končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Celozrnné mrkvové mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY 160 ml hnedého cukru, 160 ml oleja, 330 ml celozrnnej špaldovej múky, 1 1/2 ČL PDP, 1 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL soli, 2 vajcia, 400 ml na jemno postrúhanej mrkvy, 150 ml posekaných orechov, 100 ml hrozienok. POSTUP PRÍPRAVY V jednej mise si zmiešame múku s PDP, mletou škoricou a soľou. V druhej mise vyšľaháme cukor s vajíčkami, postupne prilievame olej. Do tejto zmesi vsypeme múčnu zmes, premiešame, pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a nakoniec pridáme posekané orechy a hrozienka. Rozdelíme do košíkov na mafiny /alebo do vymazanej a múkou vysypanej formy na mafiny/ a pomaly pečieme /horúcovzdušná rúra pri teplote cca 160-170°C cca 30 min/. Tento recept som upravila z receptu na mrkvovú bábovku- ak by to chcel niekto vyskúšať vo forme bábovky, potom množstvo surovín je nasledovné: 2dcl hnedého cukru, 2dcl oleja, 4 dcl celozrnnej špaldovej múky, 2 ČL PDP, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL soli, 3 vajcia, 6 dcl nastrúhanej mrkvy, 2 dcl sekaných orechov, 1 1/2 dcl hrozienok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.10.2010, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Veselý celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 280 ml vody, 1 kocka droždia, 2 PL olivového oleja, 1/2 dcl octu, 300 g celozrnnej ražnej múky, 90 g celozrnnej pšeničnej múky, 50 g ražných vločiek, 1 ČL soli, hrsť celej rasce, 50 g tekvicových semien(možno pridať aj 1 PL ľanových semien, 1 PL slnečnicových semien a 1 hrsť vlašských orechov) POSTUP PRÍPRAVY V teplej vode z vodovodu rozmiešame celé droždie. Drožďovú vodu nalejeme do pekárničky, pridáme olivový olej a ocot. Prisypeme celozrnnú ražnú a pšeničnú múku, ražné vločky, soľ, rascu a všetky druhy semienok ( v originálnom recepte boli iba tekvicové semienka). Zapneme pekárničku na program kysnuté cesto. Po dokončení miesenia ( u mňa 25 minút) cesto vyberieme z pekárničky a na doske pomúčenej ľubovoľnou celozrnnou múkou z neho urobíme valček, ktorý vložíme do hranatej chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie ( pozor, cesto je veľmi lepkavé). Necháme asi 1 hodinu kysnúť ( vzhľadom na čisto celozrnné múky podkysne len trochu) a potom upečieme v rúre- teplovzdušná rúra, teplota 160°C, piecť presne 60 minút. Po upečení nechať vychladnúť na doske- lepšie sa krája vychladnutý. Tento chlieb by sa určite dal upiecť aj v domácej pekárničke, ale to nemám odskúšané, pretože mám radšej chlieb s vypečenou kôrkou, akú v domácej pekárničke nikdy nedosiahnem.\r\n\r\nRecept na tento chlieb som svojho času našla na niektorej stránke Mira Veselého, našťastie som si ho vtedy vytlačila, lebo odvtedy ho neviem nájsť, akoby sa pod zem prepadol...\r\nUpozorňujem ešte, že tento chlieb je určený výhradne milovníkom ťažkých a hutných celozrnných chlebov, takže tí čo máte radi nadýchané, mäkké chleby si na svoje určite neprídete. Je vhodný aj pri redukčnej diéte, je však vysoko návykový, preto ho po vychladnutí radšej vždy nakrájam, uložím do mrazničky a potom vyťahujem na raňajky len po 2 krajcoch, inak by som ho po upečení zjedla celý naraz... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2011, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |