. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Veronika Š. (VerkaM) ID 107396
.
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.8.2009
Naposledy: 1.10.2020 12:27
Aktualizácia: 16.11.2009 20:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 26
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Oblíž prst



POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus - moje cokoladove cesto z Eskimo rezov. Na plnku: 4 dcl mlieka, 5 PL poluhrubej muky, 5 zltkov, 250 g masla, 250 g praskoveho cukru Na sneh: 5 ks bielkov, 250 g krystaloveho cukru Na koniec cokoladu alebo kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si upecieme cokoladovy korpus - ten moj je velmi jednoduchy. Medzitym ako sme si dali piect korpus, mozeme pripravovat plnku. Uvarime si hustu kasu z mlieka, muky a zltkov. Treba to varit opatrne, aby sa nam kasa nezhrckavela. Po uvareni dame poriadne vychladnut. Taktiez si musime vyslahat maslo s praskovym cukrom. Takto vyslahane maslo po lyziciach postupne pridavame do vychladnutej hmoty a slahame na jemnu plnku. Ja som to nakoniec este premixovala s tycovym mixerom a bolo to super.
Sneh si pripravime z 5 bielkov a krystaloveho cukru. Slahame nad parou. Ked je vyslahany, odstavime a nechame tiez vychladnut za staleho miesania.
Na upeceny korpus som natrela este (nie je to v receptoch na Obliz prsty) marhulovy dzem, potom plnku a na nu vyslahany sneh. Vrch tohto uzasneho zakusku mozme posypat kakaom alebo postruhat cokoladu, tak, ako ja. Je taky vynikajuci, ze si oblizete vsetkych desat. =) Dobru chut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.6.2014, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rýchla večera alebo raňajky - syrovo-cibuľové topinky



POTREBNÉ PRÍSADY

taveny syr, chlieb, vegeta a mast

POSTUP PRÍPRAVY

Takze narezeme si chlebiky, potrieme ich tavenym syrom, medzitym si nakrajame nadrobno cibulu, ktorou posypeme chlebiky. Na syre a cibuli nemusime setrit. Este ich posypeme vegetou a na rozpalenej masti smazime ako topinky len zo spodnej strany. Syr sa nam zatial pekne roztopi, cibula a vegeta to dobre osolia. Velmi chutna vecera alebo ranajky. =)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Najlepsi tvarohovy zakusok na svete =)



POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké cesto: 400 g polohrubej muky, 1 prasok do peciva, 80 g práškového cukru, 250 g smetolu, 1 vajce\\r\\nPlnka: 4 zltka, 100 g. práškového cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 balík hrozienok, 2 tvarohy\\r\\nBielkový sneh: 4 bielka, 240 g praskoveho cukru.\\r\\nMarhuhovy lekvar

POSTUP PRÍPRAVY

Linecke cesto si vypracujeme, vyvalkame a hned prenesieme na vymasteny a mukou vysypany plech. Medzitym si pripravime tvarohovu plnku - zmiesame tvarohy, zltka, praskovy cukor, vanilkovy a hrozienka. Vyslahame si sneh. vzdy plati, ze na jedno bielko sa dava 60 g cukru. Dame piect, este nedopeceny vytiahneme, potrieme ho marhulovym lekvarom. Na lekvar dame tvarohovu plnku a vyslahany sneh - uz len pomaly dopekame, resp. susime sneh. Trosku horsie sa kraja, ale ta chut stoji za to. Je to taky slavnostny zakusok, peciem ho na Velku Noc, Vianoce alebo narodeniny. Nas sused raz povedal, ze to nie je zakusok, ale sen.. =) Najlepsie chuti na druhy den, ked noc stravil v chladnicke, lepsie uz drzi tvar, ako ked je prave cerstvo upeceny. Zelam dobru chut vsetkym skusajucim!! =)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestovinový šalát s krevetami, kukuricou a dvomi druhmi syra =)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie cestovín Penne 500 g, 3 balenia kreviet, korenie na ryby, väčšia konzerva kukurice, majonéza, syr Eidam a Oštiepok, MČK, soľ, vegeta, mlieko.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si dala uvariť cestoviny, popri nich som na dve minútky ovarila vo vriacej vode aj krevetky (okorenila som ich korením na ryby ešte pred ovarením). Ak máme tieto dve hlavné prísady už aj vychladnuté, môžeme pokračovať. Zmiešala som cestoviny s krevetami, pridala majonézu, kukuricu aj s nálevom, nastrúhala oba syry a ešte dochutila soľou, korením a vegetou. Keďže som nechcela mať šalátik takej hutnejšej konzistencie, tak som pridala trošku mlieka. Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.11.2013, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Moja vianočka =)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

chuť k pečeniu =)

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som upiekla na zajtrajsi post.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.12.2011, 7:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vynikajúce orechové linecké kolečká



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kolečká: 56 dkg hrubej múky, 42 dkg másla, 14 dkg orechov, 14 dkg práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 KL sódy bicarbóny, Tuk na vymastenie plechu a džem na zlepovanie kolečiek.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu miešame dovtedy, kým nám nevznikne jedna pevná masa. Potom vyvaľkáme klasicky na hrúbku 3 mm a vykrajujeme.... =) Pečieme na 200 stupňoch, 3-4 minútky, opäť sledujeme priebežne. Necháme poriadne vychladnúť a potom zlepujeme s džemom. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2012, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Úžasne mäkké medovníčky + overená rada k medovníčkom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na medovníčky: 600 g hladkej múky špeciál, 150 g Palmarinu, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 6 PL medu, 1 KL sódy bicarbóny, 1 KL škorice, 1 KL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Okrem toho ešte tuk na potretie plechu, 1 vajce na potretie medovníčkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na medovníčky spolu zmiesime a rozdelíme si na 2-3 časti. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na vymastený plech. Všetky medovníčky najprv pripravíme, potom pečieme v stredne vyhriatej rúre na 200-210 stupňov 4-5 minút (samozrejme, musíme to sledovať, aby z nich neboli černosi =) Ešte zahorúca potrieme rozšlahaným vajcom, tak nám medovníčky zostanú krásne lesklé. Necháme ich poriadne vychladnúť a potom si ich uskladníme do nejakej nádoby, dózy a prikryjeme. S vajkom potierame iba vtedy, ked nechceme zdobiť bielkovou polevou, ak áno, tak rozšlahané vajko vynecháme, tak ako ja tentokrát.

Rada k medovníčkom: Síce som to tu už písala minulý rok, nedá mi to, keďže mi to tu vymazali, píšem ešte raz: Aby boli medovníčky zaručene mäkké, aj z iných receptov, naspodok nádoby nalejeme trochu rumu, oddelíme mriežkovou podložkou a pohár zakryjeme alobalom. Ja som to urobila tak, ze som zobrala misku, ktorá je na obrázku, naliala na spodok rum, rozložila som sitko na parenie a naň poukladala medovníčky a tiež som to prikryla alobalom. Príjemné pečenie želám a tiež aj príjemné prežitie vianočných sviatkov. =) Verka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúce vykrajované slané pečivko vo vianočnom šate =)



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky špeciál, 1/2 kg Palmarínu, 2 žĺtka, 2 KL soli, 1 kocka kvasníc, mlieko a cukor na kvások, sézam.

POSTUP PRÍPRAVY

Kvasnice necháme napučať v mlieku a cukre. Keď pôjdeme miesiť cesto, pridáme do neho iba kvások, nie mlieko!! To je dosť dôležité, pretože toto slané pečivo nebude potom také mäkkučké a krehučké. Ak už máme vypracované cesto, vyvaľkáme ho na hrúbku asi 3 mm a smelo vykrajujeme. Dávame na pomastený plech, kde ich ešte potrieme žĺtkom a posypeme sézamom. Pečieme pri 220 stupňoch a samozrejme, sledujeme, či je už pečivko dozlatista upečené. Dobrú chuť, je výborné!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 21.12.2011, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Naša krásna svadobná torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Toto marcipanove caro pre nas urobila nasa cukrarka, hostia si chvalili, ze torticka bola veelmi chutna.

POSTUP PRÍPRAVY

Dve poschodia boli naplnene budapestianskou plnkou, stred bola ovocna plnka, potiahnuta marcipanom. V restauracii ju casnici priniesli krasne na stoliku a s ohnostrojom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 11.11.2011, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vynikajúci krabí šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balenia krabích tyčiniek, majonéza, kukurica, korenie na ryby, mlieko, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Krabie tyčinky si nakrájame, ja to robím tak, že ich pokrájané povarím na chvíľočku vo vode spolu s korením na ryby. K tyčinkám pridám kukuricu, majonézu, osolím a ovegetím. Podľa potreby aj za 1 PL mlieka, aby bol šalát mokrejší. Je o obdoba šalátu a lá krab, ktorý predávajú v hypermarketoch. Manžel si ho často kupoval, teraz si ho robíme aj doma. Je veľmi chutný. Dobrú chuť všetkým skúšajúcim. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu