. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 951-954)<< predošlé 1,.,91, 92, 93, 94, 95, 96

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Halloweenske strigie prsty



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej múky 200 g mletých lúpaných mandlí 150 g masla\\\\r\\\\n 125 g práškového cukru ( podla chuti samozrejme) 2 vajíčka celé mandle lúpané aj nelúpané na “nechty”

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny okrem celých mandlí dáme do misy a spracujeme na cesto. Uložíme na chvíľu do chladničky. Z cesta si zoberieme guličku a urobíme rolku, uložíme na papier na pečenie. A teraz sa z nej snažíme vytvarovať prst :) Nožom urobíme zárezy a celú mandľu dáme ako necht. Radšej robte trocha tenšie prsty, lebo pri pečení sa trocha zväčšia, tak aby to neboli tučné prsty :D Pečieme pri 180°C 12 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Toto je inak na dosť veľa prstov, ak to chcete iba vyskúšať, tak robte z polovičnej dávky. Na “krv” si do mini hrnca dáme 4 lyžice teplej vody, pridáme 1 lyžicu želatínového prášku Dr. Oetker a trocha červeného gélového farbiva. Pri veľmi miernom ohni zohrejeme, kým nie je tekuté a rýchlo ozdobujeme prsty. Môžete tú mandľu aj odlúpnuť z nechta a potrieť želatínou a naspäť nalepiť mandľu, bude držať super.Jednoduchší postup na krv je ten, ze namiesto farbiva použijeme lekvár s červeného ovocia - jahodový, ríbezľový ...Dobrúú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.12.2014, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Keks z ovsených vločiek



POTREBNÉ PRÍSADY

360g hladkej múky 240g ovsených vločiek 160g práškového cukru 240g tuku(Hera) 1 lyžičku kypriaceho prášku 2 vajcia štipka soli 2 vaniklové cukry na potretie vajce alebo mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Vločky posekáme alebo pomelieme na mlynčeku. Do múky poskáme tuk, pridáme cukor vločky PDP a vajcia Cesto dobre vymiesíme rozvaľkáme a povykrajujeme keksy ktoré poukladáme na plech potrieme vajcom alebo mliekom a upečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g
 medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl
 mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc.

Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú.

Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia.

Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezlepkové POVVI Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny).

Rúru predhrej 180°C.
Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie.

Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť.

Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 951-954)<< predošlé 1,.,91, 92, 93, 94, 95, 96
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu