končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
DotazPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Neponúkam žiadny recept. Len sa chcem opýtať, ešte keď som bola dieťa moja maminka pekávala Indianky. Receptov som našla veľa, ale ani jeden taký, ktorý by bol ako hľadám. Do formy dávala piškotové cesto v ktorom nebol práškový cukor ale namiesto neho med. Bola to výborná piškota. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
PLNENÁ PEČENÁ PAPRIKAPOTREBNÉ PRÍSADY 4 papriky väčšie – farebné, 100-150g tvrdého syra, 2 vajcia, hrnček strúhanky, hrnček nadrobno nakrájanej šunky, ½ hrnčeka mlieka, petržlenová vňať alebo pažítka, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Syr nastrúhame a dáme do misy. Pridáme strúhanku, vajcia, nadrobno nakrájanú šunku, nakrájanú petržl.vňať, korenie soľ a mlieko podľa potreby. Premiešame. Papriku umyjeme a rozkrojíme po dĺžke na dve časti. Vyberieme semiačka a naplníme syrovou plnkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňoch kým plnka nesčervenie. Zo začiatku pečieme prikryté. Pred dopečením môžeme ešte posypať postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s orieškovým jogurtomPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, olej, worč.omáčka, sójová omáčka, kečup, horčica, zázvor, kari, chilli omáčka 1 ks konzervovaných šampionov /môžu byť aj čerstvé, 1ks šľahačková smota, 1ks pochúťková smota, 1ks orieškový jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept vznikol úplnou náhodou, lepšie povedané omylom Chcela som robiť kuracie prsia na smotane a aby bola omáčka ľahšia pridávam aj biely jogurt. Neviem kde som sa pozerala ale namiesto bieleho jogurtu som z chladničky vzala orieškový. Ale k receptu: kuracie prsia cca 500g nakrájame na rezance. V miske si zmiešame asi 2 PL oleja, 1 PL horčice, 1PL kečupu, 1PL WO, 1PL SO, trošku kari korenia, trošku zázvor a za 1PL chilli omáčky /je dosť slané aj bez soli ale kto ľúbi slanšie môže pridať aj soľ/ dobre premiešame a vložíme nakrájané mäso. Necháme odležať cca 2hod. Na rozohriatu panvicu dáme odležané mäso a poopekáme. Potom pridáme 1 konzervu nakrájaných šampionov ktoré sme premyli čistou vodou.Udusíme do mäkka. Potom pridáme šľahačkovú smotanu a trošku spolu povaríme, pridáme jogur /ja som si všimla, že je orieškový až keď bol už v kastróle/ a pochúťkovú smotanou a za stáleho miešania necháme prevrieť. Podávame s knedľou alebo cestovinou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.3.2010, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Margot tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajíčka, 150g práš.cukor, 150g hl.múka, 1/2 PDP, 1 vanil. cukor,. 2 lyžice kakao, 0,75 dcl olej, 0,75dcl voda Plnka I. : 250g jemný tvaroh, 1 pomazánkové neochutené maslo/ napr.Bánovecká nátierka/, stužovať šlahačky, 1/2litra mlieko, 3 PL kryšt.cukor, 1 vanil. cukor, 1 zlatý klas, 1 Martot čokoláda Plnka II: 1 prášková šľahačka, l stužovať šlahačky, 150ml mlieka Na vrch: Margot čokoláda alebo várová čokoláda Ešte budeme potrebovať: vaječný likér POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom /trošku si odložíme do snehu/, postupne zašľaháme olej a vodu. Vyšľaháme sneh a zašlaháme doň zvyšný cukor. Pridáme preosiatu múku s PDP a kakaom. Upečieme v tortovej forme vyloženej PNP alebo vymazanej tukom a vysypanej múkou. /na 180 stupňov cca 10 min. - záleží od rúry - odskúšame páratkom/ Plnka: Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu, kryšt. a vanilkového cukru. Necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo vymiešame s tvarohom. Postupne zašlaháme vychladnutý puding a nakoniec stužovať šlahačky. Čokoládu Margot nahrubo nastrúhame a zamiešame do plnky. Vychladnutý korpus polejeme vaječným koňakom a natrieme plnku. Plnkou potrieme aj boky torty. Plnka II.: práškovú šlahačku a stužovať vysypeme do mlieka a vyšlaháme. Natrieme na plnku I. Vrch torty a boky posypeme strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.6.2010, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 3dcl zomletých škvariek, 2 menšie cibule, 1 lyžica horčice, 2 stručky cesnaku /lisované/ 4 vajcia na tvrdo /postrúhať/ 3 syrokrémy, soľ, vegeta, 1 celé maslo. POSTUP PRÍPRAVY Zmliešame spolu zomleté škvarky, horčicu, prelisovaný cesnak, nastrúhané vajíčka, tavený syr, soľ, vegetu a maslo. Dobre vyšľaháme. Nakoniec pridáme najemno pokrájanú cibuľu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BULHARSKÝ ŠALÁT MASOVÝ - origošPOTREBNÉ PRÍSADY 300g bravčové plece, 160g sterilizovanej kápie, 100g paradajkového pretlaku, 200g cibule, 260g lečo, 1/2dcl červeného vína, soľ, trošku kryšt.cukru, korenie 70g olej, 10g cesnak, 2cl ocot, 1 poliev.lyžica worčestrovej omáčky kto má rdá pikantné tak ešte feferónky podľa chute POSTUP PRÍPRAVY Tento šalát je podľa receptúry ako sa robí vo výrobniach do obchodov. Mäso osolíme, upečieme a necháme vychladnúť. Na rezance pokrájanú cibuľu udusíme do sklovita /nie viac/ na oleji, pridáme paradaj.pretlak, korenie, soľ, cukor a červené víno. Kto chce pikantné môže dať feferénky podľa chute. Dusiť za občaného miešania cca 20min. Nechať vychladnúť. Potom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, kápiu, lečo a studené upečené mäso pokrájané na malé kocky aj so šťavou s pečenia. Všetko premiešať a nechať v chlade uležať aspoň 2hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2009, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zeleninové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 250g hl.múka, 280ml mlieko, pažítka, petržl.vňať Plnka120g mrkva, 200g pór, 100g šunka alebo šunk.saláma, 1 menšia cibuľa, 100g tvrdého syra Na potieranie: tavený syr Na zaliatie: 1 pochúťková smotana, 1 vajce, 50g strúhaného tvrdého syra. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto spolu dobre vymiešame. Na panvici potretej olejom upečieme palacinky. Na troške oleja opražíme nakrájanu cibuľu, pridáme nakrájaný pór a postrúhanú mrkvu - udusíme do mäkka, pridáme nakrájanú šunku a ešte spolu prehrejeme. Pridáme postrúhaný syr. Premiešame. Palacinky potrieme taveným syrom, potrieme plnkou a zvinieme. Rozkrojíme na tri časti a dáme stojato do zapekacej misy. Smotanu , vajce a strúhaný syr dobre spolu zmiešame a vylejeme na palacinky. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť cca na 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2010, 7:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Falošná husacia pečeňPOTREBNÉ PRÍSADY 350g jemne zomletého bravčového mäsa, 150g jemne zomletého teľacieho mäsa, soľ, mletá červ.paprika, čajová lyžička Solamylu, uvarený zemiak, 1 vajce, 1dcl sladkej smotany. Na špikovanie: plátky jablka, sušené slivky. Na potieranie a pečenie: olej Na zriedenie a podlievanie: 2dcl bujonového vývaru z kocky POSTUP PRÍPRAVY Z mletého mäsa, ml.papriky, postrúhaného zemiaka, Solamylu a vajca urobíme cesto. Po chvílke postupne pridávame smotanu a vychladnutý bujon. Z masy vytvarujeme bochník, ktorý dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Bochník potrieme olejom, prešpikujeme plátkami jablky a sušených sliviek. Podlejeme bujonom a pečieme cca 50 min. v zohriatej rúre. Počas pečenia potierame bujonom. Podávame so zemiakovým pyre alebo knedľou a dusenou červenou kapustou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakové placky s kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g zemiakov, 1/2 konzervy kukurice, 3 vajíčka, 7 polievkových lyžíc polohrubej múkyy, MČK, petržlenová vňať, 3 kávovové lyžičky soli, olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme a postrúhame na hrubo, pridáme odkvapkanú kukuricu, vajíčka, soľ, podľa chuti MČK /nemusí byť/, múku a posekanú petržl.vňať. Dobre premiešame. Lyžicou naberáme kôpky a dávame na vymastenú panvicu, roztlačíme na placky a vypražíme z oboch strán ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2009, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Orechy proti kašluPOTREBNÉ PRÍSADY Škrupiny z 12 orechov, 1/2 litra vody POSTUP PRÍPRAVY Škrupiny dobre poumývame. Dáme do nádoby a nalejeme na ne 1/2 litra vody. Necháme 4 hodiny vyluhovať. Potom varíme 1/2 hodiny. Odprarujúcu vodu dolievame tak, aby po scedení bolo 1/2 litra nápoja. Môže sa osladiť. Pije sa 2x až 3x denne po 2dcl. Odstraňuje aj zastaralé hlieny v prieduškách. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.9.2009, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |