinovo-čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS : 100g horkej čokolády, 100g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, strúhaná kôra z 1/2 citróna, 90g kryštálového cukru, 90 g hladkej múky KRÉM: 500g bieleho jogurtu, 120g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 375g malín (1 sáčok mrazených malín), 8 plátkov želatíny, 200 ml smotany na šľahanie OKREM TOHO : malinový lekvár, 375 g malín (1 balenie mrazených), 1 balíček čírej tortovej želatíny, 2 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme aj rozpustenú čokoládu a citrónovú kôru. Pridáme múku.Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha, do ktorých zašľaháme cukor a opatrne zapracujeme do cesta. Pečieme 30 až 35 minút vo vyhriatej rúre na 170 °C .Na plnku si v miske zmiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Asi 200 g malín prepasírujeme cez sitko a zmiešame s jogurtom. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, najskôr do nej zapracujeme 2 PL malinovej zmesi a potom želatínu zamiešame do zvyšnej malinovej zmesi. Krém dáme do chladničky a medzi tým si vyšľaháme smotanu, ktorú so zvyšnými malinami zapracujeme do krému.Korpus vodorovne rozrežeme, spodný diel dáme do formy, potrieme ho 1/2 lekváru a nanesieme malinový krém. Vrchný diel potrieme lekvárom a nenatretou stranou plát položíme na krém. Tortu dáme na 1 hodinu do chladničky. Na vychladenú tortu navrstvíme maliny. Podľa návodu na obale si pripravíme tortové želé a prelejeme ním maliny. Chladíme asi 3 hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 10.6.2012, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |