. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2007
Naposledy: 9.10.2020 11:51
Aktualizácia: 13.9.2010 23:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 26
RODINNÉ FOTOGRAFIE 11
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 27
RECEPTY 9
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)

BRAVČOVÉ MÄSO

Moja sviečková



POTREBNÉ PRÍSADY

3ks sviečkovej, 2 x mrazenú zeleninovú zmes na sviečkovú, 1 tmavé pivo, 500 ml smotany na varenie, 1 kyslá smotana, múka na zahustenie, soľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovú si pokrájame na plátky, posolíme z oboch strán a prudko osmahneme na panvici. Medzitým si postavíme variť zeleninovú zmes vo vode-množstvo, aby zakryla zeleninu. Pri zovretí rozmixovať ponorným mixérom, priliať opatrne pivo, POZOR!musí to byť ozaj pomaly, lebo vybehne! Šupneme mäsko a uvaríme do mäkka. Mäkké mäsko povyberáme, nalejeme smotanu na varenie, kyslú smotanu a vrch poprášime múkou. Znovu premixujeme do hladka, vložíme späť mäsko a necháme len prevrieť vypneme a podľa potreby ešte môžme dosoliť. Podávame s knedľou. DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát z pečenej cvikle



POTREBNÉ PRÍSADY

cvikla, olivový olej, grilovacie korenie, cibuľa, cesnak, schwarzvaldská šunka, ochutený tvaroh( ja som dala s príchuťou tzaziky z Kauflandu) a smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Pôvodne som chcela robiť pečenú cviklu od Eva H. (Evitchka) ID 26145, ale ešte som nenašla recept, ktorý by som presne dodržala. Chyba je vo mne a nie v receptoch :)




Takže: Surovú cviklu očistíme, pokrájame na asi pol cm plátky a podávame na naolejovaný plech. Posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a šupneme do predhriatej rúry asi na 20-25 min pri 200st. Musí byť do 3/4 upečená. Potom ku cvikle šupneme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, na hrubšie pláty nakrájaný cesnak a natrhanú šunku a dáme ešte dopiecť. V miske si zmiešame tvaroh so smotanou a šupneme k tomu upečenú cviklovú zmes a môžeme papať. DOBRÚ CHUŤ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracie prsíčka v strúhanom chlebe



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsíčka, olivový olej, strúhaný chlieb, plátkový syr

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvicu si dáme olivový olej. Prsíčka si prekrojíme na polovicu, aby boli tenšie plátky, Na strúhadle s veľkými očkami si nastrúhame chlieb. Ak je čerstvý, dáme ho na chvíľu do mrazničky, aby jemne stvrdol, nech sa nám ľahšie strúha. Prsíčka obalíme v tom chlebe a dáme piecť panvicu, po chvíľke otočíme a položíme plátok syra. Kým sa nám to opečie z druhej strany, syr sa jemne roztopí. Podávame so zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

kuracinka a 3 ingrediencie



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäsko (ja som to videla z prsíčok), majonéza, strúhanka, roztopené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som to dnes videla na TV paprika v jednej relácii. Ked to vyskúšam osobne, napíšem presnejšie množstvo ingrediencií.

Kuracinku pokrájame na kocky cca 2x2cm, poobalujeme majonézou, strúhankou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme v trúbe. Podávame s hranolkami a kečupom pre deti a kto drží diétu, môže si k tomu pridať zeleninu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

mixovaná strava pre deti


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

prosba o radu

POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte baby. Nemáte náhodou niektorá recept na zaváranu stravu pre 13mesačné dieťa? Ideme na dovolenku a tam krpcovi nebudem mať kde variť a tak mu chcem papku zobrať v pohároch, len neviem ako na to, aby to vydržalo a neskazilo sa mimo chladničky. Nemáte niektorá s tým skúsenosti?

DAkujem veľmi pekne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2009, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

syrovo bryndzová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

2x250 g tvrdého syru,2x250g bryndze, maslo, soľ, mletá červená paprika, 2 banány, 1/2 na dĺžku rozkrojenej uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Tvrdý syr dáme do dvoch sáčkov, uzavrieme a dáme variť do vriacej vody. Kým nám zmäkne syr, urobíme si plnku-zmiešame brundzu s maslom, soľou, červenou paprikou. Môžme dať aj spolu tú bryndzu, len na syr dáme len 1/2 a druhú 1/2 do druhej roláddy. Keď budeme mať syr mäkký (zabudla som sledovať čas, tak som skúšala, či je dosť mäkký na rozvaľkanie tak, že som vytiahla sáčok a keď mi trochu išlo zaboriť do syra prst, vybrala som ho) vybereme si len jeden, druhý ešte necháme vo vode, ale vypneme plameň. Rozvaľkáme, potrieme 1/2 plnky a položíme naň banán v celku a zrolujeme syr. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. VYberieme druhý syr, rozvaľkáme, potrieme druhou polovicou plnky, uhorku rozkrojíme po dĺžke ešte na polovicu a poukladáme na syr, zrolujeme, dáme do alobalu a do chladničky. Môžme to papkať s tmavým rožkom alebo chlebíkom.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľovo zemiaková



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bielej alebo farebnej fazule, 5-6 väčších zemiakov, majoránka, soľ, dobrota(neobsahuje glutaman), čierne korenie, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Prebratú, umytú fazuľu dáme variť vo vode až kým sa nerozvaria a rozmixujeme ju. Pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky a dochutíme soľou, dobrotou, čiernym korením a varíme, kým nie sú uvarené aj zemiaky. Ku koncu ochutíme majoránkou. AK chceme redšiu polievku, pred pridaním zemiakov, môžme ešte pridať vodu.

Kto chce môžete fazuľu na dve hoďky namočiť(ja nenamáčam) alebo ak potrebujete do 10 minút polievku, šupnite tam fazuľu z konzervy-bez nálevu.

Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebná bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

balíček čokoládového pudingu, balíček mandlového pudingu, balíčk vanilkového pudingu, 6 vajec, 6PL oleja, 210g práškového cukru, prášok do pečiva, tuk na vymastenie formy, múka na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme olej. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Prášok do pečiva porozsypávame do pudingových práškov(do každého pudingu 1/3 prášku do pečiva) a do každého cesta vsypeme iný puding. Formu na bábovku ak máme kovovú vymažeme maslom a vysypeme múkou(silikónovu formu stačí vypláchnuť studenou vodou) a nalejeme čokoládové cesto, naň mandľové a naň vanilkové. Pečieme pri 180ke asi 40 minut(odporúčam ale sledovať pre istotu). Po vychladnutí vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (28) posledné: 29.1.2012, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Unclebens



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez),

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú.
Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 9 (zobrazuje sa 1-9)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu